Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Oszust na allegro sprzedaje graty do astry

Featured Replies

Napisano

Około półtora tygodnia temu kupiłem na allegro od "karolkowskik"całą deche rordzielczą do asterki.

W opisie aukcji było napisene że "stan dobry+" pojechałem odebrać tą deskę ponad 100km w jedną stronę do Siedlec. Sprzedający zaproponował odbiór puźno, jak już było ciemno(teraz wiem dlaczego)ponobno wcześniej nie mógł.

Szybko wepchną deskę do kombiaka mojego kolegi,zainkasował chajs i zadowolony odjechał.

Następnego dnia demontowałem swoją deske i zacząłem montaż kupionej ,okazało się że deska ma powyrywane WSZYSTKIE mocowania od podszybia ,jest złamana w części między obudową zegarów a słupkiem,jest cała przekrzywiona w części montażu konsoli centralnej i radia,czyli nie da sie jej zamocować ani spasować!!!!!!!!!. Była poprostu wyrywana z samochodu a nie odkręcana.Czyżby jakiś podejrzany pośpiech podczas demontażu części? Sami oceńcie. Chciałem sprawe załatwić polubownie

napisałem 7 maili ,kilka smsów z pytaniem czy sprzedający ma zamiar jakos polubownie załawtwić tą sprawę i wtedy kontakt się urwał. Nawet nr telefonu który był podany w danych z allegro i z którego się ze mna kontaktował ,przestał odpowiadać.

Panowie uważajcie na niego.

Widziałem że sprzedaje na allegro i innych forach astry (np.ATT)sporo części ,więc wyciągnijcie wnioski z tego zdarzenia i radzę nie robić interesów z tym oszustem

jego nick na allegro : karolkowskik

Napisano

> Około półtora tygodnia temu kupiłem na allegro od "karolkowskik"całą

> deche rordzielczą do asterki.

> W opisie aukcji było napisene że "stan dobry+" pojechałem odebrać tą

> deskę ponad 100km w jedną stronę do Siedlec. Sprzedający

> zaproponował odbiór puźno, jak już było ciemno(teraz wiem

> dlaczego)ponobno wcześniej nie mógł.

> Szybko wepchną deskę do kombiaka mojego kolegi,zainkasował chajs i

> zadowolony odjechał.

> Następnego dnia demontowałem swoją deske i zacząłem montaż kupionej

> ,okazało się że deska ma powyrywane WSZYSTKIE mocowania od

> podszybia ,jest złamana w części między obudową zegarów a

> słupkiem,jest cała przekrzywiona w części montażu konsoli

> centralnej i radia,czyli nie da sie jej zamocować ani

> spasować!!!!!!!!!. Była poprostu wyrywana z samochodu a nie

> odkręcana.Czyżby jakiś podejrzany pośpiech podczas demontażu

> części? Sami oceńcie. Chciałem sprawe załatwić polubownie

> napisałem 7 maili ,kilka smsów z pytaniem czy sprzedający ma zamiar

> jakos polubownie załawtwić tą sprawę i wtedy kontakt się urwał.

> Nawet nr telefonu który był podany w danych z allegro i z

> którego się ze mna kontaktował ,przestał odpowiadać.

> Panowie uważajcie na niego.

> Widziałem że sprzedaje na allegro i innych forach astry (np.ATT)sporo

> części ,więc wyciągnijcie wnioski z tego zdarzenia i radzę nie

> robić interesów z tym oszustem

> jego nick na allegro : karolkowskik

Postąpił po oink.gif współczuje, ale chłopie jak można kupować bez oglądania taki element jak deska rozdzielcza icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Postąpił po współczuje, ale chłopie jak można kupować bez oglądania

> taki element jak deska rozdzielcza

Mój błąd, pierwszy i kosztowny. Pozatym nie znałem budowy deski tj.miejsca mocowań zanim nie wyjałem swojej deski.Nie mogłem też na oko stwierdzić że była wyrywana z samochodu i jest przez to przekrzywiona.

Napisano
  • Autor

> może to nic nie oznacza, ale oto dwie aukcje tego gościa

> aukcja 1

> aukcja 2

Tak jak pisałem opis "dobry +" a faktycznie ruina

cholerny przekręt angryfire.gif

Napisano

> Tak jak pisałem opis "dobry +" a faktycznie ruina

> cholerny przekręt

No to niezle gosciu Ciebie wykukal...Nie zazdoszcze!!Takich cfaniaczkow to nic tylko bokser.gifangryfire.gif

Napisano

> może to nic nie oznacza, ale oto dwie aukcje tego gościa

> aukcja 1

> aukcja 2

Może to nieładnie ale wysłałem maile do tych ludzików co wygrali, żeby dobrze zastanowili się zanim wpier...lą się w taki sam kanał jak kolega.

Napisano

Ale on ma tylko jednego negatywa i to niesłusznego (tam jest jego odpowiedź na tego negatywa, poczytajcie).

Napisano

> Ale on ma tylko jednego negatywa i to niesłusznego (tam jest jego

> odpowiedź na tego negatywa, poczytajcie).

Z tego co się zorientowałem to ten negatyw jest od kolegi który założył ten temat.

Napisano

na allegro mam zaledwie 17 pozytywnych komentarzy ale nigdy nie trafiłem na wtopę a jeśli bym policzył wartość zakupionych przedmiotów to przedroczyły by 4 tys zł. (np dziś wystawiłem pozytywa za zakupione felgi dla brata ATS 15' z oponkami za 700zł)

Trzeba uważać i tyle, czytać komentarze a najlepiej pisać prywatne wiadomości do ludzi i pytać się ich jak robi się interesy z tym kolesiem bo zazwyczaj jest tak że ludzie wystawiają pozytywa a są "średnio" zadowoleni bo boją się wystawić neutrala lub negatywa żeby nie dostać od typa negatywa!

Miałem tak z telefonem za 800zł. Wpłaciłem kase na konto i czekałem miesiąc i ciszaa. Koleś ponad 300 komentarzy, wkurwiłem się napisałem do allegro że zwleka z wysyłką i nastepnego dnia miałem kase spowrotem na koncie. A gdy się pytałem ludzi co już kupowali u niego to okazało się że nie ja tylko czekałem....

Napisano
  • Autor

> Ale on ma tylko jednego negatywa i to niesłusznego (tam jest jego

> odpowiedź na tego negatywa, poczytajcie).

Jest to twoje zdanie jak by ciebie wyr...ł na 99zł+ 15 litrów paliwa na dojazd + stracony czas to inaczej byś to widział

Napisano

> Jest to twoje zdanie jak by ciebie wyr...ł na 99zł+ 15 litrów paliwa

> na dojazd + stracony czas to inaczej byś to widział

Witam.

A więc tak ,jestem z Siedlec jak widać w profilu nie bijcie .

A teraz poważnie ,wyobraźcie sobie ze znam tego fiutka bo sam osobiście byłem u niego ,poniewaz mieszkam trzy ulice dalej.

Chodził mi po głowie SWAP na 2.0 .chcecie to wieżcie lub nie ale znalazłem go przez ALLEGRO .Podniecony bliskością adresu biegusiem lece do gościa oglądać bebechy i co ,nic .

Motor ,skrzynia i cała reszta owszem jest ale oglądam i odpuszczam bo silnik od razu widać że skatowany.Deska o której mowa w twoim poście chyba nie była w pośpiechu wyrywana ,ponieważ to z astry GSI którą gość wpakował się do rowu i sprzedaje ją na części.On po prostu jest chyba taki fluckowaty.Taka jemioła.

Współczuje ,ale i troche odetchnołem po tym co opisałeś że sam nie kupiłem tego na swapa bo pewnie bym sie nie nacieszył za długo.

potym akcie widziałem go na mieście aż dwa razy i za każdym razem był cholowany he he . Apropo ,też jeździ astrą.

Jednym słowem nie przyniusł mi chluby. chaja.gif

P.S

Z tego co pamiętam z postów na forum to chyba kol. ROBALOWY zakupił u niego mida ale jemu sie chyba udało pozytywnie ,miał fart.

Napisano

> kolesiem bo zazwyczaj jest tak że ludzie wystawiają pozytywa a

> są "średnio" zadowoleni bo boją się wystawić neutrala lub

> negatywa żeby nie dostać od typa negatywa!

dlatego dobrze jest zalozyc sobie dwa konta, jedno do kupowania, drugie do sprzedawania, ja tak niedawno zrobilem jak mi jeden fiut od ktorego kupilem uwaloną karte grafiki wrypal neutrala, pozatym niedawno kupilem alternator do swojej astry, ktory gdy przyszedl okazal sie zupelnie inny niz w opisie (od toyoty passed_out.gif ) , oczywsice odeslalem i teraz czekam na zwrot kasy, stracilem juz na wysylke w obie strony, co moge powiedziec, to to ze pozytywa gosciu napewno ode mnie nie dostanie.....

Napisano

Tak kupilem od tego goscia MID-a Wysstawilem pozytywa ale niestety nie wiem czy dobrze zrobilem czytajac ten post troche sie zmartwilem niestety nie zdazylem jeszcze zalozyc go bo stwierdzilem ze zrobie sobie gruntowny remont blacharki w astrolocie ale przynajmniej z wygladu MID wyglada ok wrzystkie przewody itp sa ladnie uciete nie powyrywane itp ale teraz mam cykora czy bedzie dzialac smile.gif

Napisano

> Tak kupilem od tego goscia MID-a Wysstawilem pozytywa ale niestety

> nie wiem czy dobrze zrobilem czytajac ten post troche sie

> zmartwilem niestety nie zdazylem jeszcze zalozyc go bo

> stwierdzilem ze zrobie sobie gruntowny remont blacharki w

> astrolocie ale przynajmniej z wygladu MID wyglada ok wrzystkie

> przewody itp sa ladnie uciete nie powyrywane itp ale teraz mam

> cykora czy bedzie dzialac

Myśle ,że będzie bo on te graty ma z rozbitka sam widziałem a w środku auto było całe tylko chyba deski rozdzielczej nie umiał wytargać.

Napisano

> Myśle ,że będzie bo on te graty ma z rozbitka sam widziałem a w

> środku auto było całe tylko chyba deski rozdzielczej nie umiał

> wytargać.

Mam nadzieje jesli nie to nic niech strace ale przejade sie do siedlec i zalatwie to osobiscie smile.gif oby do tego nie musialo dojsc

Napisano
  • Autor

> Myśle ,że będzie bo on te graty ma z rozbitka sam widziałem a w

> środku auto było całe tylko chyba deski rozdzielczej nie umiał

> wytargać.

Mozliwe ,nie wiedział o śrubach w podszybiu i rwał.Przez to wyrwały się mocowania i zgieła decha.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.