Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacje "Bliska"

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam do Was pytanko, jakie macie doświadczenia z tankowania na stacjach sieci "Bliska". Naturalnie nie mam na myśli jakości obsługi tylko to jak się zachowuje auto po tym paliwie.

Są to tzw. stacje ekonomiczne sieci Orlen. Oczywiście na stronach o tej sieci jest napisane, że jest oferują najwyższej jakości paliwo, ale jestem jakiś nieufny hmm.gif. W każdym razie faktycznie mają taniej. np. przy Prymasa Tysiąclecia (skrzyż. Górczewska) Pb95 3.64. Jak na Wawę to mało.

Strzała

Napisano

Śmiało możesz tankować, choć nie są objęte programem Vitay to i tak są kontrolowane przez koncern.

Napisano

najlepsze jest to że w płocku jest najdroższe paliwo w polsce. Transport ich prawie nie kosztuje. a i tak ceny są przesadzone.

Napisano
  • Autor

> Śmiało możesz tankować, choć nie są objęte programem Vitay to i tak

> są kontrolowane przez koncern.

Wiesz, nie do końca o to mi chodziło. Są kontrolowane przez Orlen bo jest właścicielem sieci Bliska. Pytam, czy w ślad za niską ceną nie poszła niższa jakość paliwa?

Czy tankowałeś swój bolid na "Bliska" czy opierasz się na zapewnieniach Orlenu?

Pozdrówki

Napisano

>Witam

Tankuje na "Bliska" non-stop i musze powiedziec, ze paliwo jest OK

Napisano
  • Autor

> najlepsze jest to że w płocku jest najdroższe paliwo w polsce.

> Transport ich prawie nie kosztuje. a i tak ceny są przesadzone.

no właśnie tego nie mogę pojąć. A może w Płocku nie ma konkurencji. Jak jest z ilością innych stacji?

Zresztą czytałem kiedyś artykuł w necie na stronie o motoryzacji, że i tak shell, bp, i inni biorą paliwo z naszych rafinerii (neste np. z rafinerii gdańskiej, a reszta pewnie z orlenu).

Strzała

Napisano

> Tankuje na "Bliska" non-stop i musze powiedziec, ze paliwo jest OK

Raz na jakiś czas zajeżdżam do nich i nie widzę zauważalnej różnicy między tą a białoruską na której śmigam 95% dystansów tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Raz na jakiś czas zajeżdżam do nich i nie widzę zauważalnej różnicy

> między tą a białoruską na której śmigam 95% dystansów

Wnoszę, że skoro śmigasz 95% dystansów tzn. chwalisz sobie?

Napisano

rzeczywiście w Płocku paliwo jest bardzo bardzo drogie - o wiele droższe niż na śląsku icon_eek.gif

a na Bliskiej jeszcze nie tankowałem ale często zajeżdzam na tanią stację statoil - nazywa się 1-2-3 i noPb i ON są tam tanie jak na bliskiej a jakość wydaje mi się ze wysoka 275123014-zielony.gif auto fajnie jezdzi - szczególne na bezolowiowej

Napisano

> Wnoszę, że skoro śmigasz 95% dystansów tzn. chwalisz sobie?

może inaczej - nie narzekam spineyes.gif

Napisano

dzisiaj w pb95 jest po 3.55 w Brzeziu trasa A4 Kraków-Tarnów , co do paliwa to jest ok ,przynajmnej ja różnicy nie odczuwam

Napisano

> dzisiaj w pb95 jest po 3.55 w Brzeziu trasa A4 Kraków-Tarnów , co do

> paliwa to jest ok ,przynajmnej ja różnicy nie odczuwam

U nas chyba po 3,75 na "Bliskiej".

Tankuję na niej "od zawsze". i jest waytogo.gif.

Co 5-6 tankowanie dolewam STP czerwone.

Napisano

> Tankuje na "Bliska" non-stop i musze powiedziec, ze paliwo jest OK

Witam

Paliwo na stacjach Bliska z zalozenia ma byc tansze gdyz te stacje nie posiadaja rozbudowanej infrastruktury tzn. sklepu, myjni itp. rzeczy, ktore maja potezna stacje opatrzone logo Orlenu, dzieki czemu ajent takiej stacji ma nizsze koszty utrzymania i co za tym idzie paliwo jest tansze.

Wlasnie na tym to polega.

U mnie nie ma takiej stacji ale mysle ze paliwo jest takiej samej jakosci jak te na firmowej stacji. Orlen raczej nie pokusi sie o strate milionowych zarobkow na zaoszczedzonych kilku groszy i nie po to tworzyl taka wlasnie siec.

Pozdrawiam

Napisano

> najlepsze jest to że w płocku jest najdroższe paliwo w polsce.

> Transport ich prawie nie kosztuje. a i tak ceny są przesadzone.

W 3city taka sama sytuacja. Rafineria Gdanska "za plotem" a ceny z kosmosu no.gif

Napisano

> no właśnie tego nie mogę pojąć. A może w Płocku nie ma konkurencji.

Bo nie ma jest tylko jeden Statoil ale ceny takie same jak na orlenie

> Jak jest z ilością innych stacji?

Same orleny i dwie bliskie ale na bliskich paliwka są tansz tylko o 2 gr . Ostatnio UM otworzył stacje w Komunikacji Miejskej gdzie paliwko jest tańsz o 20 gr na litrze.Taka tam kiełbasa przed wyborcza naszego prezydenta(PiS) i chyba podziałało drugą kadencję ma na 40% zlosnik.gif, suma sumarum taniej jest ok.gif

> Zresztą czytałem kiedyś artykuł w necie na stronie o motoryzacji, że

> i tak shell, bp, i inni biorą paliwo z naszych rafinerii (neste

> np. z rafinerii gdańskiej, a reszta pewnie z orlenu).

I dokładnie tak jest wystarczy podjechac na terminal paliw w PKN'ie lub na którejś ze stacji finalnych (np. Koluszki, Ostrów Wlkp) i chwile popatrzeć na podjeżdzające tam cysterny. zlosnik.gif

Napisano

> Bo nie ma jest tylko jeden Statoil ale ceny takie same jak na orlenie

> Same orleny i dwie bliskie ale na bliskich paliwka są tansz tylko o 2

> gr . Ostatnio UM otworzył stacje w Komunikacji Miejskej gdzie

> paliwko jest tańsz o 20 gr na litrze.Taka tam kiełbasa przed

> wyborcza naszego prezydenta(PiS) i chyba podziałało drugą

> kadencję ma na 40% , suma sumarum taniej jest

> I dokładnie tak jest wystarczy podjechac na terminal paliw w PKN'ie

> lub na którejś ze stacji finalnych (np. Koluszki, Ostrów Wlkp) i

> chwile popatrzeć na podjeżdzające tam cysterny.

przy KM jest taniej bo nie ma tam obsługi. Gdyby pracowało na niej 3 pracowników i każdemu dać po 1,5 tys na miecha to paliwo było by jeszcze droższe niż na orlenie. Mają jeszcze otworzyć następną taką stację przy Auchan ale kiedy? pewnie przed kolejnymi wyborami. heheheh

Napisano

Orlen nie produkuje tylo dwa typy paliw, zwykłe oraz wzbogacone dodatkami pod nazwą "Verva". Nie ma innych czyli np. jakiś tam odpadów więc tak jak kolega powiedział: jest dokładnie to samo paliwo co na stacjach premium. Zresztą w Czeskiej "benzinie" Orlen też już wprowadził ekonomiczne stacje. Możecie być pewni, że "OrlenLaboratorium" ma nad paliwami pieczę. Pozatym OrlenLaboratorium niedługo wprowadzi na rynek swoją "białą listę stacji" która ma być przeciwstawną "czarnej listy stacji" inspekcji handlowej. Czyli stworzone zostanie logo/usługa wyrywkowego kontrolowania jakości paliw na stacjach które zadeklarują chęć wzięcia udziału w programie za co będą (te stacje) mogły używac tego właśnie loga jako gwarancji jakości. Oczywiście jeśli paliwo nie będzie spełniało norm jakości logo zostanie cofnięte na stacji. Acha, program obejmie wszystkie chętne stacje, także prywatne. Powinno być lepiej. Pozdrawiam. skromny.gif

Napisano

w mojej wiosce niedawno wybudowali Bliską i paliwko o ok 5 gr tańsze niż na taniej 1-2-3 jak bede musiał zatankować i bede mial po drodze to oczywiscie naleje i jak auto bedzie jezdzić to oczywiscie uprzejmie Wam doniosę banana-wave.gif :-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.