Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomocy -chce mnie chyba nabrać!

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dzisiaj pojechałem na założenie zabezpieczenia antykradzieżowego. Instalator rozebrał kolumnę kierownicy pozakładał kabelki, założył ukryty przycisk i wydawało się że wszystko jest OK. Pojechałem do domu.

Po jakiejś godzinie chciałem zamknąć auto z pilota (mam centralny + alarm z opla Prestige 400) a tu angryfire.gifkurna zamek centralny działa a brak jest alarmu, nie uzbraja się icon_eek.gif.

W te pędy do instalatora a facio twierdzi że on niczego przy alarmie nie dotykał, ja na to że to on, on że nie itd.

W końcu wymontował alarm i stwierdził że jeden z rogów czarnej puszeczki do której wchodą wszystkie kabelki jest zawilgocony (pokazał mi białe ślady na rogu i zardzewiałą jedną śrubkę - i stwierdził że to totalny przypadek, zbieg okoliczniości - po prostu padł mi alarm.

W mordę nie wierzę mu - co mam robić?, alarm na 100 % działał przed założeniem guziczka, co mam robić.

"Skrzyneczkę" zabral ze sobą a ja mam teraz w aucie tylko badziewny przycisk - w poniedziałek mamy dalej "dyskutować" piesc.gif

Pomocy

Grzech(u)

Napisano

> Witam.

> Dzisiaj pojechałem na założenie zabezpieczenia antykradzieżowego.

> Instalator rozebrał kolumnę kierownicy pozakładał kabelki,

> założył ukryty przycisk i wydawało się że wszystko jest OK.

> Pojechałem do domu.

> Po jakiejś godzinie chciałem zamknąć auto z pilota (mam centralny +

> alarm z opla Prestige 400) a tu kurna zamek centralny działa a

> brak jest alarmu, nie uzbraja się .

> W te pędy do instalatora a facio twierdzi że on niczego przy alarmie

> nie dotykał, ja na to że to on, on że nie itd.

> W końcu wymontował alarm i stwierdził że jeden z rogów czarnej

> puszeczki do której wchodą wszystkie kabelki jest zawilgocony

> (pokazał mi białe ślady na rogu i zardzewiałą jedną śrubkę - i

> stwierdził że to totalny przypadek, zbieg okoliczniości - po

> prostu padł mi alarm.

> W mordę nie wierzę mu - co mam robić?, alarm na 100 % działał przed

> założeniem guziczka, co mam robić.

> "Skrzyneczkę" zabral ze sobą a ja mam teraz w aucie tylko badziewny

> przycisk - w poniedziałek mamy dalej "dyskutować"

> Pomocy

> Grzech(u)

a kto to oddaje do warsztatu astre zeby zalozyc odciecie zaplonu? piszesz na forum czekasz dwa dni i juz wszystko wiesz co gdzie podlaczyc a tak zaplaciles i jeszcze spierdo.. Ci alarm masz jakis papier ze on cos kolwiek Ci robil jakias fakture paragon pojedziesz w poniedzialek i zapyt sie cos chlopcze chcial czeba sie zabezpieczyc przed partaczami

Napisano
  • Autor

> a kto to oddaje do warsztatu astre zeby zalozyc odciecie zaplonu?

nie każdy ma czas na to żeby grzebać przy aucie - filtry, płyny wymieniam sam - na elektronice nie znam się - pomyślałem że oddam auto w ręce "fachowców".

Napisano

> nie każdy ma czas na to żeby grzebać przy aucie

no to jak?

albo czekasz az facio Ci zrobi wiec tracisz czas

albo jedziesz zawiezc a pozniej jedziesz odebrac wiec tez tracisz czas

tracisz czas i pieniadze a ponadto masz problemy

odciecie zaplonu na tzw. guzik to proscizna ktora kosztuje pewnie klkanascie zeta i troche czasu

Napisano
  • Autor

>odciecie zaplonu na tzw. guzik to proscizna ktora kosztuje pewnie

> klkanascie zeta i troche czasu

Ktoś mi coś doradzi co mogło się stać żebym miał jakiś argument w rozmowie, czy dalej będziecie na mnie wieszać psy ?

Napisano

Jeśli pilot od alarmu zamyka drzwi, to alarm raczej jest sprawny. Byc może padła syrenka alarmowa, dioda świecąca... Nie wiem, jakie są objawy, czyli skąd wiesz, że alarm się nie uzbraja... Napisz więcej i np. sprawdź, czy po włączeniu alarmu i otwarciu drzwi kluczykiem alarm wyje. Co pokazuje dioda po włączeniu alarmu?

Napisano
  • Autor

> Jeśli pilot od alarmu zamyka drzwi, to alarm raczej jest sprawny. Byc

> może padła syrenka alarmowa, dioda świecąca... Nie wiem, jakie

> są objawy, czyli skąd wiesz, że alarm się nie uzbraja... Napisz

> więcej i np. sprawdź, czy po włączeniu alarmu i otwarciu drzwi

> kluczykiem alarm wyje. Co pokazuje dioda po włączeniu alarmu?

No właśnie po "włączeniu" alarmu i otwarciu drzwi nic się nie dzieje a wcześniej wył ,dioda nie działa wcale, instalator coś majstrował przepinał kable, i alarm przez chwilę wył (czyli syrenka dobra) no a później stwierdził że pilot nie komunkuje się z alarmem.

Co za bagno.

Trochę to wszystko chaotycznie opowiedziane ale jestem w.....ny, alarm kosztował w 2000 r. 900 zł w ASO a odcinanie zapłonu 70 zł.

Zamienił stryjek....

Napisano

To odcięcie zapłonu (jako że nietypowe) będziesz miał bardziej skuteczne od tego alarmu. Ci "szpece" mają opanowane te firmowe alarmy. Ogólnie można przyjąć że dobrze na tym wyszedłeś.

Napisano

> Co za bagno.

> Trochę to wszystko chaotycznie opowiedziane ale jestem w.....ny,

> alarm kosztował w 2000 r. 900 zł w ASO a odcinanie zapłonu 70

> zł.

> Zamienił stryjek....

Hmmm, tu się nie zgodzę, chodź rozwiązanie bardzo prymitywne, to ukryte odcięcie zapłonu jest jednym z najskuteczniejszych zabezpieczeń. Jest niestandardowe i złodziej raczej zrezygnuje z szukania przycisku lub łączenia kabli i zwieje innym autkiem lub bez. Wybacz, ale alarm jest dobry na odstraszanie gnojków kręcących się przy aucie lub chcących ukraść radio, żeby mieć na fajki, dres i wódę. A, i czasem budzi też sąsiadów i właściciela jak się sam włączy...

Jak już był i wydałeś na niego kawałek grosza, to szkoda, że "fachowiec" go zepsuł lub zbiegiem okoliczności sam postanowił właśnie teraz się zepsuć. Jestem pewien, że gość się do tego nie przyzna, choć wygląda to ewidentnie na jego działanie, a Ty nie udowodnisz mu winy, chyba, że wiesz, że grzebał przy kablach od alarmu i zostawił tam ślady.

Tak jak napisałem, trudno będzie udowodnić mu cokolwiek, będzie się wypierał.

Niech Ci w ramach ugody zamontuje drugie indywidualne zabezpieczające odcięcie innego układu i będziesz mógł spać spokojniej niż z alarmem.

Powodzenia.

Napisano
  • Autor

> To odcięcie zapłonu (jako że nietypowe) będziesz miał bardziej

> skuteczne od tego alarmu. Ci "szpece" mają opanowane te firmowe

> alarmy. Ogólnie można przyjąć że dobrze na tym wyszedłeś.

jedyne co mnie może pocieszyć to ta wiadomość no i mulher.gif oraz piwo.gif (albo w odwrotnej kolejności)

Napisano

> jedyne co mnie może pocieszyć to ta wiadomość no i oraz (albo w

> odwrotnej kolejności)

miga w ogole dioda. z tego co dobrze kojarze to alarmy to takie dziadostwo ze jezeli jakis z obwodów jest wylaczony w momencie uzbrajania to on go po prostu odcina. moze Ci odcial fachmen drzwi i dla alarmu jest zawsze otwarte ??

najprosciej wyciagnac alarm na krótko podpiac multimetr izbroic go i sprawdzic na sucho, fachmen powinien dac rade

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.