Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakoś dziwnie mi "pływa"

Featured Replies

Napisano

Jakoś dziwnie mi "pływa" asterka po ulicy.Nie wiem czy to wina zawieszenia czy kolein ale miałem niedawno przegląd robiony i było wszystko ok.A od niedawna mam wrażenie jakby mi asterka pływała po drodze.Nie chcę jeszcze wymieniać wszystkiego co się da ale jak trzeba będzie angryfire.gif Z tyłu jest wszystko zrobione.Co z przodu sprawdzić? Może to wina opon zimowych confused.gif

Napisano

Jakie miałeś letnie kapcie - ? rozmiar, a jakie masz teraz?

Jak zmieniłem z letnich na zimowe o troszkę innym rozmiarze (większe) to zaczęło bujać. Jak możesz to zmień na szybkiego kółka i zobacz to coś się zmieniło. No chyba ze masz tylko jedne fele. Bo u mnie po zmianie wszystko ustało.

Napisano

< Może to wina opon zimowych

He, he, oczywiście, ale nie zimowych, tylko za szerokich!!! Przyznaj się, wstawiłeś szersze niż letnie? Pisaliśmy niedawno o tym, poszukaj...

Pozdr.

Napisano

> Może to wina opon zimowych

moja też teraz "pływa" odczułem to od razu jak wracałem z wymiany opon na zimowe, zarówno letnie jak i zimowe 175/70 R13

Napisano
  • Autor

Właśnie że nie !!! Chyba że 175/70/13 są za szerokie smile.gif Nie wiem czy jechac ustawiać zbieżność geometrię czy jeszcze coś innego.

PS.Cisnienei mam ok bo sprawdzam dosyć często.

Napisano

Obstawiam zimówki waytogo.gif I wina wcale nie leży w szerokości... Ja ostatnio zmieniłem letnie 195/60R15 na zimówki 185/65R15 (powoli zaczynam żałować że nie zostałem przy letnim rozmiarze). Pierwszy wyjazd na autostrade, temp. ok. 6*C. Zaraz po przekroczeniu 120 zauważam że auto nie prowadzi sie tak stabilnie jak na letnich kapciach, a przy 140 czuje juz jak auto "myszkuje" po pasie. Szybciej bałem sie jechać. Opony to szeroko zachwalane ostatnio GY UltraGrip 7. Na letnich Dunlopach nawet przy 180 moglem trzymac kierownice jednym palcem i był spokój. Nie wiem przy jakich prędkościach Twoje auto jest niestabilne, ale sądzę że to własnie wina "miękkich" opon smile.gif Ma to też swoje plusy - mimo tego samego ciśnienia w kołach autko jest bardziej komfortowe ok.gif

Napisano

> Obstawiam zimówki I wina wcale nie leży w szerokości... Ja ostatnio

> zmieniłem letnie 195/60R15 na zimówki 185/65R15 (powoli zaczynam

> żałować że nie zostałem przy letnim rozmiarze).

Wiesz, właśnie jestem po wymianie oponek o takim samym rozmiarze i zauważyłem to samo. shocked.gif

Napisano

> Jakoś dziwnie mi "pływa" asterka po ulicy.Nie wiem czy to wina

> zawieszenia czy kolein ale miałem niedawno przegląd robiony i

> było wszystko ok.A od niedawna mam wrażenie jakby mi asterka

> pływała po drodze.Nie chcę jeszcze wymieniać wszystkiego co się

> da ale jak trzeba będzie Z tyłu jest wszystko zrobione.Co z

> przodu sprawdzić? Może to wina opon zimowych

jeśli to "pływanie" wymaga ciągłej korekcji kierunku jazdy kierownicą nawet przy 50-60 km/h na równej drodze to po wykluczeniu kwesti opon trzeba sprawdzić silentblocki w wahaczach , zwłaszcza te tylne (pionowe). Do tego wystarczy podnieść auto i ręką sprawdzić czy czasem któryś nie rozwulkanizował się

Napisano

Ja tez od pewnegop czasu czułem takowe pływanie i co się okazało? Ze koła były zbieżne:// Scieło mi opony całkowicie-do wyrzucenia sie nadają-pływanie zniknęło ale opny szlak trafił

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.