Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamek bagażnika sedan

Featured Replies

Napisano

Witam

Słuchajcie mam pytanko. Czy da się zdemontować tylko tą osłonę zamka bagażnika, bo mi się ta blaszka zamykająca wejście do zamka przytarła i teraz przy myciu lub deszczu woda i syf dostaje się do środka wkładki. Już teraz mam problemy z otwieraniem bagażnika, a jak przyjdą mrozy to na 100% będzie irked.gif

Rozbierał to już ktoś?

277942474-061207_110849.jpg

Pozdr.

post-45752-14352476518127_thumb.jpg

Napisano

Jest to integralna część wkładki, nie da się jej rozebrać tak, żeby po złożeniu działała poprawnie.

Napisano
  • Autor

> Jest to integralna część wkładki, nie da się jej rozebrać tak, żeby

> po złożeniu działała poprawnie.

A masz może pomysł jak to rozruszać, bo ta blaszka zacięła się w pozycji otwarte i za nic nie chce wrócić. Wyjąć całą wkładkę i wygotować w oleju, smarze, zalać jakimś środkiem penetrującym, umyć w benzynie ???

Jak tak zostawię to mam wkładkę na wiosnę do wymiany frown.gif na bank.

Pozdr

Napisano

Możesz spróbować haczykiem z drutu zamknąć tą klapkę. Jeśli się uda to trochę smarowidła + ruszanie klapką powinny załatwić sprawę.

Napisano
  • Autor

> Możesz spróbować haczykiem z drutu zamknąć tą klapkę. Jeśli się uda

> to trochę smarowidła + ruszanie klapką powinny załatwić sprawę.

smile.gifwaytogo.gif

Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Faktycznie szydełko czy jakoś tak to się nazywa powinno załatwić sprawę. Zapytam babci gdzieś takie coś miała do przeciągania nici alien.gif

THX

Napisano

zamontuj centralny zamek i zapomnisz o swoich kłopotach z wkładkami.

Napisano

Rozebrać to się powinno. Ja przynajmniej w kombiaku to rozbierałem. Naprawa jednak nie wiele wniosła.

Tą blaszkę zamykają dwie małe sprężynki (u mnie jedna była pęknięta, druga mocno odkształcona). Trochę je wymodelowałem i wydawało się, że już mam sprawę załatwioną, ale po kilkakrotnym wkładaniu kluczyka, ta klapka nie zamykała się do końca. W kombiaku jest to newralgiczne miejsce, bo dużo syfu zasysa do zamka i co tydzień trzeba było wóde lać w dużych ilościach.

Z rozebraniem nie ma większego kłopotu (w kombi). Wyjmujesz wkładkę zamka i na pewno będziesz wiedział jak dalej postąpić. Są tam dwa skrzydełka które należy odgiąć (oczywiście ostrożnie, żeby nie ułamać) i cały mechanizm jest na wierzchu.

Natomiast złożenie tego to jest jazda mlot.gif

Trza się wykazać spokojnością umysłu i zwinnymi palcami. Mnie się udało.

Moim zdaniem lepiej jest zaopatrzyć się w sprawną wkładkę i przełożyć mechanizm zapadkowy ze swojej wkładki, żeby nie ciągać ze sobą całego pęku kluczy.

Aby wymienić mechanizm zapadkowy należy usunąć blaszkę zabezpieczającą zapadki, wyjąć je, a następnie przełożyć z obecnie stosowanej i na koniec zabezpieczyć blaszką.

Widzę że jesteś z białego to ewentualnie służę pomocą. Wal na priv to się zmówimy. 20.GIF

Napisano
  • Autor

> zamontuj centralny zamek i zapomnisz o swoich kłopotach z wkładkami.

W sumie to bardzo dobry pomysł, ale ...

jeśli mam już montować centrala i rozbierać tapicerkę drzwi, to muszę, a w zasadzie chcę przy okazji:

- zakupić i wymienić kompletną klamkę drzwi kierowcy bo mi TTTM-owa sprężynka pękła,

- zakupić i wygłuszyć matami drzwi,

- zakupić i wymienić głośniki z przodu,

I teraz, jako że wyznaję zasadę, że jak coś robić to dobrze i z konkretnych materiałów, poczekam aż uzbieram wszystkie elementy układanki + worek szczerych chęci i wtedy założę sobie centralny + w/w.

Sama wkładka zamka bagażnika nie zmobilizuje mnie niestety wystarczająco.

Się rozpisałem przy 20.GIF

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Rozebrać to się powinno. Ja przynajmniej w kombiaku to rozbierałem.

> Naprawa jednak nie wiele wniosła. [...]

O tym nie pomyślałem waytogo.gif pojeżdżę po naszych szrotach i zrobię tak jak proponujesz.

> Widzę że jesteś z białego to ewentualnie służę pomocą. Wal na priv to

> się zmówimy.

Kurczaki, jest nas tu trochę cool.gif

Spocik niedawno mały mieliśmy o własnie tutaj waytogo.gif było, a następnym razem umawiamy się na

pub2.gif oczywiście grinser006.gif bezalkoholowe.

Pozdrawiam

Napisano

Obserwowałem cały czas wątek, ale do pisania mam ręce nie stworzone. niewiem.gif

Termin mi całkowicie nie leżał. Ktoś musi czuwać, aby reszta mogła się bawić.

Może następnym razem. 270635636-JUMP2.gif

Pozdrofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.