Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

płytka do interfejsu

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ktoś mógłby mi przesłać wzór psb do unweraslnego interfejsu gazowego(najlepiej w eaglu) na maila :doktorcykacz @wp.pl. dziękuję Krzysiek

• 2 tygodnie później...
Napisano

->@

Płytka do fejsu na coma jest tak prosta ze sam sobie narysujesz ze schematu smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki za zainteresowanie i odpowiedź

Napisano

> Witam, czy ktoś mógłby mi przesłać wzór psb do unweraslnego

> interfejsu gazowego(najlepiej w eaglu) na maila :doktorcykacz

> @wp.pl. dziękuję Krzysiek

a tego - pajaczka nie chcesz robic? wrzu to w jakies male pudelko i 2 kable wystawisz na zewnatrz i bedzie git.

ja tak wlasnie zrobilem

Napisano

> Witam, czy ktoś mógłby mi przesłać wzór psb do unweraslnego

> interfejsu gazowego(najlepiej w eaglu) na maila :doktorcykacz

> @wp.pl. dziękuję Krzysiek

Ja użyłem płytki uniwersalnej z nawierconymi otworami, przy odpowiednim rozmieszczeniu elementów wystarczy zaledwie kilka zworek.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno, budowałem kiedyś taki ukaład na pająku i dizłał. terza robię to na sprawdzonej płytce i kicha. Czy ma wpływa na to rodzaj układu. Kiedyś w pajaku zastosowałem układ max232 cpe, teraz mam max232.Miał ktoś z was podobny problem?

Napisano

> Jeszcze jedno, budowałem kiedyś taki ukaład na pająku i dizłał. terza

> robię to na sprawdzonej płytce i kicha. Czy ma wpływa na to

> rodzaj układu. Kiedyś w pajaku zastosowałem układ max232 cpe,

> teraz mam max232.Miał ktoś z was podobny problem?

W zależności od producenta układu MAX232 musisz dopasować kondensatory, w większości przypadków powinny mieć pojemność 1uF, ale niektóre ukłądy wymagają pojemności 0,1 uF, najlepiej wlutuj podstawkę pod układ, będziesz mógł podmienić w razie czego, acha i pamiętaj o odpowiedzniej polaryzacji kondensatorów elektrolitycznych.

Napisano

U mnie nie chciał działać gdy nie było kondensatorów filtrującyh przy stabilizatorze 5V. Po dolutowaniu komunikował się bez problemów

Napisano

Znalazłem na stronach Conrad Elektronik dane układu CPE, wynika z nich, że kondensatory powinny mieć pojemność 1uF, podaję link do strony

=b2c_insert&cookie_v[1]=U1&cookie_d[1]=&cookie_p[1]=%2f&cookie_e[1]=Thu%2c+22-Feb-2007+11%3a23%3a51+GMT&cookie_n[2]=b2c_hk_cookie&cookie_v[2]=WW2&cookie_d[2]=&cookie_p[2]=%2f&cookie_e[2]=Thu%2c+22-Feb-2007+11%3a23%3a51+GMT&scrwidth=1024]

a jeśli dalej nie działa to sprawdź za poradą kolegi Marka.S kondensatory przy zasilaniu, poza tym może masz za długie przewody, ja w finalnej wersji urządzenia zastosowałem na wszelki wypadek przewód ekranowany z jakiegoś urządzenia USB, akurat 4 przewody + ekran smile.gif ale wystarczy też zwykła skrętka komputerowa. W testach działało na 50 cm płaskiego kabla telefonicznego (4 żyły) od strony samochodu, a po stronie PC zastosowałem 70 cm skrętki linki.

Napisano

Długość kabla nie ma znaczenia, ja mam kabel 7m, a podłączałem nawet 14m od strony PC i działa.

Od strony komputera powinien działać z kablem nawet ponad 100m, od strony auta to nie wiem, ja mam ok. 3m.

Pozdr.

Napisano

> Długość kabla nie ma znaczenia, ja mam kabel 7m, a podłączałem nawet

> 14m od strony PC i działa.

> Od strony komputera powinien działać z kablem nawet ponad 100m, od

> strony auta to nie wiem, ja mam ok. 3m.

> Pozdr.

można również prosić o schemat płytki do interfejsu na [email protected]

Napisano

> można również prosić o schemat płytki do interfejsu na [email protected]

Nie mam, zrobiłem płytkę samodzielnie, a kartkę z rysunkiem ścieżek wyrzuciłem. Poszukaj na naszym forum w dziale "gaz na ulicach" lub elektroda.pl. Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.