Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co myslicie o nowym Outlander...

Featured Replies

Napisano

> rzeczywiscie roznica ... Jaka wlasciwie forma podatku jest akcyza?

> Od posiadania auta czy co?

Tego nigdy się nie dowiesz - niegługo będzie podatek za to, że oddychasz (w sumie już jest w formie "klimatycznego" w kurortach nadmorskich i górskich zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif)

Taki kraj OZI - nie ma co się dziwić... hehe.gif

> tia tylko kalorycznosc LPG jest inna niz benzyny.

Ale kogo by to interesowało... Ważne że litr jest dwa razy tańszy.... zlosnik.gif

> LPG tez jest popularne, rzad federalny doplaca $2-3 k za konwersje

> lub na tyle dostajesz cheque jesli kupisz LPG wyposazone w

> fabryce... tylko dla porownania Falcon nie pali 10-11l tylko 18

> LPG -wiec biorac koszty jakie musisz poniesc oszczednosc

> niewielka badz zadna[

Podobno instalacje z sekwencyjnym wtryskiem gazu nie powodują różnicy w spalaniu noPb a LPG... Ale raczej nie ufam tej teorii.

> tia ale bedac realistycznym Ile mozesz oszczedzic na roznicy? 1.5l x

> -ile kosztuje litr benzyny vs wikesze bezpieczenstow, moc a

> wyprzedzanie, komfort, etc etc...

Takie walory w większości przypadków nie są "kalkulowane".

Samochód w naszym kraju jest wciąż luksusem, za który trzeba słono płacić, więc najlepszym rozwiązaniem jest oszczędność na paliwie...

> No i zawsze można zagazować

> ... no mozna ... ale zarobek zerowy

Wszystko zależy jak długo masz zamiar pojeździć "na gazie" - koszta się zwrócą... waytogo.gif

Napisano

> [...]

> Dobrze z kims pogadac kto wie tak duzo. Rozumiem ze ty je

> sprzedajesz?

Zgadza się - sprzedaję... waytogo.gif

> jak to sie rozklada w sprzedazy procentowo? Wikszosc wybiera 1.6l??

Cena 2.0 jest ok. 10 kpln wyższa od 1.6, więc siłą rzeczy wybierana jest wersja uboższa ze słabszym silnikiem.

Jakby to przedstawić procentowo... hmm.gif... Powiedzmy, że na 15 modeli z silnikem 1.6 sprzeda się jedna o pojemności 2.0.

> [...]jak i samej 380 też nie ma...

> Wiem ze 380 nie ma ... ale przeciez Galant jest ... Roznice nie az

> takie wielkie

To prawda, różnice niewielkie... Tylko że Galant w wersji europejskiej nie jest produkowany od 2003 roku (ostatnie modele z tym rocznikiem), a obecny pochodzi tylko z prywatnego importu z US... Poza tym dość ciężko z serwisem tych galantów zza oceanu...

> L200 Triton co za roznica ....

No niby żadna... hehe.gifok.gif

> ... tia nawet globalizacja nie pomoze....

Zgadza się... hehe.gif Nasz kraj to po prostu ewenement na skalę światową, nie podlegający żadnym regułom... zlosnik.gif

Napisano

> [...]swą energię będzie mógł skupić tylko i

> i ktory grill z przodu ... Ciekawi mnie raczej jak struktura cenowa

> sie bedzie ksztaltowac. W koncu Mitsu musi cos zarobic + w

> koncu wykorzystane moce produkcyjne a coz Pug tez musi czesc

> dostac...

Też bardzo mnie to ciekawi...

Autka japońskie z reguły mają mniejszą marże, ze względu na wysokie koszty sprowadzenia.

Cena powinna być moim zdaniem zbliżona, z korzyścią dla Mitsu. No chyba, że Peugeot pogodzi się z tym, że na samochodzie nie zarobi 15%.... zlosnik.gif

Napisano

> tyle co moje 1.5L

No właśnie - dlatego to obala stereotyp, że duuuuuże silniki palą duuuuuużo paliwa... zlosnik.gif

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że kraj pochodzenia produktu ma również znaczenie na ostateczną ocenę... wink.gif

Napisano
  • Autor

> Też bardzo mnie to ciekawi...

[...]

> Cena powinna być moim zdaniem zbliżona, z korzyścią dla Mitsu. No

> chyba, że Peugeot pogodzi się z tym, że na samochodzie nie

> zarobi 15%....

tia ale Mitsu wykorzystuje cale moce produkcyjne a to tez sie liczy, nawet jesli zysk na jednostke jest mniejszyhmm.gif - ajest cena wholesale vs retail , w koncu PSA nie kupuje 100 autzlosnik.gif .... wiec i discount musi byc odpowiedni [...]grinser006.gif

Z ciekawosci, o ile mozesz powiedziec oczywisciewink.gif, ile % zostaje w kieszeni dealerahmm.gif?

Napisano

> [...]

> tia ale Mitsu wykorzystuje cale moce produkcyjne a to tez sie liczy,

> nawet jesli zysk na jednostke jest mniejszy - ajest cena

> wholesale vs retail , w koncu PSA nie kupuje 100 aut .... wiec i

> discount musi byc odpowiedni [...]

Na pewno dam Ci znać gdy już będę znał konkretne ceny... waytogo.gif

Sam jestem cholernie ciekawy... food.gif

> Z ciekawosci, o ile mozesz powiedziec oczywiscie, ile % zostaje w

> kieszeni dealera?

Odpowiem dość ogólnie: marże na samochody japońskie (honda, mitsu, subaru, ...) wahają się pomiedzy 3% a 10%. Wszystko zależy od modelu. Nie jest tak kolorowo jak niektórym się wydaje - że na samochodach to zarabia się taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaki szmal.... oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> Jakby to przedstawić procentowo... ... Powiedzmy, że na 15 modeli z

> silnikem 1.6 sprzeda się jedna o pojemności 2.0.

W skali rokuhmm.gif O ilu mowimycfaniaczek.gif?

> To prawda, różnice niewielkie...

ale sa zlosnik.gif Szczegolnie silnik. 380 ma tylko 3.5l V6 jeszcze z Magna Tylko że Galant w wersji ... Mowi sie o proidukcji wersji 2.4l na export do Malaysia ale zobaczymyhmm.gif ...

> europejskiej nie jest produkowany od 2003 roku (ostatnie modele

> z tym rocznikiem), a obecny pochodzi tylko z prywatnego importu

> z US... Poza tym dość ciężko z serwisem tych galantów zza

> oceanu...

chyba ty nie masz problemowwink.gif

> No niby żadna...

male roznice w zawieszeniu,hmm.gif a reszta nawet z tej samej tasmy zchodzigrinser006.gif

> Zgadza się... Nasz kraj to po prostu ewenement na skalę światową,

> nie podlegający żadnym regułom...

... nie oto mi raczej chodzilozlosnik.gif ... Po prostu to dizala w obie strony EU ma cos co jest nieprzydatne na innych rynkach i dowrotnie... Raczej wynika to z zachwan panstwa, podatki, benzyna etc etc niz potrzeb konsumentaadmin.gif...

Jaka wlasciwie jest sytuacja w z Mistsu w EUhmm.gif? Pare lat temu Bitchi bylo numerem 4, potem 5 i dalej w dolzlosnik.gif. Fabryka silnikow w Lonsdale (SA) zostala zamknieta... Tonsly Park wisial na ostatniej nitceadmin.gif i.. ludzi przestali kupowac Mitsu bo nie wiadomo bylo co sie stanie czy upadnie czy niehmm.gif... Zle decycje kiedy Magna zostala zastapiona 380 ( Magna byla najlepiej sprzedajacym sie modelem w historii Mitsu), cena nie odpowiednia jak auto spadle o klase i ... buu.gif Potem Mitsu troche postawilo sie na nogi. Wprawadzili gwarancje na 5 lat (od zderzaka do zderzaka) lub 150 k km zeby dorownac innym i 10 lat na silnik. Jesli sie troche potargujesz to wszelki service do 45 k km jest za freehmm.gif. Ostatnie modele pokazuja ze sie od dna odbija ale juz takiej pozycji jak kiedys nie beda mielihmm.gif ....

Napisano
  • Autor

[...]

> Ale kogo by to interesowało... Ważne że litr jest dwa razy tańszy....

tych logicznie myslacychzlosnik.gif i umiejacych obslugiac kalkulator pewnie obchodzizlosnik.gif

> Podobno instalacje z sekwencyjnym wtryskiem gazu nie powodują różnicy

> w spalaniu noPb a LPG... Ale raczej nie ufam tej teorii.

Montowane w fabrycehmm.gif?Przykro mi nie ufam ingerowaniu w serce.gif auta po opuszczeniu fabryki zlosnik.gif

[...]> Wszystko zależy jak długo masz zamiar pojeździć "na gazie" - koszta

> się zwrócą...

oczywiscie masz racje tylko,.,,,hmm.gif. Koszty obslugi beda napewno wyzsze i nikt tak naprawde nie wie co stanie sie z silnikiem po LPGzlosnik.gif... Ale masz racje ze jest to kwestia kmwaytogo.gif

Napisano

> tyle co moje 1.5L

Jak delikatnie jezdze to moje 3 literki tez tyle spala w miescie.

Napisano

> Ciekawi mnie czy ktos ma Mitsu i jakies

> spostrzezenia z trwaloscia i jakoscia ....

U nas Mitsu sie ciesza zla opinia - jakosc dosc kiepska. A do tego Mitsu SUV sa znane z wywracania sie przy byle skrecie kierownica - jak Ci kangur wyskoczy na droge to przesrane, nawet Bond mial lepiej...

Napisano
  • Autor

>[...] A do tego

> Mitsu SUV sa znane z wywracania sie przy byle skrecie kierownica

[..]Oparte na opini John Doe czy czyms poparteniewiem.gif?

Napisano

> U nas Mitsu sie ciesza zla opinia - jakosc dosc kiepska.

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

A możesz napisać na co najbardziej narzekają użytkownicy...? hmm.gif

> A do tego Mitsu SUV sa znane z wywracania sie przy byle skrecie kierownica

icon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gificon_eek.gif

Teraz mnie rozbawiłeś.... hehe.gifok.gif

> - jak Ci kangur wyskoczy na droge to przesrane, nawet Bond mial

> lepiej...

hmm.gif

Napisano

> [...]

> tych logicznie myslacych i umiejacych obslugiac kalkulator pewnie

> obchodzi

Tych na pewno... hehe.gifok.gif

Ale sam przyznasz, że zamiast kalkulatora można zastosować tzw. autorytet zewnętrzny: "Pan Kazio mi powiedział, że oszczędza na LPG, więc i ja chcę tak oszczędzić" - nie spotkałeś się nigdy z takim zdaniem....? zlosnik.gif

> Montowane w fabryce?Przykro mi nie ufam ingerowaniu w auta po

> opuszczeniu fabryki

Ja też nie przepadam za tego typu zabiegami ale Mitsu dopuszcza stosowanie instalacji LPG w swoich niektórych silnikach - montują je nawet serwisy i samochód nie traci gwarancji...

> [...]oczywiscie masz racje tylko,.,,,. Koszty obslugi beda napewno

> wyzsze i nikt tak naprawde nie wie co stanie sie z silnikiem po

> LPG... Ale masz racje ze jest to kwestia km

No tego nikt nie wie.... hehe.gif

Napisano

> [...]

> W skali roku O ilu mowimy?

We wtorek będę miał zestawienie roczne, więc będę mógł Ci dokładnie odpowiedzieć... zlosnik.gif

> chyba ty nie masz problemow

Ja nie mam, gdyż mój jest 100% japończykiem oferowanym na EU - a te serwisuje się bez najmniejszego problemu... waytogo.gif

> male roznice w zawieszeniu, a reszta nawet z tej samej tasmy zchodzi

Trochę zaczyna mnie to denerwować, że większość samochodów zaczyna wyróżniać się tylko i wyłacznie znaczkiem... oslabiony.gif

Powoduje to, że samochody przestają być "fajne"... frown.gif

> Jaka wlasciwie jest sytuacja w z Mistsu w EU? Pare lat temu Bitchi

> bylo numerem 4, potem 5 i dalej w dol. Fabryka silnikow w

> Lonsdale (SA) zostala zamknieta... Tonsly Park wisial na

> ostatniej nitce i.. ludzi przestali kupowac Mitsu bo nie wiadomo

> bylo co sie stanie czy upadnie czy nie...

Kilka lat temu było naprawdę źle.. Mitsu miało poważne problemy finansowe.

Ale na szczęście udało im się stanąć na nogi. Teraz jest sporo inwestycji, nowatorskich rozwiązań nie tylko w przemyśle motoryzacyjnym. ok.gif

Jeśli chodzi zakup samochodów z logo trzech diamentów - w Polsce jest ciągle tendencja zwyżkowa (w EU zresztą też) ale nadal daaaaaaaaaaaleko do np.Toyoty zlosnik.gif Plany Mitsu zakładają zwiększenie sprzedaży na przełomie 4 lat o ponad 300% (!!!) Będzie wynikało to przede wszystkim z planowanych zmian modeli, modernizacji i stworzeniu nowatorkich rozwiązań w dziedzinie napędów i jednostek silnikowych.

Napisano

> U nas Mitsu sie ciesza zla opinia - jakosc dosc kiepska.

O lol hahaha.gif

Rozumiem, że Mitsu wypadają kiepsko w porównaniu z takimi Rolls-Royce'ami "nowego świata" jak Chrysler czy Dodge? rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> O lol

> Rozumiem, że Mitsu wypadają kiepsko w porównaniu z takimi

> Rolls-Royce'ami "nowego świata" jak Chrysler czy Dodge?

Chyba nie mowisz o Caliberhahaha.gifcfaniaczek.gif ... `Nasmiewalem sie z FIAT ale to bylo zanim wsiadlem do Caliberzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> Teraz mnie rozbawiłeś....

to przeciez sie pytam czy czyms popartezlosnik.gif... Czy uslyszane na ulicy od dziadka znajomego, ktory mial dzidkawink.gif ....

Napisano

> Chyba nie mowisz o Caliber ... `Nasmiewalem sie z FIAT ale to bylo

> zanim wsiadlem do Caliber

Dokładnie... dla mnie amerykańska motoryzacja stoi najniżej w hierarchii, zaraz nad chińczykami.

Oczywiście, są klasyki takie jak Corvette i to jest poza dyskują, ale już na przykład nie potrafię zrozumieć miłości jaką Polacy darzą Voyagery - zawieszenie na resorach piórowych a la Polonez Truck, obleśne plastiki w środku i silnik benzynowy z automatem o osiągach auta miejskiego, a zużyciu paliwa małej ciężarówki hahaha.gif

Napisano
  • Autor

> Dokładnie... dla mnie amerykańska motoryzacja stoi najniżej w

> hierarchii, zaraz nad chińczykami.

ech za ostry jesteszlosnik.gif... LS1 LS2 etc etc. Wiedza jak silnik zrobic ale, no i CH 300526.gif... ale////palacz.gif////[...]

ale

> już na przykład nie potrafię zrozumieć miłości jaką Polacy darzą

> Voyagery - zawieszenie na resorach piórowych a la Polonez Truck,

> obleśne plastiki w środku i silnik benzynowy z automatem o

> osiągach auta miejskiego, a zużyciu paliwa małej ciężarówki

yo jedno alezlosnik.gif... Powiem tak... W zasadzie chce zmienic auto ale mam czas i mnie nic nie zmuszapalacz.gif... Wiec jak sie dowiedzialem ze Dodge wraca do Oz to sie bardzo zapalilem do czasu az to zobaczylemzlosnik.gif....

Nie przesadzajmy aleswiety.gif IMHO Hultaj lat 80 tych miale lepsze plastiki w srodku nono.gif .. i mniej skromny.gif.... a Q coz zatrzymala sie ok 1994... Wiec odpadlzlosnik.gif.... PT Cruiser coz stylistycznie waytogo.gif - yeah wiem musze byc chory ale... te same bolaczki... Generalnie zauwazylem jedna prawidlowosc czym auto wieksze tym lepsze plastikizlosnik.gif ale gorzej spasowanegrinser006.gif... F250 i F350 nie sa importowane od Yanks tylko ... z Brazylii, co jesli wierzyc forum Forda mialo min zwiazek z Qpalacz.gif....

Wiec jak Marek pisze ze Outlander ma problem z Q to chce wiedizec

a. na podstawie czego takie twoerdzeniagrinser006.gif .... Mialem z 10 roznuych mitsu z Avis i Herz przez ostatnie dwa lata i zadnych problemow nie zauwazylem

b. porownujac do czegozlosnik.gif? Bo jesli jak piszesz do wykonania marek z USa to ja sie z takim logicznym mysleniem jak twoje nie moge nie zgodzicskromny.gifbrawo.gif....

Napisano

> [...]

> to przeciez sie pytam czy czyms poparte... Czy uslyszane na ulicy od

> dziadka znajomego, ktory mial dzidka ....

Dla dzidka to nawet T-34 miałby słabą jakość... hehe.gifok.gif

Napisano

> ech za ostry jestes... LS1 LS2 etc etc. Wiedza jak silnik zrobic ale,

> no i CH 300... ale////////[...]

Wiesz, zewnętrznie to mi się 300C i 300M bardzo podobają, niemniej w środku 300M (bo "C" nie jeździłem) jest tragedią... znam lepiej wykonane europejskie kompakty, niż samochód warty 150+ kzl.

Patrol potwierdzi grinser006.gif

Co do silników - to się nie zgodzę. Cała "wiedza" Amerykanów sprowadza się do dużej pojemności i do dużej liczby cylindrów. Ja wolę nowoczesność, ekologię i dużo koni z mniejszej pojemności. Mam gdzieś, czy wytrzyma to milion kilometrów, bo ja pojeżdże tym najwyżej 150 kkm. Ma mieć moc, mało palić i mam za niego płacić niskie podatki (w perspektywie).

Napisano

> Ja wolę nowoczesność, ekologię i dużo koni z mniejszej

> pojemności. Mam gdzieś, czy wytrzyma to milion kilometrów, bo ja

> pojeżdże tym najwyżej 150 kkm. Ma mieć moc, mało palić i mam za

> niego płacić niskie podatki (w perspektywie).

Widzisz, z ta nowoczesnoscia to tez trudna sprawa - jezeli bierzesz pod uwage moc/pojemnosc, to amerykanskie silniki rzeczywiscie nie sa w czolowce. Ale jak wezmiesz pod uwage moc/wage, moc/rozmiary, moc/cene czy np. moc/zuzycie paliwa, to silnik od Chevroleta Corvette Z06 bije na glowe wszystkie rozwiazania europejskie - jest lzejszy i mniejszy od rozwiazan Ferrari i Porsche o porownywalnej mocy, Z06 zuzywa znaczaco mniej paliwa niz jej europejskie odpowiedniki a osiagi ma odpowiednio lepsze.

Napisano

> Widzisz, z ta nowoczesnoscia to tez trudna sprawa - jezeli bierzesz

> pod uwage moc/pojemnosc, to amerykanskie silniki rzeczywiscie

> nie sa w czolowce. Ale jak wezmiesz pod uwage moc/wage,

> moc/rozmiary, moc/cene czy np. moc/zuzycie paliwa, to silnik od

> Chevroleta Corvette Z06 bije na glowe wszystkie rozwiazania

> europejskie - jest lzejszy i mniejszy od rozwiazan Ferrari i

> Porsche o porownywalnej mocy, Z06 zuzywa znaczaco mniej paliwa

> niz jej europejskie odpowiedniki a osiagi ma odpowiednio lepsze.

Umówimy się, że właściciela Corvety wali ile ten silnik waży czy ile pali.

A co może amerykańska motoryzacja zaproponować klientowi za mniej niż 150 tys. zł (50 tys. $ w PL)? NIC, bo każdy samochód europejski jest nowocześniejszy, oszczędniejszych i ładniejszy (zwłaszcza w środku).

Zresztą... nie darmo Cadillac w EU oparty jest na Oplu Vectrze i dieslach Fiata smirk.gif

Napisano

> A co może amerykańska motoryzacja zaproponować klientowi za mniej niż

> 150 tys. zł (50 tys. $ w PL)?

Na poczatku myslalem ze Ci wywale cala serie samochodow w tej cenie, ktore sa lepsze i ladniejsze od Europejskich, ale po przemysleniu ani jeden mi nie zostal. Bo np. Cadillac CTS poza wielkim silnikiem ma wnetrze jak z malucha. A Chrysler Crossfire to w koncu Mercedes SLK z brzydszym nadwoziem. Samochody europejskie sa zdecydowanie ladniejsze i lepiej wykonczone.

Napisano
  • Autor

>[...]Samochody

> europejskie sa zdecydowanie ladniejsze i lepiej wykonczone.

a Mitsubitchizlosnik.gif? Mowiles ze kiepska Qhmm.gif? Dalej nie wiem czym to poparteniewiem.gif?

Napisano

> Wiesz, zewnętrznie to mi się 300C i 300M bardzo podobają, niemniej w

> środku 300M (bo "C" nie jeździłem) jest tragedią... znam lepiej

> wykonane europejskie kompakty, niż samochód warty 150+ kzl.

> Patrol potwierdzi

Jeśli chodzi o 300C - POTWIERDZAM... hehe.gifok.gif

1. Materiał na kierownicy imitujący drewno, to w rzeczywistości tandetny plastyk, który kiedyś był stosowany w maluchach do wykończenia dźwigni zmiany biegów... hehe.gif

2. Matowe aluminium na całym kokpicie to..... malowane tworzywo sztuczne... zlosnik.gif

3. Miklas schował telefon w miejsce, przynajmniej teoretycznie, do tego przeznaczone... Gdy chciał go wyjąć - telefon wylazł razem ze schowkiem.... rotfl.gif

4. Pamiętacie jakim materiałem była "wyścielona" podłoga w "kaszlaku"...? Taki sam materiał był użyty do wykończenia powierchni bagażnika.... Jednak z tą różnicą, że w maluchu było to zdecydowanie dokładniej zamocowane do nadwozia... hehe.gif

5. ITD. ITP....

Ubezpieczenie tej fury to 10.000 pln rocznie... Za taką cenę chciałbym ubezpieczyć coś co faktycznie jest tego warte... wink.gif

> Co do silników - to się nie zgodzę. Cała "wiedza" Amerykanów

> sprowadza się do dużej pojemności i do dużej liczby cylindrów.

> Ja wolę nowoczesność, ekologię i dużo koni z mniejszej

> pojemności. Mam gdzieś, czy wytrzyma to milion kilometrów, bo ja

> pojeżdże tym najwyżej 150 kkm. Ma mieć moc, mało palić i mam za

> niego płacić niskie podatki (w perspektywie).

Ten temat to raczej rzecz gustu i każdy może wybrać to co lubi.... waytogo.gif

Napisano
  • Autor

[...]

> sztuczne...

> 3. Miklas schował telefon w miejsce, przynajmniej teoretycznie, do

> tego przeznaczone... Gdy chciał go wyjąć - telefon wylazł razem

> ze schowkiem....

to znaczy co zaklinowal sie i jak pociagnal to oba wylazlyzlosnik.gif?[...]

> Ubezpieczenie tej fury to 10.000 pln rocznie... Za taką cenę

> chciałbym ubezpieczyć coś co faktycznie jest tego warte...

ubezpieczenie AChmm.gif?

> Ten temat to raczej rzecz gustu i każdy może wybrać to co lubi....

ale przynajmniej musisz przyznac ze silnik jest waytogo.gifzlosnik.gif

Napisano

> [...]

> to znaczy co zaklinowal sie i jak pociagnal to oba wylazly?[...]

Tiaaaaa.... I to wylazł bez jakiego kolwiek oporu... hehe.gifok.gif

> ubezpieczenie AC?

Cały pakiet - AC/OC/NW

> ale przynajmniej musisz przyznac ze silnik jest

No niby jest ok, ale spodziewalem się czegoś więcej po tych prawie 240 kucach... ok.gif

Napisano
  • Autor

> Tiaaaaa.... I to wylazł bez jakiego kolwiek oporu...

hmm.gif Moze ma wylaziczlosnik.gif? Moze to popielniczka kiedys bylapalacz.gif?zlosnik.gif?

> No niby jest ok, ale spodziewalem się czegoś więcej po tych prawie

> 240 kucach...

to znaczy ze jezdziles V6 a nie V8nono.gif... To sie nie liczyzlosnik.gif

Napisano

> Moze ma wylazic? Moze to popielniczka kiedys byla??

Taka turystyczna popielniczka na dodatek... hehe.gif

> to znaczy ze jezdziles V6 a nie V8... To sie nie liczy

Ale ja nie mówił, żem HEMI'om pomykał.... zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.