Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dobra rada na kapcia

Featured Replies

Napisano

Wchodze sobie wczoraj do garazu, jako ze zachcialo mi sie odbyc nocna rundke po miescie, wyciagam mojego potwora, a tam kapec angryfire.gif ale przypomnialem sobie o dawno poczynionej inwestycji strategicznej na tego typu okazje i wyciagnalem "dojazdówkę w spreju" czyli preparat uszczelniajacy i pompujacy przebita opone. Wg instrukcji kolo mialo sie wydawac malo napompowane, ale instrukcja dotyczyla oponki samochodowej, wiec jak do motorka zaczalem psiukac to nabilo calkowicie - twarda oponka i na dodatek jeszcze polowa uleciala przez nieszczelny pojemnik grinser006.gif w kazdym razie z calkowitego kapcia zrobila sie idealna oponka pojezdzilem na niej troche, odstawilem motorek i nastepnego dnia ide do garazu a kolo dalej napompowane i ma prawidlowe cisnienie. cool.gif tak wiec polecam zakup tego typu preparatow zwlaszcza ze sa na tyle male ze mieszcza sie w schowku, naprawde dobrze pomagaja a cena to jakies 15 zl grinser006.gif

Napisano

> Wchodze sobie wczoraj do garazu, jako ze zachcialo mi sie odbyc nocna

> rundke po miescie, wyciagam mojego potwora, a tam kapec ale

> przypomnialem sobie o dawno poczynionej inwestycji strategicznej

> na tego typu okazje i wyciagnalem "dojazdówkę w spreju" czyli

> preparat uszczelniajacy i pompujacy przebita opone. Wg

> instrukcji kolo mialo sie wydawac malo napompowane, ale

> instrukcja dotyczyla oponki samochodowej, wiec jak do motorka

> zaczalem psiukac to nabilo calkowicie - twarda oponka i na

> dodatek jeszcze polowa uleciala przez nieszczelny pojemnik w

> kazdym razie z calkowitego kapcia zrobila sie idealna oponka

> pojezdzilem na niej troche, odstawilem motorek i nastepnego dnia

> ide do garazu a kolo dalej napompowane i ma prawidlowe

> cisnienie. tak wiec polecam zakup tego typu preparatow

> zwlaszcza ze sa na tyle male ze mieszcza sie w schowku, naprawde

> dobrze pomagaja a cena to jakies 15 zl

Upewnij się czy przypadkiem ten spray nieusunięty w porę nie uszkodzi Ci trwale opony lub felgi ?

Napisano
  • Autor

> Upewnij się czy przypadkiem ten spray nieusunięty w porę nie uszkodzi

> Ci trwale opony lub felgi ?

oponka i tak ma byc wymieniona w blizej nieokreslonym czasie - prawie lysa wiec to akurat nie problem a co do felgi to nie sadze zeby metal wyzarlo czy cos - najwyzej sie zeskrobie resztki grinser006.gif

Napisano

> oponka i tak ma byc wymieniona w blizej nieokreslonym czasie - prawie

> lysa wiec to akurat nie problem a co do felgi to nie sadze zeby

> metal wyzarlo czy cos - najwyzej sie zeskrobie resztki

normalny klej to jest po prostu i dziala to bardzo dobrze w wiekszosci wypadkow. mialem akcje z opona w Norwegii a uwierzcie mi tam wszystko jest drogo a czynnosci serwisowe sa bardzo drogie. naprawilem tym sprayem i jeszcze kilka tysiecy kilometrow zrobilem. Az opona do wymiany zostala zakwalifikowana. Z felga nic sie nie stalo. W nowym samochodach szczegolnie tych sportowszych daja to zamiast kola zapasowego gdy nie mam miejsca w bagazniczku. Wiec skoro fabryka jest taka pewna zadzialania tego bajeru w autkach nawet z gorniejszej poleczki to chyba jest to naprawde skuteczne nowatorskie rozwiazanie.

Napisano

Czy opona była przebita? Może ciśnienie uleciało przez wentyl, a Ty poprostu napompowałeś koło i przy okazji wpuściłeś w oponę jakiegoś szuwaksu... wink.gif

Napisano

Niedługo wprowadzamy do oferty zestawy uszczelniające do opon motocyklowych. Z zewnątrz (bez demontażu koła) wciska się coś a'la sznurek wykonany ze specjalnej, elastycznej mieszanki, obcinamy wystającą część z bieżnika i pompujemy koło (naboje i pompka też są w zestawie) i gotowe. Wprawdzie jest to teoretycznie naprawa doraźna ale bez problemu można później od środka dać łatkę i nie trzeba czyścić gumy ani felgi z pianki uszczelniającej.

Napisano

> oponka i tak ma byc wymieniona w blizej nieokreslonym czasie - prawie

> lysa wiec to akurat nie problem a co do felgi to nie sadze zeby

> metal wyzarlo czy cos - najwyzej sie zeskrobie resztki

No właśnie jeżeli się oponka już kończy to można do niej wpsikiwać różne draństwa, ale gdyby to była nowa oponka to jest to początek jej końca

Napisano
  • Autor

> Czy opona była przebita? Może ciśnienie uleciało przez wentyl, a Ty

> poprostu napompowałeś koło i przy okazji wpuściłeś w oponę

> jakiegoś szuwaksu...

Prawde mowiac to nie wnikalem, naszlo mnie w nocy cisnienie zeby sie powozic wiec psiuklem i w droge grinser006.gif bez wnikania, zreszta ostatnio widzialem nowe oponki na allegro za 15zl za sztuke do mojego potwora wiec to smiech jest na sali grinser006.gif a przy okazji takie pytanko, orientujecie sie moze czy w skuterach sa opony z detkami czy same oponki? niewiem.gif

Napisano

> a przy okazji takie

> pytanko, orientujecie sie moze czy w skuterach sa opony z

> detkami czy same oponki?

Raczej opony bezdętkowe ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.