Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ściąga w prawo podczas jazdy

Featured Replies

Napisano

no kule i kolejny fejlur się dziś pojawił angryfire.gif, mianowicie kilka dni temu zaczęło się od stuknięc podczas skrętu w lewo przy małej prędkosci (gdy obciążana jest prawa strona autka), dzisiaj zauważyłem że podczas jazdy powyżej 70 km/h auto jedzie w prawo oslabiony.gif

Misiąc temu z tej strony miałem wymienianą zwrotnice, w zasadzie przedni zawias jest w miarę nowy, wymienae były:

-wahacze

-amory

-poduszki amorów

-trochę wcześnie końcówki drążków

-nic natomiast nie było robione jeszcze w życiu ze stabilizatorem

czy to może być jego sprawka hmm.gif, jak myślicie hmm.gif, wogóle to zamierzam się udac do majchrów co mi zwrotnice wymieniałi może cosik zchrzanili po drodze oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> a moze po prostu za male cisnienie w oponie?

to była 1 rzecz jaką sprawdziłem wink.gif

Napisano

Raczej Ci to nie pomoże ale mojego kropka od zawsze sciaga na lewo nie wazne czy opony letnie ziomowe, geometrie ma ok nigdy nie byl walony na 100% bo od samego poczatku w rodzinie jest, ja sie tylko smieje ze rwie sie do wyprzedzania grinser006.gif

Napisano
  • Autor

zlosnik.gifzlosnik.gif> Raczej Ci to nie pomoże ale mojego kropka od zawsze sciaga na lewo

> nie wazne czy opony letnie ziomowe, geometrie ma ok nigdy nie

> byl walony na 100% bo od samego poczatku w rodzinie jest, ja sie

> tylko smieje ze rwie sie do wyprzedzania

zlosnik.gif no mój jeszcze do nie dawna jeżdził prosto grinser006.gif

Napisano

> no mój jeszcze do nie dawna jeżdził prosto

moj jezdzi prosto przez miesiac dwa potem przez kilka dni sciaga lekko w lewo poczym dalej jest git i sie tym nie przejmuje grinser006.gif

Napisano

> no kule i kolejny fejlur się dziś pojawił , mianowicie kilka dni

> temu zaczęło się od stuknięc podczas skrętu w lewo przy małej

> prędkosci (gdy obciążana jest prawa strona autka), dzisiaj

> zauważyłem że podczas jazdy powyżej 70 km/h auto jedzie w prawo

> Misiąc temu z tej strony miałem wymienianą zwrotnice, w zasadzie

> przedni zawias jest w miarę nowy, wymienae były:

> -wahacze

> -amory

> -poduszki amorów

> -trochę wcześnie końcówki drążków

> -nic natomiast nie było robione jeszcze w życiu ze stabilizatorem

> czy to może być jego sprawka , jak myślicie , wogóle to zamierzam

> się udac do majchrów co mi zwrotnice wymieniałi może cosik

> zchrzanili po drodze

Ciagnie go w patyki zeby.GIF

A tak na powaznie, to przejrzyj elementy zawieszenie, szczegolnie gumowe czesci wahaczy i stabilizatora. Blokowanie hamulca w prawym przednim kole to raczej mozna wykluczyc. A z ktorej srtony Ci pukalo przy skrecaniu w lewo?

Napisano
  • Autor

A z ktorej

> srtony Ci pukalo przy skrecaniu w lewo?

no właśnie z prawej wink.gif, wahacz prawie nowy, mam nadzieje że do stabilizator o obejdzie się na wymianie gum za pare złoty hmm.gif

Napisano

> A z ktorej

> no właśnie z prawej , wahacz prawie nowy, mam nadzieje że do

> stabilizator o obejdzie się na wymianie gum za pare złoty

U mnie tez stabilizator daje o sobie znac. Szczegolnie przy mocnym hamowaniu na dolkach. Ale akurat do PII gumy do stabilizatora nie sa takie tanie, szczegolnie te na koncu drazka, przykrecane do wahacza. Nie wiem jak do PI jest z cenami

Napisano

Badałeś zbieżność po tych wszystkich wymianach?

Napisano
  • Autor

> Badałeś zbieżność po tych wszystkich wymianach?

badałem, w zasadzie zbieżności nie można było ustawić w 100% ponieważ pochylenie koła właśnie z prawej strony było cosik ponad 2 st, dlatego też została wymienona zwrotnice, tyle że nie na nową tylko na regenerowną sprawną, i przez jakieś 2 tygodnie wsio było w porządku i parę dni temu się zaczeło, jeśłi to od tej zwrotnicy to normalnie tych mechaniorów tam angryfire.gif

Napisano

podnies auto i zamien kola stronami, jak sciagalo cie w prawo a o operacji tej zacznie w lewo to znaczy ze masz uszkodzona opone- mialem tak w lecie , musialem na smietnik wywalic jeszcze dobre opony....

a jesli chodzi o wywazanie to nic nie wykazalo....dopiero dokladne ogledziny po zdjeciu z obreczy

pozdro

Napisano
  • Autor

no tak, ale zaczeło się od stukania w zawiasie, wiec najpierw sprawdze co mi tam namotali, opony w zasadzie mają 2 sezon, ale fakt że z oponami różnie bywa wink.gif

Napisano

> no tak, ale zaczeło się od stukania w zawiasie, wiec najpierw

> sprawdze co mi tam namotali, opony w zasadzie mają 2 sezon, ale

> fakt że z oponami różnie bywa

byc moze ze to zaias a byc moze ze zbieg okolicznosci

pozdro

Napisano
  • Autor

no i dalej jestem w du.. oslabiony.gif, dzisiaj pojechałem na sprawdzenie przedniej zawiechy, nie ma żadnych luzów, zbieżność ok, górne mocowania amora niby też ok, siedziałem przy mechaniorach i sprawdzałęm razem z nimi, dobrze że koszt wizyty 0zł zlosnik.gif, potem pomyślałem że może to od opony, zamieniłem tyły z przodami i dalej nic, jedzie franca w prawo powyżej predkosci 40 km/h hmm.gif, może to coś z tylną osią, czy siakieś luzy ewentualnie z tyłu mogą powodować ściąganie auta hmm.gif, kurde pomóżcie bo nie mam jak na razie pomysłu wink.gif

Napisano

> no i dalej jestem w du.. , dzisiaj pojechałem na sprawdzenie

> przedniej zawiechy, nie ma żadnych luzów, zbieżność ok, górne

> mocowania amora niby też ok, siedziałem przy mechaniorach i

> sprawdzałęm razem z nimi, dobrze że koszt wizyty 0zł , potem

> pomyślałem że może to od opony, zamieniłem tyły z przodami i

> dalej nic, jedzie franca w prawo powyżej predkosci 40 km/h ,

> może to coś z tylną osią, czy siakieś luzy ewentualnie z tyłu

> mogą powodować ściąganie auta , kurde pomóżcie bo nie mam jak

> na razie pomysłu

a tylne koła sprawdzałeś czy dobrze stoją? jak robiłem u siebie zbieżność to tylne tez podłączali i wyszło że jakieś tam ułamkowe sprawy są nie tak, gdyby było mocniej to mogłoby to wpływać na tor jazdy. i z tym już do blacharza jeno smile.gif

Napisano
  • Autor

znaczy się zakładał jakieś żelastwo, ale bardziej wyglądało mi to na puntk odniesienia do przednich kół hmm.gif

Napisano

> znaczy się zakładał jakieś żelastwo, ale bardziej wyglądało mi to na

> puntk odniesienia do przednich kół

to powinienes mieć na wydruku, który dostałeś (dostałeś, prawda? zlosnik.gif ) dane dotyczące ustawienia kół tylnych. mnie wyjaśniali co i jak i od jakich wartości należy zacząć się martwić smile.gif

Napisano
Jak coś wcześniej "chrupało" to może przegub zewnętrzny po stronie w która ściąga hmm.gif
Napisano
  • Autor

kurka wydruku nie dostałem, bo sprawdzali w zasadzie swoją robote (robili przy zawiasie na początku grudnia), ale mam gdzieś stary wydruk, a które to są pozycje na tym wydruku, cosik mi się zdaje że tam nie ma nic o tylnych kołach hmm.gif

Napisano
  • Autor

> Jak coś wcześniej "chrupało" to może przegub zewnętrzny po stronie w

> która ściąga

w zasadzie to były takie pojedyncze stuknięcia, przegub na razie nie chrupie, po sprawdzeniu zbieżności koleś podniósł przód samochodu tak że koła wisiały swobodnie i właśnie oglądał czy luz na półosiach/przegubach nie ma, no i nic nie zauważył hmm.gif

Napisano

> kurka wydruku nie dostałem, bo sprawdzali w zasadzie swoją robote

> (robili przy zawiasie na początku grudnia), ale mam gdzieś stary

> wydruk, a które to są pozycje na tym wydruku, cosik mi się zdaje

> że tam nie ma nic o tylnych kołach

hmm tego to ja niewiem.gif w którym miejscu będziesz to miał uwzględnione. chyba powinno być to jakoś opisane, ale to już byś musiał się dowiedziec jakie wartości sa graniczne. mi robili przy pomocy systemu Hunter, doczepili 4 satelitki do kół, ustawili zbieżność i komp wypluł kartkę z wydrukiem, wszelkie przed i po. niedobre wartości były zaznaczone na czerwone, dobre na zielono. w ostateczności, jeśli nie wyeliminujesz tego ściągania, radziłbym pojechać do dobrej stacji żeby posprawdzali zbieżność jeszcze raz i wtedy wszystkiego się na pewno dowiesz czy to to, czy też nie waytogo.gif

Napisano
  • Autor

ehh jak na nic nie wpadne w najbliższych dniach to właśnie pojade jeszcze w inne miejsce sprawdzić geometrie wink.gif, może cosik jeszcze kącikowicze wymyślą grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.