Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z seri co to dotyczy silnika

Featured Replies

Napisano

Witam kiedyś pisałem o moich problemach z silnikiem C2,0 NE, lało olejem jak diabli. Ok wymieniłem simeringi wałka, usczelkę pod pokrywą zaworów, uszczelkę pod odmą, dziś jak troszke auto rozgrzałem i pojeździłem po śniegu zauważyłem że znów coś kapie i nie wiem czy to olej z silnika czy może ścieka po rozgrzaniu to co wczesniej wyleciało. W związku z tym jedyne miejsce które podejrzewam o wyciek to może być to "coś" na zdjęciu tyle że nie mam pojecia co to i jak się za to zabrać

Napisano

Załączniki tylko .jpg, .png do 100 kB

bmp nie da się dodać.

Napisano

Na obrazku widac spreżynkę i kulkę. Wygląda jak jakiś zawór. Najprawdopodobniej to ostatni element w całym układzie smarowania. Skoro jest na końcu to może zabezpiecza przed nadniernym wzrostem ciśnienia i działa jak zawór przelewowy? hmm.gif

Pozdroofka

Napisano

> Jedni mają przy pompie, inni w głowicy

O widzisz... Ja bym tam jeszcze przeniósł czujnik ciśnienia oleju. Bardziej miarodajny by był.

Pozdroofka

Napisano

Co ciekawe w pompie od 20NE już jest taki zawór wmontowany, ale co dwa to nie jeden.

Jakby tam był czujnik to by się zrobił zaraz wysyp postów w stylu kontrolka oleju mi gaśnie po 5 sekundach a nie od razu. Co nie zmienia faktu, że czujnik powinien być na końcu układu.

Napisano

> Jakby tam był czujnik to by się zrobił zaraz wysyp postów w stylu

> kontrolka oleju mi gaśnie po 5 sekundach a nie od razu.

No i wtedy odpowiedź: TTTM grinser006.gif

> Co nie

> zmienia faktu, że czujnik powinien być na końcu układu.

waytogo.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

Zobaczyłem jak coś tam jest to zaślepione jest czymś jak brok silnika więc nie da się do tego dostać. Natomiast chyba dalej cieknie z tym że nie wiem czy to olej czy to rozpuszczony śnieg zmywa syfy z silnika.

Mozliwe zeby ciekło spod głowicy lub podstawy wałka rozrzadu ( tej łapanej na silikon) bo innej możliwości nie ma, silnik nie ma żadnych innych objawów z tym ze chyba paruje spod korka olejowego po zgaszeni silnika ale to chyba normalne. Poza tym wydaje mi się że kolo grzebał cos przy silniku i złapał te podstawe na zwykły silikon i mogło puscić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.