Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Asterka F na VERWIE 98 z ORLENY :(

Featured Replies

Napisano

Wiecie co mi sie ostatnio przydazylo otoz postanowilem sobie zatankowac lepsze paliwko wiec postawilem na Orlen i jego verwe pracowalem u nich i myslalem kiedys iz jest oki. Az mnie zatkalo gdy zatankowalem i przejechalem pare metrow samochod zaczol sie dusic przy przyspieszaniu jak by mu brakowalo paliwa. Pozniej wymienilem olej, wszystkie filtry lacznie z paliwa (wygladal okropnie) no i bylo oki dopoki znow sie nie zaczelo Zazwyczaj jest tak jak jest zimny a ostatnio troszke przyszronilo. A najlepsze ze jak przejade troche i odstawie go na jakies 30 minut a pozniej znow gdzies smigam to brak tego objawu. Nie wiem co jest wydaje mi sie ze to wina paliwa co wy na to?

Dzisiaj zresetowalem jeszcze kompa i dolalem 95 aaa co do tej sondy mam ustawiona na wieksza ilosc oktan. confused.gif

Napisano

wszystko możliwe. znajomi tankowali golfa 5 1,9 TDI na orlenie w fordonie koło rynku i po 3 miesiącach tankowania tam wtryski padły :/ a samochodzik nówka i był tankowany tylko tam :/

no i ta verva to lipa konkretna jest :/ tankując takie same paliwo na bp albo shellu autko jeździ o wiele lepiej :/

Napisano

wypalaj i sukcesywnie dolewaj V-Powera 95 ok.gif

mi Astra brała 9.5l/100km vervy, kiedy normalnego paliwa brała w tym czasie 8.2l/100km no.gif

Napisano

Do asterek najlepsze paliwko to V-power 95 (moim skromnym zdaniem) cool.gif

Napisano

co by nie tankował to i tak podstawa paliwa jest z ORLENu...albo LOTOSu...dodatki tylko inne sypia...

BP Ultimate w miare spoko

V Power tez OK...

smile.gif

Napisano

> Do asterek najlepsze paliwko to V-power 95 (moim skromnym zdaniem)

a kolega to powinien chyba SHELL Gas reklamowac i zachwalac wink.gif

Napisano

> a kolega to powinien chyba SHELL Gas reklamowac i zachwalac

V-power sobie chwale, bo jak mi astra nie chciała jeździź na noPb tona V-power jako tako jechała, potem dodałem stp i pomogło.

LPG na shell też jest dobry, ale tankuje też na BP i statoi, z zależności gdzie mi pasuje. Na orlenie w Radomiu LPG raczej przeciętne jest

Napisano

w PL tankuje tylko na Shellu i BP i to tez musza byc duze stacje w miescie

Napisano

ja nie narzekam jak narazie na Orlen, zawsze odmawiam Verve bo to jeden wielki pic na wode fotomonrarz napatrzyli się na reklamę Shella i papugują a nie mają nic z tym wspólnego

pozdro

Napisano

Od poczatku grudnia zeszlego roku przestawilem sie na paliwko 98 tankowane, ze wzgledu na niska cene, na bezobslugowej stacji NESTE. Asterka chodzi oczywiscie duzo zwawiej. Ostatni raz ze wzgledu, ze bylo mi nie po drodze wlalem 98 na stacji przy TESCO. Spodziewalem sie najgorszego. I tu moje zdziwienie. Paliwko nawet lepsze niz na NESTE i wcale nie drozsze.

Orlenu staram sie unikac od czasu, kiedy nowy PASSAT diesel tankowany wylacznie na ORLENIE padl po niespelna 100 km. Moze silnik byl jakis trefny, nie wiem.

Napisano

> Orlenu staram sie unikac od czasu, kiedy nowy PASSAT diesel tankowany

> wylacznie na ORLENIE padl po niespelna 100 km. Moze silnik byl

> jakis trefny, nie wiem.

No to padł po jednym tankowaniu - za mało by tak źle pisać o ORLEN-ie ... hmm.gif

Napisano

Przed zalozeniem LPG tankowalem sie tylko na Orlenie w Puławach. Wczesniej mialem okazje przetestowac okoliczne stacje pod katem noPb za sprawa dwusuwa. Tankowanie na stacji w Konskowoli (deklaruja paliwa orlenu, ale to jedno wielkie G) Zalalismy z bratem baki do pelna (po 8l na lebka grinser006.gif ) wlewamy olej do 2t (husqvarna bo silniki z 3,6 KM do 9 KM moc podniesiona skromny.gif ) i kopa. Olej sie nie miesza wogole. Ujechalismy z 400m na tym co bylo w wezykach i gazniku i kaplica. Poszedlem na stacje i zrobilem im dym z czym paliwo mieszaja, jakos nie bronili sie specjalnie, tylko mordy na klodke. Wczesniej mama tankowala tam corse. Zalala pelny bak a samohcod zmienil sie w malucha. Nie polecam tej stacji nikomu, a jeszcze ostatnio sie za lpg wzieli, oszusci angryfire.gif Ale to paliwko z Orlenu w Pulawach jest jak najbardziej w porzadku ok.gif I gaz tez, tankowalem tam ostatnio jestem zadowolony. A co do BP w Pulawach: kolega tankowal LPG, wlali mu 42 litry. Butla ma w papierach 40 hehe.gif A na innych stacjach od zarania dziejow tankuje po 36-7l max. Juz tam nie tankujemy piesc.gif

Napisano

> Wiecie co mi sie ostatnio przydazylo otoz postanowilem sobie

> zatankowac lepsze paliwko wiec postawilem na Orlen i jego verwe

> pracowalem u nich i myslalem kiedys iz jest oki. Az mnie zatkalo

> gdy zatankowalem i przejechalem pare metrow samochod zaczol sie

> dusic przy przyspieszaniu jak by mu brakowalo paliwa. Pozniej

> wymienilem olej, wszystkie filtry lacznie z paliwa (wygladal

> okropnie) no i bylo oki dopoki znow sie nie zaczelo Zazwyczaj

> jest tak jak jest zimny a ostatnio troszke przyszronilo. A

> najlepsze ze jak przejade troche i odstawie go na jakies 30

> minut a pozniej znow gdzies smigam to brak tego objawu. Nie wiem

> co jest wydaje mi sie ze to wina paliwa co wy na to?

> Dzisiaj zresetowalem jeszcze kompa i dolalem 95 aaa co do tej sondy

> mam ustawiona na wieksza ilosc oktan.

Ostatnio wybrałem się w góry-w Krakowie zalałem bak na STATOIL i jakie było moje zdziwienie że asterix może byc tak żwawy po tych wszystkich górach-nie dośc że załadowany po brzegi to górki nie działały na niego zbytnio-od tamtej pory tylko STATOIL lub BP

Napisano

> No to padł po jednym tankowaniu - za mało by tak źle pisać o ORLEN-ie

> ...

Oczywiscie za malo. Literowka - powinno byc - po 100.000 km.

Napisano

ja tankuję od początku ON z orlenu,. Zwykły, żadną Verwe. Ogólnie nie narzekam choć wiem że są lepsze koncerny. Niestety mieszkam nidaleko Płocka i na 10 , 9 stacji to Orlen. Jest shella ale wszyscy na nią narzekają że leją tam niewiadomo co. Wiem że będę musiał mu zalać za jakieś 40 zl lepszego np BP ultimate lub V-power ale póki co zostaje mi narazie Orzełek oslabiony.gif

Napisano

problemem moze nie byc orlen tylko wlascieciele stacji ktorzy biora stacje pod znakami orlenu. orlen dostarcza paliwo - sygnuje logiem a to co sie pozniej dzieje z paliwem tego nikt nie wie. i pewnie stad te problemy.

Napisano

> problemem moze nie byc orlen tylko wlascieciele stacji ktorzy biora

> stacje pod znakami orlenu. orlen dostarcza paliwo - sygnuje

> logiem a to co sie pozniej dzieje z paliwem tego nikt nie wie. i

> pewnie stad te problemy.

popieram

tak czy inaczej takie sytuacje biją w markę Orlenu, który ma widać słaby system kontroli jakości.

Pozdro

Napisano

wedłóg mnie słaba polityka firmy. Ciągłe zmiany "stołków". Afery, paliwowe, teraz jeszcze ruski nam trzymają rękę na kurku. A najwięcej tracimy przez to: My!

Napisano

popieram cie ja pozostaje wierny ststoilowi jeszcze tankuje supreme 95 i nihdy nie mialem powodow do krytyki a opelek jakby delikatniej zywy ale moze to sugestia.

orlem - tankuje w sluzbowym ale gl zwykla 95 i czasami chyba roznie z ta jakoscia raz ewidentnie jakby kilka koni mial wiecej a innym jakby gdzies sie rozeszly frown.gif

Napisano

> wedłóg mnie słaba polityka firmy. Ciągłe zmiany "stołków". Afery,

> paliwowe, teraz jeszcze ruski nam trzymają rękę na kurku. A

> najwięcej tracimy przez to: My!

Podobnych bzdur dawno już nie czytałem...Rozumiem, że uważasz, że zmiana prezesa Orlenu ma wpływ na to, że paliwo będzie gorszej jakości, tak?Afery paliwowe także?Jakieś grupa aferzystów lobbuje, dlatego Ty musisz dolewać co jakiś czas paliwa z BP za 40 złotych?? zlosnik2.gifzlosnik2.gif

Matko, co za dedukcja... ok.gif

P.S. według nie wedłóg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.