Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fiat punto subwoofer

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie o subwoofer do punto mam punto pierwszej generacji czy subwoofer z trzeciej bedzie pasowal??czy czyms sie one różnia?Pozdrawiam

Napisano

> Mam takie pytanie o subwoofer do punto mam punto pierwszej generacji

> czy subwoofer z trzeciej bedzie pasowal??czy czyms sie one

> różnia?Pozdrawiam

Opuść sobie go jak dasz dobre głośniki na przód to go nawet nie usłyszysz waytogo.gif

Napisano
  • Autor

Nie mam miejsca na glosniki w dzwiach(szyby na korbke:():(musze pomyslec nad jakimis panelami ale nie moge znalesc opisu jak je wykonac:(widzialem na allegro takiego suba i sie nad nim zastanawiam

Napisano

> Nie mam miejsca na glosniki w dzwiach(szyby na korbke:():(musze

> pomyslec nad jakimis panelami ale nie moge znalesc opisu jak je

> wykonac:(widzialem na allegro takiego suba i sie nad nim

> zastanawiam

Jaka cena tego suba, zapodaj linka?

A co do paneli to poczekaj chwilke moze cos znajde na ten temat.

Napisano

> Cena 100 zł narazie jest zarezykowałem 100 nie duzo jak mi nie bedzie

> odpowiadał to zawsze sprzedam:)Kolega ma takie cos ale w audi i

> smiga OK

> http://www.allegro.pl/item162990947_orginalny_subwoofer_fiat_punto_iii.html

Za 100zł to jeszcze sie oplaca, ale z tego potegi baskiu nie ma waytogo.gif

Ale jak go juz słyszałes wiec wiesz co kupujesz, ja tez go slyszałem i jak dla mnie sick.gif

Napisano
  • Autor

Kupuje go bo potrzebny mi bagaznik jak bym nie nie musial miec bagaznika to zabudowa by byla zrobiona:)a bas nie musi byc powalajacy zawsze jakis bedzie musze cos wymyslic do przodu tylko nie wiem co bo mam korbki:(

Napisano

no to moze powiedz zeby Ci zabudowali jakis glosniczek smile.gif ja mam tego sub'a i mi glosniczek powoli siada... szukam czegos mocniejszego, ale wlasnie mam ten sam problem, ze bagaznik potrzebny. Mozna zrobic skrzynke w granicach 500zl ( z dobrym glosnikiem )dopasowana do wneki. No ale do tego wzmacniacz wiec trzeba liczyc ~1000 frown.gif poki co mysle nad glosnikami hertza w przednie drzwi, chociaz nie wiem czy sens inwestowac w to... Ah te pieniadze.

Napisano

> no to moze powiedz zeby Ci zabudowali jakis glosniczek ja mam tego

> sub'a i mi glosniczek powoli siada... szukam czegos

> mocniejszego, ale wlasnie mam ten sam problem, ze bagaznik

> potrzebny. Mozna zrobic skrzynke w granicach 500zl ( z dobrym

> glosnikiem )dopasowana do wneki. No ale do tego wzmacniacz wiec

> trzeba liczyc ~1000 poki co mysle nad glosnikami hertza w

> przednie drzwi, chociaz nie wiem czy sens inwestowac w to... Ah

> te pieniadze.

Za duże to koszty co podałeś, głośnik + sub + własna praca koło 400-500zł, wzmacniasz do tego spokojnie wystarczy CP za 250zł 2 kanałówka koło 450zł 4 kanałówka i bedzie to banglać + kable koło 100-200zł(zalezy jakie i jakiej firmy).

Napisano

> Za duże to koszty co podałeś, głośnik + sub + własna praca koło

> 400-500zł, wzmacniasz do tego spokojnie wystarczy CP za 250zł 2

> kanałówka koło 450zł 4 kanałówka i bedzie to banglać + kable

> koło 100-200zł(zalezy jakie i jakiej firmy).

Zeby jeszcze bylo cos poza basem? przeciez nie bedzie tylko dudnnienia sluchal. Raczej najpierw dobry wzmacniacz, potem glosniki i ew sub, tak zeby nie grzebac sto razy w instalacji. Ceny suba podalem dobre, a wzmacniacz, tak jak mowilem, jak kto woli.

Napisano
  • Autor

Witam wzmacniacz to nie problem do samego suba moge sobie sam zmontowac,mam tylko dylemat nad tym przodem nie mam koncepcji na panele bo mam te szybki zwykle.a na suba to moze macie racje odpuszcze sobie zbuduje cos sam głosnikow dzis duzy wybór:))

Napisano

a moze półka tylnia? nie wiem niestety jak sa glosniki w mk1 ... Sprawdz glebokosc, a jak cos, mozesz uzywac pierscieni - dadza Ci zawsze cos smile.gif

Napisano
  • Autor

Z przodu nie mam glosnikow w drzwiach nie ma miejsca bo sa zwykle szyby tylna polka odpada bo ja czesto wyciagam ciezka sprawa frown.gif

Napisano

Hmm, jest fajne rozwiazanie ale nie wiem czy zrobisz to sam. Moj brat w ibizie zakladal glosniki na polke. Bardzo fajnie jest to wykonane. Wszystkie kable sa schowane w prawym nadkolu - tu jest gniazdko. Jak chce wyjac polke to tylko odpina wtyczke i juz moze ja wyjac. Jutro postaram sie zrobic foto bo nie wiem jak to opisac dobrze:)

Napisano

> Mam takie pytanie o subwoofer do punto mam punto pierwszej generacji

> czy subwoofer z trzeciej bedzie pasowal??czy czyms sie one

> różnia?Pozdrawiam

Widziałem kiedyś w Punto I zamontowany taki subwoofer, ale nie wiem jak to było wykonane. Sam sub jest ok, nie jest zbyt głośny, mega bassu nie daje, sam taki mam. Ale nie zajmuje miejsca, jest aktywny, działa z każdym radiem, więc jak dla mnie - super. Zależy czego potrzebujesz od głośników, ja nie słucham głośno i nie jestem audiofilem, przecież i tak jak jedziesz to są szumy powietrza, opon...

Napisano
  • Autor

Mam juz 27 lat wiec lupanki nie musi byc:)wyroslem z tego ale jakis bass by sie przydał słucham raczej radio czasami cd muza rózna:)nie słucham głosno.doszedlem do wniosku że lepiej bedzie coś z przodu zrobić tylko nie mam pojecia jak nigdzie nie moge fotek znalesc punto z panelami z przodu a do tego z szybami na korbke:)

Napisano

> Mam juz 27 lat wiec lupanki nie musi byc:)wyroslem z tego ale jakis

> bass by sie przydał słucham raczej radio czasami cd muza

> rózna:)nie słucham głosno.doszedlem do wniosku że lepiej bedzie

> coś z przodu zrobić tylko nie mam pojecia jak nigdzie nie moge

> fotek znalesc punto z panelami z przodu a do tego z szybami na

> korbke:)

panele w ASO do 3D kupisz - wg mnei najlepiej będą wyglądały oryginalne bo na allegro są ale obijane czarnyym skajem i imo są beznadziejne cool.gif

Napisano
  • Autor

a ile takie panele kosztuja?moze nie oplaca sie kombinować tylko je kupić

Napisano

> a ile takie panele kosztuja?moze nie oplaca sie kombinować tylko je

> kupić

hmmm wg tego manuala ok 180 zł taka przyjemność

a na allegro te czarne-skajowe:

200 PLN

280 PLN

IMO ja bym zakładał tylko oryginalne bo w miare w tym samym kolorze by były no i nie ma to jak oryginalne zeby.GIF

Napisano
  • Autor

Tylko to sa panele do elektrycznych szyb a ja takich nie mam jak juz pisalem i bede musial inne panele wykombinowac lub jakies dystanse do glosnikow

Napisano

> Tylko to sa panele do elektrycznych szyb a ja takich nie mam jak juz

> pisalem i bede musial inne panele wykombinowac lub jakies

> dystanse do glosnikow

faktycznie no.gif

czyli jesteś uziemiony przez fiata tak jak ja bo ja mam wersję STILE (czyli SX) 5D i do mojego nie ma paneli beksa.gif

Napisano

Ja mam tez Punciaka SX 5D i panele mam w drzwiach.. zrobione przez gostka z allegro.. zrobil to bardzo fajnie.. i niewiem jakie ma znaczenie czy elektryczne szyby czy nie.. po prostu zamiast kieszeni dolnej dajemy panel i juz.. ciezko to tylko zamontowac bo do blachy nie bardzo sie to da przymocowac.. ja przymocowalem do tapicerki i jest spoko smile.gif

i moim zdaniem lepiej kupic separowane 16 bo z tego co czytam to nie potrzebujesz takiego mega bassu a ja z tych 16(50W RMS) w panelu mam taki bass ze czuje go na przednim fotelu..na nogawkach i na lusterku i to wszystko z radia:) nie mowiac oczywiscie o odsluchu bo bardzo ladnie brzmi jak dla mnie..

koszt 180panele (6,5cm glebokosci) + wytlumienie jakies 60zl + glosniki okolo 300zl + kabelki 5 smile.gif

Napisano

a mógłbyś zapodać jakimiś fotkami?? możesz przesłać na mojego @ lub zamieścić gdzieś tutaj bo jestem baaardzo ciekawy smile.gif

Napisano

> a mógłbyś zapodać jakimiś fotkami?? możesz przesłać na mojego @ lub

> zamieścić gdzieś tutaj bo jestem baaardzo ciekawy

ok, bede mial troszke czasu to porobie..

Napisano
  • Autor

Witam dobrze by było jakies fotki oblukać zamontuje jednak panele,kupie głosniki odseparowane dobrej firmy i bedzie Git radio mam dobre nie napisze marki bo nie lubia tu tej firmy i pisza ze to zlom ja tam mam inne zdanie porównywalem z pionkiem i nie widziałem róznicy na tych samych glosnikach i radio nie bede napewno zmieniał a jesli juz to na jakieś co bede widział różnice alpine lub nakamichi hehe ale to dopiero pozniej narazie myśle nad głosnikami i panelami

Napisano

> Witam dobrze by było jakies fotki oblukać zamontuje jednak

> panele,kupie głosniki odseparowane dobrej firmy i bedzie Git

> radio mam dobre nie napisze marki bo nie lubia tu tej firmy i

> pisza ze to zlom ja tam mam inne zdanie porównywalem z pionkiem

> i nie widziałem róznicy na tych samych glosnikach i radio nie

> bede napewno zmieniał a jesli juz to na jakieś co bede widział

> różnice alpine lub nakamichi hehe ale to dopiero pozniej

> narazie myśle nad głosnikami i panelami

he he czyżby radyjko to SONY?

Napisano
  • Autor

Jasne hehe CDX-G200S podobało mi sie bo nie ma duzego wyświetlacza podswietlane na jeden kolor nie lubie choinek:)

Mam je rok i nic sie nie dzieje płytki nawet mocno zjechane czyta nie przeskakuje na dziurach:)dla mnie jest ok a jak juz bede mial glośniki zrobione na cacy to może pomysle nad innym jak to nie bedzie wyrabialo narazie wiem ze musze mieć dobre głosniki bo samo radio to nic nie zmieni a pod takimi głosnikami jak teraz mam to nie bedzie i tak różnicy 87 mm i 200 mm infinity tył w półce jak ją czasem mam i jest ok tylko z przodu nie ma basu:(

Napisano
  • Autor

No tak alebo mnie osądziliscie po radio sony glosniki tez wam pewnie nie odpowiadaja wy tylko jedna marke widzicie i nic pozatym!a sony to tez firma i ma swoje democary i nie odbigaja wcale od innych marek szkoda ze nie ma na tym forum zadnego fachowca od ca

Napisano

> No tak alebo mnie osądziliscie po radio sony glosniki tez wam pewnie

> nie odpowiadaja wy tylko jedna marke widzicie i nic pozatym!a

> sony to tez firma i ma swoje democary i nie odbigaja wcale od

> innych marek szkoda ze nie ma na tym forum zadnego fachowca od

> ca

Nawet boszman ma swoj democar grinser006.gif

Pozatym tak nie ma tu zadnych szpecow od CA ani wisiora mistrza polski ani onethuu. nie masz niema grinser006.gif

Napisano
  • Autor

To czemu nikt nic nie pisze moze sie nie znam ale jakos nie zauwazylem róznicy podłaczajac inne radio niz moje pod te glosniki i nie biore pod uwage jakiegos tam buszmena chce zrobic to na firmowych glosnikach jest tylko ten problem ze suba nie moge miec w bag bo woze rózne zlomy i potrzebny mi jest tylko w drzwi musze cos wpakowac moge nawet elektryczne szyby zamontować tak wlasnie mysle zeby latwiej bylo ogladalem tez panele na allegro tylko ze sprzedajacy sa daleko odemnie i nie moglbym ich luknać przed kupnem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.