Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ładowanie - brak mi sił juz .....

Featured Replies

Napisano

wymieniłem altek , aku , sprawdziłem połączenie altek rozrusznik ak, zmieniłem pasek...... i dalej jak dupa zbita była tak jest ładowanie na poziomie 12 - 13.2 volta czy ma ktoś jakies jeszcze pomysły co to moze być ?? miał ktoś podobnie alboco ? bo szlak mnie trafi zaraz angły .... auto zapala bez problemów .... elektryk rozłożył ręce i powiedział ze pomysły mu sie skończyły a drugi zadzwonił najpierw do pierwszego i stwierdził ze on też nie wie i sie nie tyka .... sciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gifsciana.gif

Napisano
  • Autor

> regulator napiecia

eeeee ...... wymieniłem cały altek ??

Napisano

skoro laduje na na poziomie 12-13,2 odpala bez problemu to w czym problem niewiem.gif

Napisano

> skoro laduje na na poziomie 12-13,2 odpala bez problemu to w czym

> problem

bo napiecie powinno byc ok 14,4V?

altek wymieniles na nowke czy uzywany? jesli uzywany to regulator tez byl tam nie pierwszej mlodosci

Napisano
  • Autor

> skoro laduje na na poziomie 12-13,2 odpala bez problemu to w czym

> problem

np. światła swiecą tak ze jade na długich po ciemnicy i ludzie nawet nie mrygną bo myślą ze to mijania są .... a moje długie świecą słabiej niz mijania w samochodzie siostry ... pozatym auto ma do paczki 10.3 a nie 9 i wogóle to mnie wkur.... bo nie lubie jak coś moze a nie działa frown.gif

Napisano

skoro praktycznie rzecz biorac wymieniles wszystko i dalej jest tak jak bylo no to niewiem.gif co moze byc moze zarowki masz lipne

Napisano

A jak dodajesz gazu to świeca jaśniej czy tak samo??

Spróbuj odpiąć taki gruby przewód od altka, ten który odpowadza prąd i tam zbadaj ile ładuje... jak ładuje dobrze to masz problem w instalacji... a jak będzie ładował mniej, to znaczy ze altka Tobie nie zrobili okey..

PS: Pijesz cioś dzis...?? 270751858-jezyk.gif

EDIT: ewentualnei pokombinuj z tymi obrotami, jak mi przestały wariowac tio przestała sie tlić kontrolka od ładowania.. i mam okey ładowanie..

Ewentualnei sprawdź jakie masz ładowanie podczas jazdy, bojak stoisz, to może ma silnik delikatnie przygasa i dlatego masz nizsze łądowanie.. w czasie jazdy moze jest okey..

Chociaz jak piszesz że osiagi spadły, tio pewnei też jest zaniskie...

Napisano
  • Autor

z masą walczyłem z rana przy okazji paska wszystkie masy są cacy jak bozia przykazała nawet pociągnołem dodatkowe z minusa do silnika kablami rozruchowymi i dalej jest kiszka.

jak mieże napięcie kiedy podpięte są aku i rozrusznik to kupsztal jest nie wazne czy na klemie czy na bolcu altka ale jak odpinam wszystko od altka jest 16 V sick.gif musze teraz pokombinować na skruty altek - aku aku - rozruch altek - rozruch odpinać i patrzeć co gdzie ucieka .... ale najpierw chce wszystko popodłączać innym kablem bo moze końcówki ma dobre ale sie nadjarał albo zaśniedział w środku i rezystancja jest za duża i traci napięcie na oporach przesyłu choć dziwna to tez i sam w nią nie chce wierzyć to juz chyba ostatnie co mi zostało .... beksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

a lampka ładowania Ci swieci po właczeniu zapłonu i potem gaśnie?

Napisano
  • Autor

> a lampka ładowania Ci swieci po właczeniu zapłonu i potem gaśnie?

tak .... a masz jakąś koncepcje ?

Napisano

a ten altek ktory zamontowales jest na 100% dobry? Sprawdzane byly diody w mostku?

A czy napiecie po wlaczeniu np. swiatel spada jeszcze bardziej, i do jakiej wartosci?

Napisano

1. Najgłupsze pytanie - czy to napięcie było sprawdzane jednym czy różnymi miernikami.

2. Zrobić próbę - odłączyć alternator od instalacji, zrobić krótki obwód alternator-akumulator z dodatkowym akumulatorem. Jak wtedy napięcie nie będzie ok to będzie wiadomo że to alternator.

Może jednak trafiłeś na altek z walniętym regulatorem frown.gif

Napisano

ja obstawiam że to alternator z dup.. zregenerowali i powinieneś diody wymienić zlosnik.gif

hahaha.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> ja obstawiam że to alternator z dup.. zregenerowali i powinieneś

> diody wymienić

nie ciesz pały bo jak to altek to znaczy ze ten co mi porzyczyłęś jest tez tryfny ....

ps. co do reszty kolegów to wszystko sprawdzałem a takie sposoby

p.s jutro jade do 3 elektryka i nic mu nie powiem co było i niech sam szuka moze znajdzie ....

Napisano

> nie ciesz pały bo jak to altek to znaczy ze ten co mi porzyczyłęś

musiałes go źle podpiąć i zakres brałes w amperach a nie voltach hahaha.gifhahaha.gif

> ps. co do reszty kolegów to wszystko sprawdzałem a takie sposoby

> p.s jutro jade do 3 elektryka i nic mu nie powiem co było i niech sam

> szuka moze znajdzie ....

Napisano
  • Autor

>zakres brałes w amperach a nie voltach

student simr'u...... wy to macie poczucie humoru rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> wymieniłem altek , aku , sprawdziłem połączenie altek rozrusznik ak,

> zmieniłem pasek...... i dalej jak dupa zbita była tak jest

> ładowanie na poziomie 12 - 13.2 volta czy ma ktoś jakies jeszcze

> pomysły co to moze być ?? miał ktoś podobnie alboco ? bo szlak

> mnie trafi zaraz angły .... auto zapala bez problemów ....

> elektryk rozłożył ręce i powiedział ze pomysły mu sie skończyły

> a drugi zadzwonił najpierw do pierwszego i stwierdził ze on też

> nie wie i sie nie tyka ....

IMO to jednak coś z altkiem. Miałem identyczne przygody. Wymieniłem altek na regenerowany i sie wysrało wszytsko po 2 dniach. Zareklamowałem dali kolejny i już było wszystko ok. IMO to wina alktka jakby nie patrzeć

Napisano

> IMO to jednak coś z altkiem. Miałem identyczne przygody. Wymieniłem

> altek na regenerowany i sie wysrało wszytsko po 2 dniach.

> Zareklamowałem dali kolejny i już było wszystko ok. IMO to wina

> alktka jakby nie patrzeć

no jak nie jak tak zlosnik.gif dobrze gadasz

Napisano

> student simr'u...... wy to macie poczucie humoru

lepsze niż studenci łazarskiego rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

>siem nie ciesz bo ten twój altek po regeneracji też jest kupa

hehe.. zgadza siem.. na moim ma ładowanko 14,2...

Było by dobrze gdyby sie Żeton nie wzioł za rzucania altkiem po kanale, i to jesce moim altkiem.. sciana.gif

Napisano

> Spróbuj odpiąć taki gruby przewód od altka, ten który odpowadza prąd

> i tam zbadaj ile ładuje... jak ładuje dobrze to masz problem w

> instalacji... a jak będzie ładował mniej, to znaczy ze altka

jak odepnie aku to ladowanie skoczy na jakies 18v wiec to nie jest wyznacznikiem niczego

Napisano

> wymieniłem altek , aku , sprawdziłem połączenie altek rozrusznik ak,

> zmieniłem pasek...... i dalej jak dupa zbita była tak jest

> ładowanie na poziomie 12 - 13.2 volta czy ma ktoś jakies jeszcze

> pomysły co to moze być ?? miał ktoś podobnie alboco ? bo szlak

> mnie trafi zaraz angły .... auto zapala bez problemów ....

> elektryk rozłożył ręce i powiedział ze pomysły mu sie skończyły

> a drugi zadzwonił najpierw do pierwszego i stwierdził ze on też

> nie wie i sie nie tyka ....

mam podobnie, ale u mnie laduje 13,3 do 13,9v, ale stawiam na regulator, ale nie mam czasu zajrzeg do niego

Napisano

ja wiem, na 100 % masz elepstrykóf z doopy tam u siebie, altek jest zwalony tfój i ten zagórowy tak samo jakiś down go regenerował chyba

Napisano

> siem nie ciesz bo ten twój altek po regeneracji też jest kupa

a mnie to tam grzało czy ładował czy nie, zawsze śwatła się żarzyły zlosnik.gifrotfl.gif

Napisano
  • Autor

no wiec jade jutro z samego rana i reklamuje altek powie jakies ale to liść w jape z automatu leci bo wqurw.... moje jest przeokrutne angryfire.gif

Napisano

tak czytam i czytam i aż poszedłem do autka i na właczonych swiatłach jest 14,43V to chyba jest OK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.