Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

pytanie o zakup Punto I

Featured Replies

Napisano

Witam ja z sąsiedniego kącika ale mam możliwość kupienia za dość małe pieniążki P I 1999 r V8 1.2 rejestracja 27 grudnia - ostatki z jedynki. tylko jest małe ale smile.gif

autko stoi od ponad 7 miechów nie odpalane na polu bo padła uszczelka pod głowicą a właściciel kupił nowe autko a tamto olał.

-silnik jest zafajdany olejem więc myśle ze wszystko co gumowe do wymiany, altek do czyszczenia bo też zafajdany. kable + filtry do wymiany, zatarty silnik wentylatora, no i aku który jest wypięty ale myśle że będzie do wywalenia, pewnie czeka mnie czyszczeni hłodnicy i wylanie ego co pozostało w baku.

jakie jeszcze moge mieć niespodzianki przy odpaleniu autka oczywiście po zrobieniu tego co napisałem i uszczelki.

I za jaką kase warto było by go brać ?? dodam że blachara ok. małe wgniecenie przy baku małowidoczne.

gadałem z gościem i za 4000 tyś by sprzedał warto.

dużo zrobię sam wiec koszty robocizny napewno będą minimalne.

przebieg 160 tyś

gaz założony w 2002 r

elktryczne szyby, abs, poduszka kierowcy

Napisano

Jeżeli ktoś użytkuje samochód i minimalnie o niego dba to przy padzie UPG po prostu naprawia i jeździ dalej. No chyba że uznał że to kompletna padaka i nie ma co naprawiać tylko zostawić na polu zeby.GIF.

Nie wiadomo co usłyszysz jak w końcu nim ruszysz. Nie wiadomo w jakim stanie jest silnik po padzie UPG i pół roku stania.

IMO nie warto.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli ktoś użytkuje samochód i minimalnie o niego dba to przy padzie

> UPG po prostu naprawia i jeździ dalej. No chyba że uznał że to

> kompletna padaka i nie ma co naprawiać tylko zostawić na polu .

> Nie wiadomo co usłyszysz jak w końcu nim ruszysz. Nie wiadomo w jakim

> stanie jest silnik po padzie UPG i pół roku stania.

> IMO nie warto.

autko znajomego, do ostatniego dnia jezdziło i miało być dla jego żony ale padła uszczelka, kupili domek z kaską było cieżko i jeszcze mieli cara z francji zamówionego. no nie wiem co o tym sądzić

Napisano

> jakie jeszcze moge mieć niespodzianki przy odpaleniu autka oczywiście

> po zrobieniu tego co napisałem i uszczelki.

A kto wie co w nim drzemie jak go odpalić nie można no.gif daj spokój no.gif , nie wiadomo jak zawias itp. rzeczy które w ruchu się sprawdza crazy.gif

Napisano
  • Autor

> A kto wie co w nim drzemie jak go odpalić nie można daj spokój ,

> nie wiadomo jak zawias itp. rzeczy które w ruchu się sprawdza

autko jezdziło dobrze bo pracuje z kolesiem i jezdziłem z nim

widze ze jesteśnie na nie i na 99% zrezygnuje z kupna. chciałem poznać waszą opinie. oczywiście temat otwarty wypowiadajcie się

Napisano

jeżeli to taki dobry znajomy to powinien Ci dać jakąś gwarancje "rozruchową" po zrobieniu usterki że nic autku nie było i raczej nic nie wyjdzie. a jak nie to zbij cenę do 2700 zl. i jak coś to można kupić silnik hmm.gif, ale to takie moje zdanie...

Napisano

za połowę tego można się bawić, ale i tak dołożysz tyle, że dojdziesz do ceny rynkowej.

Różnica będzie polegała na tym, że będziesz miał wszystko zrobione na dłuższy czas.

Napisano

Moim zdaniem jeśli masz czas się bawić i jesteś pewny że wcześniej samochód nie był poważnie bity i nie ma jakichś felerów (typu: wyskakuje dwójka, albo niewiadomo czego ściąga na prawo) to warto rozważyć jego zakup.

Wszystko zależy od tego na ile ufasz swojemu koledze.

W kwestii ceny, to podlicz ile wyniesie Cię doprowadzenie go do ładu i odejmij to od przeciętnej ceny rynkowej. Jak uda Ci się go kupić za taką kwotę i jak go dopieścisz, to powinieneś być z niego zadowolony ok.gif

W sumie to zawsze jak kupujesz używany samochód, kupujesz kota w worku. Tutaj przynajmniej część rzeczy zrobisz od razu po zakupie hehe.gif

Wg. mnie dużym atutem tego auta jest to, że znasz właściciela i ufasz mu.

Niedawno kupowałem samochód i przy ostatecznej decyzji wziąłem pod uwagę także to, że właściciel egzemplarza który zakupiłem wzbudzał moje zufanie. Po prostu nie próbował wciśkać mi kitu. Na szczęście nie pomyliłem się, nic przede mną nie ukrywał cool.gif

Myślę że gdybym miał możliwość kupić od kogoś znajomego, to kupiłbym, nawet gdybym miał minimalnie przepłacić.

Pozdrawiam i życzę przemyslanej decyzji 20.GIF

Napisano

z tego co piszesz wnioskuje ze gosciowi i tak po grzyba to autko wiec dogadaj sie z nim tak ze bierzesz je za 4tys w takim stanie w jakim jest (oczywiscie uwzgledniajac co jest do zrobienia). jesli juz powymieiasz i orobisz co trzeba to kazda kolejna usterka ujawniona w ciagu tygodnia od uruchomienia bedzie zwracana przez kolege. jesli sie lubicie to sie dogadacie smile.gif

a czy 4 tys to dobra cena ciezko mi sie wypowiedziec

to co napisalem zostawiam do przemyslenia

Napisano

Kolego mat_eo jeśli nie jesteś zainteresowany tym puntkiem to daj namiar na niego :GG 2033034 pozdrawiam

Napisano

nie sądze by naprawiając, to co do naprawienia jest, doszło się do ceny rynkowej, przecia gdybyś nawet 2 kafle utopił (altek od CC sporting, wiadomo uszczelka, odrazu oblukać jak tam zaworki i gniazda, świece + reszta i elementy gumowe, wentylator od poldka + płyny) a auto było ok i nie skorodowane to warto. To jest pewnie wersja stile. Ja z mojego jestem zadowolony. Tylko trochę cene zbij na jakieś 3500 lub ciut więcej i sie nie zastanawiaj. 20.GIF

Napisano

A jeszcze jedno, nie miłą niespodzianką może być wydech, który może w szybkim czasie powiedzieć 30.GIF

Napisano

> A jeszcze jedno, nie miłą niespodzianką może być wydech, który może w

> szybkim czasie powiedzieć

Nie jest on taki kosztowny.

Ja na moim dziurawym końcowym zrobiłem już prawie 10 kkm na gazie, musiałem tylko końcówkę kupić bo dmuchało mi w zderzak i się topił zakrecony.gif

Teraz ładnie wydmuchuje i przy okazji troche wizeruneczek autka poprawiła zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.