Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Od dziś jeździmy cały rok na światłach mijania.

Featured Replies

Napisano

> Bardzo dużo zalezy od opon, pomijam juz fakt gdy jest lub nie ma

> abs-u.

No tak, przepraszam. Prędkość nie ma tu znaczenia...

Pzdr.

P.

Napisano

Światła, światłami (osobiście jeżdżę cały rok na światłach), ograniczenia ograniczeniami, ale

co z tego, jak kierowca chcący dojechać z punku A do punktu B bez strat własnych, musi uprawiać

dyscyplinę, która w sporcie nazywa się slalom gigant. Dochodzą do tego znaki ostrzegawcze,

które w/g Państwa mają robić za pobocze np. na słynnej A4 - no przecież taniej postawić znak

niż dorobić pobocze/pas awaryjny. To samo jest z dziurami, koleinami itp.. taniej postawić

znak i umyć ręce, a kierowcy niech się martwią.

Tak się zastanawiam, czy przypadkiem to pozostawianie dziur lub łatanie drogi w "szachownicę"

to nie jest jakiś zabieg abyśmy sami zwalniali bez potrzeby stawiania znaków zolta.gif

Zresztą, po co ja to piszę i tak każdy z Nas to wie oslabiony.gif

Pozdrówki

Paweł

Napisano

> Tak jak w temacie. Nasz wspaniały sejm, wlasnie zrobił coś

> pozytecznego i przegłosował ustawe o obowiązku jazdy na

> światłach przez cały rok.

Ja też jestem za. Denerwują mnie tylko kierowcy, którzy jeżdżą na światłach postojowych. Czy oni zastanawiają się co to daje? Przecież jadąc w dzień ważne są właśnie światła z przodu samochodu a nie z tyłu. A wygląda na to, że sądzą, że jak włączą postojowe to już są w porządku. Nie ma to jak spotkać na drodze nieoświetlone auto, rowerzystę w nocy bez świateł albo pieszego idącego prawą stroną z komórką w łapie i mającego w d..... czy go widzisz czy nie. Zgadzam się z tym, że przede wszystkim trzeba poprawić mentalność ludzi bo nakazy nic nie dadzą, jak ktoś myśli tylko o sobie. A jeśli chodzi o światła przez cały rok, jednym pomagają, drugim nie. A gdyby tak pomogły właśnie Tobie i dzięki nim jeszcze żyjesz (Ty - czyli my wszyscy)? Może wreszcie poraz zacząć też myśleć o innych, a nie tylko o sobie?

Napisano

Na tej stronie podsumowanie tego wszystkiego co w tym temacie, czyli +/- jazdy na światłach przez cały rok

Dla mnie światła cały rok na DUZY + I argumenty finansowe mnie nie przeknują. Wiecej zapłacimy wszyscy za leczenie osób rannych w wypadkach niz za żarówke.

Poza tym:

cyt:

"Według szacunków Komisji Europejskiej, korzyści z wprowadzenia obowiązku używania świateł w dzień rozumiane jako zmniejszenie liczby wypadków pomniejszone o zwiększenie zanieczyszczeń powietrza to oszczędności rzędu 34 milionów Euro. Koszty czyli większe zużycie paliwa i żarówek, wyniosą około 17 milionów Euro .

Efektywność ekonomiczna tego rozwiązania wynosi więc 2:1. "

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.