Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czas na opony

Featured Replies

Napisano

zamierzam założyć do palio dębicę Passio 185 65 R14 a miałem 175 65 R14. czy odczuję jakąś różnicę ?

Napisano

> zamierzam założyć do palio dębicę Passio 185 65 R14 a miałem 175 65

> R14. czy odczuję jakąś różnicę ?

NIE

Napisano

> NIE

chciałeś napisać "NIE I NIGDY PASIO !!"

prawda ?? zlosnik.gif

Napisano

lepiej zalozyc 185/60 przynajmniej wq mnie ;-)

Napisano

Będą wyższe. Nie będą przez to czasami obcierać tu i ówdzie? No i obwód będzie większy, może być przekłamanie na liczniku.

Napisano

Jeśli masz zamiar kupić i zakładać to nie rob tego błędu , pasio i vivo to pomyłka technologiczna opony dla zabójców jezeli spadnie deszcz. Co do pytania to nic nie mówie bo nie jeżdziłem na 185 ale jakbym miał kupować to własnie brałbym te powinno byc zdziebko lepsze odczucie stabilności. Na pewno szersza opona bardziej pływa na koleinach.

Napisano

> chciałeś napisać "NIE I NIGDY PASIO !!"

> prawda ??

Mam vivo, w "kapelusz mode" sprawdzają sie doskonale, ale więcej Dębic nie kupię !

Chyba, że za mega super cenę !

Napisano

błagam załóż sobie jakieś 185/60 używki u wulkanizatora za cene tych Pasio lub Vivo (beda jak nówki) a jakoś zobaczysz na pierwszym zakręcie w deszcz

Napisano

i kup 185/60 a nie 185/65 bo beda wygladac jak jakies balony 270751858-jezyk.gif

Napisano

> i kup 185/60 a nie 185/65 bo beda wygladac jak jakies balony

dokłądnie 185/65 to raczej sie nadaj do jakiegos BUSA zeby.GIF

Napisano

> Mam vivo, w "kapelusz mode" sprawdzają sie doskonale, ale więcej

> Dębic nie kupię !

> Chyba, że za mega super cenę !

chyba żartujesz jechałem rok temu na vivow deszczu i na prostej drodze przy 70 tracił przyczepnosc sciana.gif

Napisano

> chyba żartujesz jechałem rok temu na vivow deszczu i na prostej

> drodze przy 70 tracił przyczepnosc

Zgadzam się z Tobą wink.gif 2 lata temu jeszcze w SC miałem sportowe vivo na przodzie zeby.GIF Jak wracałem z Wa-wy w deszcz to mało z wiaduktu nie spadłem bo kółka były jak plastikowe (prędkość ok. 40km/h):/ O jakimkolwiek hamowaniu można było zapomnieć (fakt, że sporo wody na ulicach było). W zeszłym roku miałem już Daytony i było 1000x lepiej smile.gif Nigdy więcej VIVO, nawet gdyby za darmo dawali zeby.GIF

A wracając do tematu - co polecacie do Palio? wink.gif Mam sponsora na 4 Kleberki ale może Daytony też dadzą radę?

Napisano

> chyba żartujesz jechałem rok temu na vivow deszczu i na prostej

> drodze przy 70 tracił przyczepnosc

Widać nie umiesz jeździć rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

Jak to mówią "kiepskiej baletnicy nawet rąbek spódnicy" biglaugh.gifbiglaugh.gifbiglaugh.gif

Napisano

> i kup 185/60 a nie 185/65 bo beda wygladac jak jakies balony

Hehe dokładnie, mam z przodu 185/65 i wyglądają tragicznie w porównaniu do tylnych 185/60.

BTW nie kupuj żadnych Passio, Impulserów, Vivo czy czegokolwiek w tym stylu!! Lepiej daj 10zł za sztukę więcej i kup np. Klebery albo węższą Fuldę

Napisano

A ja miałem vivo i dobrze się jeździło, wymieniłem na passio - swoją drogą po radach znajomego sprzedawcy, który wypierdzielił goodyeary w śmietnik jak by się na nich zabił i zmienił właśnie na passio smile.gif

Jeździłem w tamtym sezonie i było super - w tym zamierzam już wymienić, nie wiem czego się tej dębicy czepiają niektórzy smile.gif

Napisano

> A ja miałem vivo i dobrze się jeździło, wymieniłem na passio - swoją

> drogą po radach znajomego sprzedawcy, który wypierdzielił

> goodyeary w śmietnik jak by się na nich zabił i zmienił właśnie

> na passio

> Jeździłem w tamtym sezonie i było super - w tym zamierzam już

> wymienić, nie wiem czego się tej dębicy czepiają niektórzy

VIVO to opona sportowa, dostarczająca ekstremalnych wrażeń przy jeździe na mokrym, na suchym daje radę wink.gif Narzekają osoby (w tym ja) lubiący normalną jazdę bez wrażeń smile.gif

Napisano

> Jeździłem w tamtym sezonie i było super - w tym zamierzam już

> wymienić, nie wiem czego się tej dębicy czepiają niektórzy

Dokladnie tak. Zimowki mam Frigo2 a letnie Passio i nie mam problemow. Roczny przebieg samochodu to okolice 30 tys. km zarowno po miescie, jak i po trasie, wiec opony sa testowane w kazdych warunkach (poza duktem lesnym).

Nie widze rewelacji, ale tez nie jestem zawiedziony jakoscia trakcji.

Napisano

> Dokladnie tak. Zimowki mam Frigo2 a letnie Passio i nie mam

> problemow. Roczny przebieg samochodu to okolice 30 tys. km

> zarowno po miescie, jak i po trasie, wiec opony sa testowane w

> kazdych warunkach (poza duktem lesnym).

> Nie widze rewelacji, ale tez nie jestem zawiedziony jakoscia trakcji.

Ale Passio to zupełnie inna liga niż vivo smile.gif Miałem okazję jeździć i na tych i na tych więc mam porównanie smile.gif Zimowe Dębice też są ok.gif Narzekania dotyczą głównie sportowych vivo hahaha.gif

Napisano

> Ale Passio to zupełnie inna liga niż vivo Miałem okazję jeździć i na

> tych i na tych więc mam porównanie Zimowe Dębice też są

> Narzekania dotyczą głównie sportowych vivo

No jeśli mowa o vivo to faktycznie passio są lepsze smile.gif

Tamte troszke uciekały, ale nie było znowu tragedii smile.gif tragedie to miałem na jakiejś czeskiej SAVIA w Unolocie zeby.GIF Tamto to było ekstremalne opońsko smile.gif

Vivo miałem firmowo w palio założone i przejeździłem chyba z 5 sezonów (z przekładkami i wymianą częściową opon na przód) i przejeździłem bez wypadku a 50/h to ja nie jeżdże wink.gif

Napisano

> Widać nie umiesz jeździć

> Jak to mówią "kiepskiej baletnicy nawet rąbek spódnicy"

no nie wiem jak można żle jechac prosta droga 70 rotfl.gif jeździłem samochochodami i wiem napewno:

1.Nie ma opon calorocznych.

2.debica nie umie robic opon letnich...

Napisano

> no nie wiem jak można żle jechac prosta droga 70

Widać można rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifwink.gif

Napisano

> 1.Nie ma opon calorocznych.

dokładnie ok.gif

opona do wszystkiego do opona do niczego.

jak zresztą z każdą "uniwersalnością" produktu.

Napisano

No i dziś zakupiłem nowe gumki smile.gif Kleber Dynaxer HP2 smile.gif Pierwsze wrażenie po założeniu - jakie balony zeby.GIF Na drodze już przyjemniej wink.gif W porównaniu do zimówek cisza jak makiem zasiał smile.gif Palio mam niecałe 2 tygodnie, zdążyłem na zimówkach zrobić 1.5kkm i byłem w szoku jak założyłem letnie smile.gif Autko zrobiło się dużo bardziej ciche yay.gif Wreszcie mogę komfortowo podróżować smile.gif

Napisano

Ja wczoraj byłem w wulkanizacji i założyłem zeszłoroczne passia i muszę powiedzieć że też znacznie ciszej się zrobiło smile.gif

Odnośnie dębicy - przecież to już teraz jest wszystko goodyear - więc zarówno teraz możecie kupić fulde made in dębica jak dębice z chin czy niewiadomo skąd wink.gif

Napisano

> Ja wczoraj byłem w wulkanizacji i założyłem zeszłoroczne passia i

> muszę powiedzieć że też znacznie ciszej się zrobiło

> Odnośnie dębicy - przecież to już teraz jest wszystko goodyear - więc

> zarówno teraz możecie kupić fulde made in dębica jak dębice z

> chin czy niewiadomo skąd

nie chodzi tylko o rodzaj gumy i gdzie jest produkowana smirk.gifale przedewszystkim o wzór bieznika palacz.gif

Napisano

No wzór jeśli chodzi o letnia opone o jest troche dziwny smile.gif

niby są FURIO - kierunkowe bardziej ale ponoć buczą podczas jazdy furia - tak słyszałem...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.