Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko z seri dziwnych?

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanko, czy możliwością jest żeby mój bravolet przy jeździe na gazie chlał też benzynę? bo kurde strasznie szybko mi opada wskazówka od poziomu paliwa. żadnych wycieków raczej niema, bo to, co mogłem to sprawdziłem i nic. A może coś z pływakem? Help...

Napisano

zainwestuj 30zl i niech ci zrobia odciecie pompy paliwa , wtedy bedziesz mial pewnosci smiertelna ze bena sie nie przepala a i pompke odciazysz

Napisano

> zainwestuj 30zl i niech ci zrobia odciecie pompy paliwa , wtedy

> bedziesz mial pewnosci smiertelna ze bena sie nie przepala a i

> pompke odciazysz

po kiego h....robić odcięcie jak pompka sama się wyłancza po nabiciu 3atm.....

Napisano

> po kiego h....robić odcięcie jak pompka sama się wyłancza po nabiciu

> 3atm.....

przed liftem takiego cuda nie było

Napisano

> zainwestuj 30zl i niech ci zrobia odciecie pompy paliwa , wtedy

> bedziesz mial pewnosci smiertelna ze bena sie nie przepala a i

> pompke odciazysz

wlasnie, kiedys juz o to pytalem i nikt nie odpisal - czy jest szkodliwe (bo tak slyszalem) robienie odcięcia pompy przy wtrysku wielopunktowym??? (bo niby benzyna chłodzi listwe wtryskową)

wiem ze przy jednopunktowym wtrysku zadnego problemu nie ma (moj tata ma w renaultcie juz dlugo i zadnych problemow nie ma)

Napisano

> wlasnie, kiedys juz o to pytalem i nikt nie odpisal - czy jest

> szkodliwe (bo tak slyszalem) robienie odcięcia pompy przy

> wtrysku wielopunktowym??? (bo niby benzyna chłodzi listwe

> wtryskową)

Jak to nikt - patre Ci odpisał jeśli dobrze pamiętam. Moja łepetyna sugeruje że napisał, żebyś się zastanowił w jakich warunkach pracuje taki wtryskiwacz.

Napisano

możliwe... zdejmij biegun elektrozaworu podczas pracy i sprawdź czy dalej pracuje

Napisano

> po kiego h....robić odcięcie jak pompka sama się wyłancza po nabiciu

> 3atm.....

to chyba tylko twoja jest wylaczona w czasie jazdy na gazie zlosnik.gif

Napisano

pompa nie jest sterowana cisnieniem , komp ja wlancza i wylancza to co slyszysz ze podpompuje na poczatku przed rozruchem i sie wylancza to jest spowodowane nie cisnieniem ale programem w ecu. pompka pompuje chwile i z zalozenia ma byc osiagniete takie czy siakie cisnienie ,a nie ze sie wylancza po nabiciu takiego czy innego cisnienia.

Napisano

Wymieniałem ostatnio pompę (już drugą) i również zastanawiałem sie nad wyłącznikiem pompy co by ją odciążyć i żeby sie nie zatarła, ale elektomechanior powiedział, że:

1. Jak odłączysz ją to spoko nie będzie pracowała ciągle, dla silnika nie ma to większego znaczenia przy jeździe na LPG ale jak robisz często większe trasy to w końcu w którymś momencie się zablokuje od nieużywania. I będzie taka sama kupa jakby miała sie zatrzeć bo jej nie rozbierzesz.

2. Przy pracy ciągłej pompka sie chłodzi i smaruje samoczynnie, jeśli chcesz żeby pracowała długo i bezawaryjnie zawsze miej w baku minimum 1/3 a najlepiej 1/2 benzyny. W końcu do tego została zaprojektowana i przemyślano jej cykl pracy.

P.S może być jeszcze inne rozwiązanie bardziej drastyczne zmniejsz sobie w jakiś cudowny sposób wielkość baku, żeby np: przy zalanych tylko 20 litrach paliwa pompka była zanurzona w benzynie w 3/4 i będzie po bólu. To dla tych co nie mogą utrzymać większej ilości benzyny w baku rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.