Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka bocznej szyby HB 3d

Featured Replies

Napisano

Witam.

Mam pytanie czy ktoś wie gdzie można dostać taką uszczelkę co jest zakładana do bocznej szyby tylnej w astrze F 3-drzwiowej. Szyba jest przykręcana na śrubach i ta uszczelka znajdowała się pomiędzy właściwą uszczelką gumową a karoserią (była z takiego plastycznego materiału). U mnie była już mocno sprasowana więc ją odkleiłem i wyrzuciłem zastępując silikonem, ale on przepuszcza wodę więc jakby ktoś wiedział gdzie dostanę taką jak była oryginalnie to byłbym wdzięczny.

Napisano
  • Autor

Brak odpowiedzi więc chyba nikt czymś takim się nie zajmował?

Napisano

Pewnie w ASO.

Możesz popytać naszych kącikowych sprzedawców, może będą mieli.

Oby nie w komplecie z szybą 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Pewnie w ASO.

> Możesz popytać naszych kącikowych sprzedawców, może będą mieli.

> Oby nie w komplecie z szybą

Jakby tylko była możliwość to pewnie że bym kupił, ale nie mam gdzie, bo do najblizszego serwisu mam ponad 100 km, a jak zapytałem o coś takiego w sklepie to tylko oczy wybałuszyli.

Napisano

będę w okolicach ASO to się zapytam ok.gif

Napisano

W caravanie tylne boczne szyby sa montowane podobnie. Przed ponownym ich zamontowaniem ta piankowa uszczelke posmarowalem silikonem. Info znajdziesz w mojej poradzie na stronie klubowej o uszczelnianiu szwow dachowych w caravanie

Napisano
  • Autor

> będę w okolicach ASO to się zapytam

Będę zobowiązany

> W caravanie tylne boczne szyby sa montowane podobnie. Przed ponownym

> ich zamontowaniem ta piankowa uszczelke posmarowalem silikonem.

> Info znajdziesz w mojej poradzie na stronie klubowej o

> uszczelnianiu szwow dachowych w caravanie

Sęk w tym, że ja tą uszczelkę wyrzuciłem i położyłem sam silikon, jednak woda się przedostaje pod nim. Najlepiej by było zakupić więc oryginalne uszczelnienie (lub coś w tym stylu). Mógłbym to oczywiście położyć na jakimś kleju typu sikaflex, ale nie chcę tego robić bo gdyby trzeba było wyciągać szybę to pewnie bym już jej nie ruszył bo te kleje mocno trzymają.

Napisano
  • Autor

Dzisiaj rozebrałem cały tył samochodu z plastików i tapicerki, aby dokładnie ustalić miejsce przecieku. Polewałem samochód wodą, raz po szybie, raz po dachu. I co się okazało, że ciekło wówczas, gdy polewałem dach w okolicach rynienek (mniej więcej w połowie dachu). Zdjąłem listwy maskujące, a tam ta sama przypadłość co u kolegi RobertV664. Zrobiłem więc tak jak to kolega opisał z tym, że zamiast zwykłego silikonu dałem płynny (nie musiałem rozcierać palcem bo silikon sam wpłynął w szczeliny). Teraz muszę poczekać na lepszy deszcz i być może okaże się, że nie będę musiał ruszać szyb bocznych (choć uszczelka i tak by się przydała na przyszłość).

Pozdawiam

Napisano

> Teraz muszę poczekać na lepszy deszcz

Przecież już raz polewałeś wink.gif Nie mogłeś polać po robocie i sprawdzić?

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Przecież już raz polewałeś Nie mogłeś polać po robocie i sprawdzić?

> Pozdroofka

Nie chciało mi się podłączać węża do wody i lałem z wiaderka, i aby zaczęło cieknąć to trwało to dość długą chwilę. Całą operację zakończyłem ok. 18.00 i szczerze powiedziawszy nie chciało mi się już polewać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.