Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy tylko moje Stilo jest takie pechowe...

Featured Replies

Napisano

...powoli mam dosc:

1. zmienilem olej w skrzyni i po tej operacji zaczelo ciec. Okazuje sie ze uszczelniacz pólosi do wymiany, ale to jeszcze pól biedy bo

2. zapocenie/wyciek? w okolicach miski olejowej - przypuszczenie padlo na uszczelniacz w okolicy walu sick.gif umyja go i jesli po tygodniu/dwóch znów pokaze sie olej to stilo wedruje na allegro/otomoto. Nie bede sie bawil w wyciaganie skrzyni, znam lepsze sposoby na wydanie kilku tys PLN. I wreszcie

3. chyba ze ktos z was mial wyciek wymieniony w pkt 2 i obeszlo sie bez wyjmowania skrzyni? a na koniec

4. pozdrawiam kacikowicza z niebieskiego 3d (WH *****) , ktory dzis robil przeglad na Torunskiej - fajny wydech wink.gif

Napisano

> ...powoli mam dosc:

> 1. zmienilem olej w skrzyni i po tej operacji zaczelo ciec. Okazuje

> sie ze uszczelniacz pólosi do wymiany, ale to jeszcze pól biedy

> bo

> 2. zapocenie/wyciek? w okolicach miski olejowej - przypuszczenie

> padlo na uszczelniacz walu umyja go i jesli po tygodniu/dwóch

> znów pokaze sie olej to stilo wedruje na allegro/otomoto. Nie

> bede sie bawil w wyciaganie skrzyni, znam lepsze sposoby na

> wydanie kilku tys PLN. I wreszcie

> 3. chyba ze ktos z was mial wyciek wymieniony w pkt 2 i obeszlo sie

> bez wyjmowania skrzyni? a na koniec

> 4. pozdrawiam kacikowicza z niebieskiego 3d (WH *****) , ktory dzis

> robil przeglad na Torunskiej - fajny wydech

za wyjecie, wlozenie skrzyni zaplacisz max 600pln, skrzynie pewni mozna kupic za 1tys wiec to jeszcze nie kilka tysiecy.

Pociesze Ci jeszcze, Stilo jest prawie niesprzedawalne zlosnik.gif

Napisano

> 2. zapocenie/wyciek? w okolicach miski olejowej - przypuszczenie

> padlo na uszczelniacz walu umyja go i jesli po tygodniu/dwóch

> znów pokaze sie olej to stilo wedruje na allegro/otomoto. Nie

> bede sie bawil w wyciaganie skrzyni, znam lepsze sposoby na

> wydanie kilku tys PLN. I wreszcie

miałem takie zapocenie w poprzednim aucie ( Marea JTD ) przejeździłem z tym 70 kkm bo cały czas było tak samo więc stwierdziłem że nie ruszam smile.gif

Napisano
  • Autor

> za wyjecie, wlozenie skrzyni zaplacisz max 600pln, skrzynie pewni

> mozna kupic za 1tys wiec to jeszcze nie kilka tysiecy.

> Pociesze Ci jeszcze, Stilo jest prawie niesprzedawalne

o tak, co tam, to przeciez moje kieszonkowe devil.gif a za straty moralne kto mi odda?

przeszukalem archwum na te okolicznosc i znalazlem cos na temat wycieku w okolicy bagnetu tylko...

Napisano

> o tak, co tam, to przeciez moje kieszonkowe a za straty moralne kto

> mi odda?

> przeszukalem archwum na te okolicznosc i znalazlem cos na temat

> wycieku w okolicy bagnetu tylko...

Auto jezdzi, biegi wchodza, olej jak cieknie znaczy sie, ze jest wiec nie pitol zlosnik.gif Moje serce.gif wlasnie dostawilo mi auto i powiedziało, ze dym leci z tylniego kola hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Auto jezdzi, biegi wchodza, olej jak cieknie znaczy sie, ze jest wiec

> nie pitol Moje wlasnie dostawilo mi auto i powiedziało, ze dym

> leci z tylniego kola

dobra, widze że jesteś szczczęśliwy bo twoje stilo chwilowo działa, zobaczymy, kiedy twoja skarbonka bez dna wykreci znów numer i będziesz musiał pitolic biglaugh.gif

Napisano

> dobra, widze że jesteś szczczęśliwy bo twoje stilo chwilowo działa,

> zobaczymy, kiedy twoja skarbonka bez dna wykreci znów numer i

> będziesz musiał pitolic

znajac zycie hm 1 miesiac zlosnik.gif i tak mi wczoraj wystrzelilo airbag faliure smile.gif ale jak dobrze wiedziec, ze to tylko kostka wink.gif

Napisano

> ...powoli mam dosc:

> 1. zmienilem olej w skrzyni i po tej operacji zaczelo ciec. Okazuje

> sie ze uszczelniacz pólosi do wymiany

Jaki jest koszt takiej operacji w twoim ASO? Ja mam podobny problem. Znasz nr tego uszczelniacza z epera?

Napisano
  • Autor

> Jaki jest koszt takiej operacji w twoim ASO? Ja mam podobny problem.

> Znasz nr tego uszczelniacza z epera?

ASO - Toruńska w Wawie:

- wymiana oleju 130 zeta ( z uwzględnieniem zniżki dla kącikowiczów)

- zabawa z półosią ok 170 (również zniżka)

- numer eper moge jutro dla Ciebie sprawdzic, chyba że ktoś z szanownych kolegów go ma, to Ci poda. Pozdr

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

aneks - tym razem lista będzie okazała - marudzenia mego c.d:

przy okazji przeglądu wyszło, że:

1.pasek i rolki od sprężarki klimy są na wykończeniu, ich zerwanie może uszkodzic rozrząd

2. oba przednie wachacze do wymiany

3.całe tylny zawias (oprócz sprężyn) w rozsypce

oprócz tego:

4. pas od pasażera się nie zwija

5. dymi mocno na biało przy odpalaniu (ale świece żarowe ok)

6. podświetlenie regulacji nawiewu poszło się klnie.gif

7. dziwne wahnięcia obrotów na biegu jałowym podczas np powolnego dojeżdżania do skrzyżowania

8. bolec blokujący drzwi kierowcy wyleciał icon_eek.gif

9. łupie przekładnia kier.

10 obie linki ham ręcznego do wymiany (jedna zerwana, druga prawie)

11. brak sprężyny odbijającej klocki od tarcz po zwolnieniu hamulca

12. zeszklone klocki tył

i last but not least

13. kocham ten samochód!

jasne że niektóre z tych rzeczy są typowo eksploatacyjne, inne mniej, tylko dlaczego WSZYSTKO na raz?! miałem już wpłaconą zaliczkę na srebrno-czarne alu a cały hajs pójdzie na ww. usterki sick.gif może jakimś cudem odzyskam zaliczkę...

podsumowując, ładny prezent na urodziny mi mój kochany złom sprawił

Napisano

ja tam mam pytanie odnosnie dwoch punktow. Co trzeba zrobic zeby spowodowac punkt 3 i 11 ?

Jaki masz przebieg ? Ktory wlasciciel ?

Napisano
  • Autor

> ja tam mam pytanie odnosnie dwoch punktow. Co trzeba zrobic zeby

> spowodowac punkt 3 i 11 ?

> Jaki masz przebieg ? Ktory wlasciciel ?

przebieg nieco ponad 90k, II wł

pkt3 - spytaj I właściela - gdybym mógł to bym go pozwał do sądu za znęcanie się nad samochodami...

pkt11 - spytaj magika, który ww. właścicielowi hamulce robił wink.gif

Napisano

> przebieg nieco ponad 90k, II wł

> pkt3 - spytaj I właściela - gdybym mógł to bym go pozwał do sądu za

> znęcanie się nad samochodami...

> pkt11 - spytaj magika, który ww. właścicielowi hamulce robił

hmm.. no ok.. chociaz ja juz sie na wlasnej skorze ostatnio przekonalem ze nawet w ASO zaloza regulator szczek (hamulce bebnowe) prawy do lewego kola. Nie wejdzie ? Wejdzie.. ino dogory nogami... i potem czlowiek jezdzi nieswiadomy lat X. Potem jak z mlodym rozbieralem tipacza to wychodzi spryt polskiego mechanika. Co do zawieszenia... no comments.... chyba trzeba chciec ubic zawieche w 90kkm.. chyba ze ci jedynke z przodu wyskrobali na liczniku a i to powiem ze cos szybko padla.

Napisano

> 7. dziwne wahnięcia obrotów na biegu jałowym podczas np powolnego

> dojeżdżania do skrzyżowania

Miałem podobnie gdy tankowałem na Neste. Odkąd tankuję V-power diesel objaw występuje tylko gdy dłużej pojeżdżę trybem kapeluszowym a paliwo jest na wykończeniu. Stawiam na EGR, filtr paliwa lub wodę w baku.

Napisano

Współczuję,

mnie najbardziej martwi punkt 5, biały dym zaraz po odpaleniu to najprawdopodobniej uszkodzona uszczelka pod głowicą.

NIe ubywa Ci czasami płynu z układu chłodzenia?

Napisano
  • Autor

> NIe ubywa Ci czasami płynu z układu chłodzenia?

niet, ani trochę. pocieszam się opinią, że diesel może przez kilka sekund po odpaleniu podymic wszystkimi kolorami tęczy devil.gif. może też byc kwestia egr niewiem.gif

Napisano
  • Autor

jak w temacie, koniec marudzenia z mojej strony (ciężko będzie grinser006.gif) trza zapłacic sumkę i jeździc ok.gif

Napisano

Nie wiem, czy współczuć, czy po prostu traktować to jako normalne przypadłości normalnego auta smile.gif

To i ja może kilka punktów, bo prawie w ogóle nie narzekałem na mojego Stilona, więc może teraz troszeczkę wink.gif:

1) Kilka tygodni temu całkiem potężny przegląd w Euromobil. W związku z tym, że wręcz nienawidzę stuków, puków itp, jak również mam zboczenie na punkcie luzów i dziwnych zachowań auta, przegląd był rzeczywiście drobiazgowy (i trochę kosztował oslabiony.gif)

Auto jak wiadomo sprowadzone było ze Szwajcarii, tam było puknięte i stało kilka ładnych miesięcy nieużytkowane, w Polsze zostało naprawione tanim kosztem, więc kilka rzeczy musiałem siłą rzeczy wymienić:

- pas przedni (był źle zamontowany, więc w związku z naprężeniami, po prostu zaczął pękać w jednym miejscu - wymiana

- trzaski podczas kręcenia kierą - mocowania górne amortyzatorów z całym "osprzętem" - wymienione

- różne pierdoły podokręcane, lub wymienione na nowe

- zawieszenie nie ruszone, w idealnym stanie

2) Hamulce na wymarciu smile.gif, w tym tygodniu (dokładnie jutro) wymiana: 4 tarcze oraz wszystkie klocki

3) Klima: chyba trzeba uzupełnić czynnik, na min temperaturze i całkiem sporym nawiewie nie chce chłodzić tak jak powinna

4) Właśnie zapaliła mi się inf: Airbag Failure beksa.gif mam nadzieję, że to kwestia złączek pod siedzeniami lub w desce

5) Innych grzechów nie pamiętam smile.gif

Aha, po drobiazgowej kontroli auta, kolejny raz przekonałem się co następuje:

- zawieszenie w stanie wręcz bardzo dobrym, zbieżności i tego typu rzeczy na poziomie fabrycznym

- silnik w stanie wręcz idealnym

- ogólny stan auta w stanie wręcz bardzo dobrym

Chyba powinienem być hepi, więc jestem claps.gif

Napisano

> jak w temacie, koniec marudzenia z mojej strony (ciężko będzie ) trza

> zapłacic sumkę i jeździc

Badz facetem a nie dzieciakiem piesc.gifKazdy z nas ze swoim stilaczem przezywa wzloty i upadki palacz.gifNo niestety tych upadkow troche wiecej hehe.gif

Ale zawsze mozesz na nas liczyc 20.GIFPisz na forum moze jakies czesci uda sie troche taniej zorganizowac ,sa przeciez wsrod nas fachmani w roznych dziedzinach 20.GIFTrzym sie chopie 20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> Auto jak wiadomo sprowadzone było ze Szwajcarii, tam było pukniętew Polsze zostało

> naprawione tanim kosztemWłaśnie zapaliła mi się inf: Airbag Failure mam nadzieję, że to

> kwestia złączek pod siedzeniami lub w desce

busted.gif

Napisano
  • Autor

> Badz facetem a nie dzieciakiem Kazdy z nas ze swoim stilaczem

> przezywa wzloty i upadki No niestety tych upadkow troche wiecej

> Ale zawsze mozesz na nas liczyc Pisz na forum moze jakies czesci uda

> sie troche taniej zorganizowac ,sa przeciez wsrod nas fachmani

> w roznych dziedzinach Trzym sie chopie

dzięki za otuchę, to jest po prostu kwestia tego, że jak się kupuje używane auto to trza miec ciut szczęścia - mi go zabrakło frown.gif no ale teraz cały zawias (przód+tył) mam nowy, silnik jak na razie przez te 8 miesięcy ŻADNEGO failura nie wygenerował więc jest nadzieja że to koniec udręki ok.gif

Napisano

Trzymam za ciebie i twoje cudo kciuki ok.gifTeraz bedzie juz tylko lepiej hehe.gif20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> jak się kupuje żywane auto to trza miec ciut szczęścia

Szczęście tu nie ma nic do rzeczy. 270751858-jezyk.gif Auto trzeba gruntownie sprawdzić i w momencie zakupu zdawać sobie sprawę z jego stanu. zlosnik.gif Oczywiście niektóre sprawy są trudne do wykrycia (patrz silnik some0NE'a), ale zawiecha, hamulce, elektryka, itp są jak najbardziej do sprawdzenia. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Szczęście tu nie ma nic do rzeczy. Auto trzeba gruntownie sprawdzić

> i w momencie zakupu zdawać sobie sprawę z jego stanu.

Zgadza się. Czekałem aż ktoś to napisze... Przez 2 miesiące szukałem samochodu, wszystkie, które widziałem (innych marek też) odpadały w przedbiegach - a to bite, a to zero wyposażenia, a to dziwny przebieg... Od początku napalałem się na stilo i kiedy trafił się wreszcie nie bity, I wł, krajowy... Cóż, te 2 m-ce poszukiwań dostatecznie mnie zmęczyły i zbyt pochopnie jak widac zdecydowałem się na ten egzemplarz. Dodatkowo był seriwsowany w ASO, wydawał się zadbany... Potem okazało się, że co prawda właścicielem był brat znanego dośc polityka, ale autem jeździł młody chłopak, mój rówieśnik. Nie za bardzo szanował samochód, musiał go zwyczajnie katowac, np wyszło że klocki ham zostały spalone od razu po założeniu, potem wyszło że przy turbo już ktoś majdrował aby uszczelnic wyciek (na 100% nie chłodzono turbo po ostrej jeździe) itp, itd- prawda że częśc ww usterek była do wychwycenia przy oględzinach, częśc nie... Częśc podzespołów była mocno nadwyrężona a popsuła się dopiero po zmianie właściciela, etc. Nie będę ukrywał że w dużej części kupiłem stilo sercem, niczym jakąś alfę wink.gif Człowiek uczy się całe życie, szkoda tylko że czasem to sporo kosztuje - płacę za cudze niedbalstwo i co tu ukrywac też za własne przeoczenia...

Aby zakończyc optymistycznie - (odpukac w niemalowane wink.gif)pozostało już niewiele podzespołów które mogą strajkowac, mam nadzieję, że to powoli koniec udręki. Z kolei wiadomo czyją matką nadzieja grinser006.gif

Dobra - jak dla mnie temat zakończony. Pozdr

Napisano

> Aby zakończyc optymistycznie - (odpukac w niemalowane )pozostało już

> niewiele podzespołów które mogą strajkowac, mam nadzieję, że to

> powoli koniec udręki. Z kolei wiadomo czyją matką nadzieja

> Dobra - jak dla mnie temat zakończony. Pozdr

Nie martw się. Jak naprawisz lub wymienisz wszystkie części, to auto będzie jak nowe. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nie martw się. Jak naprawisz lub wymienisz wszystkie części, to auto

> będzie jak nowe.

tak, wiem, już się śmieję że zaraz będę miał gwarancje na samochód grinser006.gif

Napisano

> 4) Właśnie zapaliła mi się inf: Airbag Failure mam nadzieję, że to

> kwestia złączek pod siedzeniami lub w desce

No i jest diagnoza: złączki pod siedzeniami ok, w desce również, examiner pokazał błąd na kostce kurtyny lewej - będzie robione w późniejszym terminie.

Przy okazji błędu poduszki, zadałem pytanie o działanie napinaczów oraz pozostałych poduszek i wbrew temu, co pisali niektórzy Stilojuzerzy - nie zadziała tylko ta poduszka, na której jest błąd - pozostałe poduszki oraz napinacze w przypadku zderzenia zadziałają poprawnie.

Podam jeszcze może kwotę za wykonane operacje:

1) Wymiana tarcz oraz klocków na wszystkich kołach

2) Diagnoza błędu poduszek + uaktywnienie migania kierunków przy zamykaniu/otwieraniu

Do zapłaty: 250 zł (chyba niezbyt wygórowana)

p.s.

RESMA Olsztyn

Napisano

> Przy okazji błędu poduszki, zadałem pytanie o działanie napinaczów

> oraz pozostałych poduszek i wbrew temu, co pisali niektórzy

> Stilojuzerzy - nie zadziała tylko ta poduszka, na której jest

> błąd - pozostałe poduszki oraz napinacze w przypadku zderzenia

> zadziałają poprawnie.

Obyśmy się o tym nigdy nie musieli przekonać na własnej skórze. zlosnik.gif

Napisano

> Obyśmy się o tym nigdy nie musieli przekonać na własnej skórze.

Nigdy, ale to przenigdy sprawdzać tego nie chcę!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.