bielaPL 1757 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 WitamZabawiłem się trochę w elektryka bo brakowało mi światła a miałem kilka rzeczy po budowie. Czym grozi taka rzeźba jak na zdjęciach? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to post Share on other sites
rwIcIk 18535 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Jeśli nie spadnie, to jest git 1 1 Quote Link to post Share on other sites
POKS 203 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 15 minut temu, bielaPL napisał: Witam Zabawiłem się trochę w elektryka bo brakowało mi światła a miałem kilka rzeczy po budowie. Czym grozi taka rzeźba jak na zdjęciu. Jeżeli to nie jest salon to niczym. Jezeli nie jest to pomieszczenie reprezentacyjne a użytkowe to schowałbym tą kostkową rzeźbę pod rozetą lampy a kable puścił w profilach kablowych. Przy tym prądzie (dla nie wtajemniczonych natężeniu prądu) przy zastosowaniu żarówek LED, to te kable i złączkii tak są przewymiarowane. 1 Quote Link to post Share on other sites
tomkowski 255 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Godzinę temu, bielaPL napisał: Witam Zabawiłem się trochę w elektryka bo brakowało mi światła a miałem kilka rzeczy po budowie. Czym grozi taka rzeźba jak na zdjęciach? Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Jak nie spada to jest git:-) Jedyne co bym zmienił to kupił kilka uchwytów kablowych szybkiego montażu. I zamocował te przewody do sufitu. Niczym nie zahaczysz i nie wywiesz z kostek. 2 Quote Link to post Share on other sites
bielaPL 1757 Posted November 19, 2020 Author Share Posted November 19, 2020 To rozwiązanie tymczasowe. W przyszłości pociągnę to dalej jeszcze na 2 żarówki. Porobie wtedy jakieś listewki i łączenia pochowam. Pomieszczenie to garaż Wysłane z mojego CPH2021 przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
mayster_tcz 341 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Kup porządne oprawy, nie rób badziewia. Zapomnisz się, zahaczysz czymś metalowym o fazę i zatańczysz... Quote Link to post Share on other sites
ZUBERTO 5620 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 Tym, że zostanie tak na zawsze. 4 Quote Link to post Share on other sites
rusala 75 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 (edited) 47 minut temu, ZUBERTO napisał: Tym, że zostanie tak na zawsze. Dokładnie 😄 Sam mam podobne rozwiązania od 3 lat tylko lekko bardziej estetyczne i umocowane przewody na końcach ale nigdzie po środku i jest git. Takie przewody na wierzchu między źródłami światła to nawet modny styl ostatnio. Przymocuj tylko żeby nie wyrwać jakbyś chodził z wędką po domu i schowaj kostki i luz. Możesz jeszcze obwinąć izolacją na wszelki wypadek jakbyś jakimś cudem wetknął tam coś cienkiego na tyle, żeby dotknąć styków. A doczytałem, że to garaż. To można trochę mniej o estetykę się martwić ale może trochę o bezpieczeństwo bo jednak w garażu wywija się różnymi rzeczami. Dla spokojności w takim wypadku dałbym korytko ale tymczasowo nic się nie stanie. Edited November 19, 2020 by rusala Quote Link to post Share on other sites
DamianB 533 Posted November 19, 2020 Share Posted November 19, 2020 2 godziny temu, bielaPL napisał: To rozwiązanie tymczasowe. W przyszłości Taaaa, dobre, dobre 😄 1 Quote Link to post Share on other sites
DZIDA 2582 Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 Jak nie spada to jest git:-) Jedyne co bym zmienił to kupił kilka uchwytów kablowych szybkiego montażu. I zamocował te przewody do sufitu. Niczym nie zahaczysz i nie wywiesz z kostek.Ja w garażu pociągnąłem instalację na takich kołko-mocowaniach:https://napiecie.salama.pl/wp-content/uploads/2019/07/Uchwyt-monoblok-300x200.jpgWysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka Quote Link to post Share on other sites
slawek2000 40 Posted November 21, 2020 Share Posted November 21, 2020 MNie tam sie podoba. Taki loft industriał czy jak to sie tera zwie... Pewnie w ikei byś za takie rozwiązanie zapłacił z 3,5 Kpln! 1 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts