Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zasilanie przy 1.2 8V

Featured Replies

Napisano

Pytanie : Zmienijąc głowice z 1.1 SC Spi na 1.2 8V 75KM jak rozwiązać problem wtrysku z 1 punkt na wielo punkt???

Napisano

> Pytanie : Zmienijąc głowice z 1.1 SC Spi na 1.2 8V 75KM jak

> rozwiązać problem wtrysku z 1 punkt na wielo punkt???

rozdzielic kabel wtryskiwacza na 4, dodatkowo zmienic pompe paliwa

Napisano

> rozdzielic kabel wtryskiwacza na 4, dodatkowo zmienic pompe paliwa

i zamienic kompa na tego od 1,2 75KM lub przeprogramowac tego od SPI zlosnik.gif

pozdr.

Napisano
  • Autor

> i zamienic kompa na tego od 1,2 75KM lub przeprogramowac tego od SPI

> pozdr.

ok a czy jakies czas np do momentu nie przeprogramowania kompa mojego bo nan SPI moge tak jezdzic??? czy cos moge zniszczyc w ten sposób

Napisano

> ok a czy jakies czas np do momentu nie przeprogramowania kompa mojego

> bo nan SPI moge tak jezdzic??? czy cos moge zniszczyc w ten

> sposób

bedzie przelewal sie

Napisano
  • Autor

> bedzie przelewal sie

a jak mocno bedzie sie przelewał???

Napisano

> a jak mocno bedzie sie przelewał???

4-y razy za mocno hehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> 4-y razy za mocno

moje pytanie...

1. zmieniajac silnik 1,1spi na 1,2 mpi (oczywiscie z kolektorami jak bozia przykazuje + komp 1,2 mpi) rozdzielam zasilanie jednego wtrysku na 4 siusiaki w tym przypadku nie zalewa silnika skoro wszystkie siusiaja tak samo?

2. przy zmianie samej gory w 1,1 spi na 1,2 mpi z kompem 1,2 mpi... bedzie mocno zalewac silnik? (spotkalem sie z takimi opiniami)

3. regulator cisnienia w listwie od 1,2 mpi mam 3 barowy... nie jest za duzy? jaki powiniej byc do 1,1 z gora 1,2 i pompa z 1,2 mpi...?

Napisano

> moje pytanie...

> 1. zmieniajac silnik 1,1spi na 1,2 mpi (oczywiscie z kolektorami jak

> bozia przykazuje + komp 1,2 mpi) rozdzielam zasilanie jednego

> wtrysku na 4 siusiaki w tym przypadku nie zalewa silnika skoro

> wszystkie siusiaja tak samo?

> 2. przy zmianie samej gory w 1,1 spi na 1,2 mpi z kompem 1,2 mpi...

> bedzie mocno zalewac silnik? (spotkalem sie z takimi opiniami)

> 3. regulator cisnienia w listwie od 1,2 mpi mam 3 barowy... nie jest

> za duzy? jaki powiniej byc do 1,1 z gora 1,2 i pompa z 1,2

> mpi...?

ad2 - nie ma tragedii, ja jezdze tak i jest calkiem ok

Napisano
  • Autor

witam dostalem takie info od kolego szymonka ale to dotyczy silnika 900 czy to samo tyczy sie 1.1 spi??

Sprawa wbrew pozorom jest prosta, najwiecej zabawy jest przy wtrysku paliwa - w koncu zmieniamy z jednopunka na wielopunkt. Najpierw trzeba sie udać na złom w celu zdobycia odopwiednich wtyczek. Niekoniecznie musza byc z Fiata - wtyczki sa znormalizowane pod wzor wtryskiwaczy Boscha i pasuja do nas z wiekszosci europejskich aut. Jak nie wiesz jak wyglada taka wtyczka to wez ze soba listwe do przymiarki. Ja najczesciej kupuje wtyczki z VW - Audi - sa juz gotowe polączone we wiazke. Na 100% pasuja tez wtyczki z Forda, BMW, Opla. Mozna tez nabyc nowe wtyczki w sklepach z elektronika samochodowa jednak jakosc ich wykonania jest marna i sa drogie - ok 10 zl szt. Majac juz wtyczki odcinamy wtyczke która oryginalnie byla w starym wtyskiwaczu spi. Znajdziemy tam 2 kabelki - zielonoczarny i różowo czarny. Nastepnie łaczymy wszystkie + z naszych wtyczek od poszczególnych wtryskiwaczy z kabelkiem różowo-czarnym. Wszystkie - z naszych wtyczek od poszczegolnych wtryskiwaczy łączymy z kablem zielono - czarnym. Majac wizake od audi czy Fiata punto bedzie to bardzo proste - bo wtyski miedzy soba sa juz polaczone do kupy. Jesli nie wiesz gdzie jest (+) a gdzie (-) na wtyczce do wtrysku mpi obejrzyj dokladnie wtryskiwacz - jest tam zaznaczony (+).

Mozna tez pociagnac nowe grubsze przewody od naszych wtryskow mpi do komputera - kiedys tak zrobilem ale nie sadze zeby to chodzilo lepiej

Jesli to udalo sie zrobic to juz najgorsze za nami. Co trzeba jeszcze zrobic:

- dosyc znacznie przedluzyc kabelek do czujnika cisnienia oleju.

- przedluzyc kabel (+) idacy do alternatora - nie brakuje duzo - polecalbym wykonac przedluzke z odpowiednio grubego przewodu zakonczonego z obu stron oczkami. Ta przedluzke skrecic sruba z przewodem idacym z wiazki a drugi koniec przykrecic do alternatora. Pamietajcie aby to bardzo ale to bardzo dobrze zaizolowac.

- przedluzyc kabel lampki ladowania - to jest najprostze wiec nie bede sie rozpisywac

- przedluzyc kable do cewek - tutaj trzeba uwazac - musi to byc

- przedluzyc kable do cewek - tutaj trzeba uwazac - musi to byc ladnie polaczone.

- wtyczka do wlacznika swiatla cofania - na skrzyni biegow jest inna w 900 a 1.2 i kabel za krotki - trzeba znalezc taka wtyczke (mozna kupic nowa)

Pozatym nie bedzie wiekszych problemow, wszystko pasuje. Wtyczki poszczegolnych czujnikow (MAP, TPS, temperatury itp) sa takie same w 900 czy 1.1 czy 1.2 75. Jedyne co trzeba pamietac aby dana wtyczke podlaczac do tego samego czujnika (urzadzenia- np rozrusznik) co byla przy starym silniku

Przy wykonywaniu wszelkich polaczen trzeba uzyc lutownicy - ale to chyba oczywiste Duzo uwagi trzeba zwrocic na laczenie przy wtryskiwaczach a jeszcze wiecej przedluzajac kable od cewek.

Napisano
  • Autor

i jeszcze 2 pytanie

piszecie ze trzeba pompe paliwa wymienic z mojej 1.1 spi na ta z 1.2 MPI ale czy wystarczy sam wklad wymienic czy trzeba cala i czy jak cala to czy trzeba cos przerabiac czy poprostu sie wypina moja a ta 1,2 wpina??

Napisano

> i jeszcze 2 pytanie

> piszecie ze trzeba pompe paliwa wymienic z mojej 1.1 spi na ta z 1.2

> MPI ale czy wystarczy sam wklad wymienic czy trzeba cala i czy

> jak cala to czy trzeba cos przerabiac czy poprostu sie wypina

> moja a ta 1,2 wpina??

sam wkład - co do pierwszego to nie chce mi sie czytac , za duze tekstu zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.