Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wam się podoba - moja astra

Featured Replies

Napisano

Poprawiam troszkę wygląda mojej astry. W ubiegłym tygodniu usunąłem listwy boczne, powód: oderwał się kawałek na drzwiach i zobaczyłem jak wygląda ta blaszana listwa mocująca - jedna rdza. Od razu wszyscy zaczęli mówić że teraz dużo lepiej wygląda wink.gif Poszedłem za ciosem i wywaliłem paskudne kołpaki, jako że felgi pierwszą młodość miały za sobą kupiłem na allegro lakier do felg w kolorze srebrnym. Jak pomalowałem to wygląd psuły już tylko zderzaki, w tym celu nabyłem (również allegro) lakier motip do zderzaków w kolorze antracyt (tak sobie wymyśliłem że będzie ładnie) i astra teraz wygląda tak:

2xdc4.th.jpg 45613836ut4.th.jpg 4xti2.th.jpg 5xod2.th.jpg 6xrf8.th.jpg

Przedtem wyglądała tak:

pozakupienr5.th.jpg

Wiem że to tylko półśrodki ale chwilowo są ważniejsze wydatki przy samochodzie niż oddanie samochodu do lakiernika (muszę rozebrać silnik). Tak czy siak mnie się podoba cool.gif a wam??

Napisano

Osobiście nie trawię stalowych felg bez kołpaków. Wyglądają paskudnie.

Ale to tylko moje zdanie.

Napisano
  • Autor

Jeszcze brakuje gleby i większych kółek, optymalnie aluminiowych ale pewnie będą stalowe 15stki (a jakże pomalowane na srebrno 270751858-jezyk.gif ). No i lusterka oraz zderzaki w kolor nadwozia - ale wcześniej wolałbym zapodać większe hamulce i może na tył belke z tarczami hehe.

Napisano

to jest 95 rocznik?

No astra ładna ...fajnie ze 3 drzwiowa waytogo.gif felgi tak srednio wygladaja ..no ale rzecz gustu

co do wielkosci to IMHO 14stki na ten silnik sa najlepsze

Ps. masz gdzies opisane albo moglbys opisac to jak pozbywales sie tych listew? tzn jak usunąłes klej i te takie gąbczaste tasmy?

czolem

Oberon

Napisano
  • Autor

> to jest 95 rocznik?

Tak

> No astra ładna ...fajnie ze 3 drzwiowa felgi tak srednio wygladaja

> ..no ale rzecz gustu

> co do wielkosci to IMHO 14stki na ten silnik sa najlepsze

> Ps. masz gdzies opisane albo moglbys opisac to jak pozbywales sie

> tych listew? tzn jak usunąłes klej i te takie gąbczaste tasmy?

> czolem

> Oberon

Co do felg mnie tam się podoba chociaż gdyby były troszkę ciemniejsze to być może byłoby lepiej (jak wyjdzie ruda to coś się pomyśle wink.gif ).

> bez listewek to będzie płacz i lament że drzwi poobijane pod marketem

Nie wiem czy kiedykolwiek przymierzałeś drzwi astry do drzwi samochodu innej marki. W garażu kilka razy obok siebie stała astra i polo - niby obie miały listwy ale jakoś tak się zgrać nie chciały poprzez wytłoczenia na drzwiach.

Napisano

> Ps. masz gdzies opisane albo moglbys opisac to jak pozbywales sie

> tych listew? tzn jak usunąłes klej i te takie gąbczaste tasmy?

> czolem

> Oberon

najlepije chyab usunac najpierw podwadzajac zylka i ciagnac wzduz listwy.. nie ciagnac za listwe bo moze lakier odpadac....

nie musi ale moze...

resztki kleju ja u siebie usuwalem po przez rozgrzanie na sloncu i NITREM...

lub mpoze byc tez benzyna ekstrakcyjna...ale nei wiem czy ma ta moc co nitro 270751858-jezyk.gif heh

Napisano
  • Autor

> najlepije chyab usunac najpierw podwadzajac zylka i ciagnac wzduz

> listwy.. nie ciagnac za listwe bo moze lakier odpadac....

> nie musi ale moze...

> resztki kleju ja u siebie usuwalem po przez rozgrzanie na sloncu i

> NITREM...

> lub mpoze byc tez benzyna ekstrakcyjna...ale nei wiem czy ma ta moc

> co nitro heh

Ja rwałem na żywca ale przypominam, że ta metalowa była zgnita prawie na amen. Później mozolnie szmatka z rozpuszczalnikiem a na koniec pastą polerską (bo po rozpuszczalniku zostają smugi). Zajęło mi to chyba ze 3 godziny. Próbowałem ogrzewać ale to nie wiele dawało i bałem się, że uszkodzę lakier.

Napisano

Qrcze tez bym u siebie sciagnal te listewki ale przygladajac sie z bliska zauwazylem ze mam je czyms podklejone crazy.gif Wiec strach to zrywac sick.gif A astrunia wyglada serduszka.gifwaytogo.gif

Napisano

Wypucowana i odswiezona Asterka zawsze wyglada dobrze grinser006.gif

Tylko te felgi... no ale to kwestia gustu. Tutaj masz probke mojej Astry na 15" - jest w takim samym kolorze jak twoja smile.gif

asterix.jpg

Napisano

> Osobiście nie trawię stalowych felg bez kołpaków. Wyglądają

> paskudnie.

> Ale to tylko moje zdanie.

Ja wyleczyłem sie z kołpaków jak na dziurach na trasie Rybnik-Żory jeden mnie wyprzedził i o mało nie trafił czołowo auta jadącego z naprzeciwka.Skończył żywot w lesie.Od tej pory albo alumy,albo goła stalówka. zlosnik.gif

Opel Astra C14NZ 96' RED

Napisano

wszystko pięknie tylko te przednie chlapacze nie pasują w ogóle. Załóż oryginałki i będzie git smile.gif

pozdrawiam mates smile.gif

Napisano

Asterka całkiem, całkiem. Ja jestem bardziej konserwatywny co do wyglądu autka tak więc felgi stalowe tylko i wyłącznie w kolorze oryginalnym. Jest na IKA piękny manual jak odrestaurować felgi. Po tym zabiegu felgi wyglądają cud malina. A co do kołpaków to jest teraz taki wybór ,że aż głowa boli. Jak się ktoś boi ,że mu kołpaczek odpadnie i walnie komuś po drodze to polecam ściągaczkami chwycić do felgi. Osobiście sam tak robię jak na zimę zakładam stalówki. Kołaki już mają 2 latka i dalej są na felgach pomimo jazdy na śląskich dziurach zwanych drogami.

Napisano

ja u siebie po lakierowaniu nawet nie przyklejalem list....tez uznałem ze bedzie ładniej. a zderzaczki do połowy w kolor i lusterka rowniez... ile dałeś za ten lakier do plastików? mam ramiar u siebie poprawić czesc nie malowaną oraz inne plastikowe elementy, a u Ciebie rzeczywiscie ładnie sie prezentuje....bo za strukture bolla musze dac 17 złociszy.

Napisano

> Tak czy siak mnie się podoba a wam??

mnie się podoba ta z przed "liftingu" grinser006.gif

Twoja teraz wygląda jak wersja podstawowa (np pandy)

- bez kołpaków, bez listew, czarne zderzaki/lusterka ... taka "full bida" wink.gif

ale ważne że Tobie się podoba waytogo.gif

asterka ładnie utrzymana claps.gif

Napisano

Czego używasz do matowienia/czyszczenia zderzaków ? bo wyglądają jak nówki... super sprawa też tak chcę ;-)

Napisano

> Czego używasz do matowienia/czyszczenia zderzaków ? bo wyglądają jak

> nówki... super sprawa też tak chcę ;-)

Do zderzaków to są specjalne spraye . Ja użyłem jakiś z auchana za 8 zł, rzeczywiście to działa. Czarny jak nowy

Napisano

To niech sie teraz pochwala Ci, ktorzy chca zrywac listwy drzwiowe z 3dHB po liftingu... Jak cos to odkupilbym te listwy.

Napisano

> To niech sie teraz pochwala Ci, ktorzy chca zrywac listwy drzwiowe z

> 3dHB po liftingu... Jak cos to odkupilbym te listwy.

Ja mam chyba caly komplet smile.gif

Napisano

> Osobiście nie trawię stalowych felg bez kołpaków. Wyglądają

> paskudnie.

> Ale to tylko moje zdanie.

yikes.gif przecież kołpaki to zło zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

auto w kołpakach wygląda jak z odpustu

ale to też tylko moje zdanie - kwestia gustu

Napisano

20.GIF

Jedyny wypadek gdy zgodzę się na felgi stalowe bez kołpaków to gdy będą pomalowane na czarny mat i założone na ładne czernione opony.

No ale to tylko moje zdanie wink.gif

Jeśli właścicielowi tak się podoba to git.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.