Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gdzie kupić prowadnice zagłówków do Astry F?

Featured Replies

Napisano

Witam! Pytanie jak w temacie, chodzi o prowadnice na tylną kanapę do astry F. W ASO chca za 1 szt 25 zł, czyli za komplet na tył wychodzi 100 zł (chyba zwariowali), do astry II 45 zł szt!!!. Pozdrawiam

Napisano

masz na myśli same plastiki ? jeśli tak to szukaj na szrotach . nie wyjdzie więcej jak piątak za sztukę

Napisano
  • Autor

Mam na myśli tulejki z zatrzaskami, w które wsuwa sie zagłówki. O szrocie myslałem, ale przecież nikt nie będzie rozpruwał dobrych foteli, żeby wyjąć i sprzedać mi prowadnice. A czy są one plastikowe, czy metalowe, to sam nie wiem, chodzi generalnie o to, co jest wewnątrz fotela.Moze ma ktos na sprzedaż?Pozdrawiam!

Napisano

Jak rozpoznać czy oparcie jest przystosowane do montażu prowadnic?

Da się to jakoś wymacać a może są jakieś charakterystyczne cechy na zewnątrz.

Mam dzielone oparcie z podłokietnikiem. Rocznik 96

Napisano

> Mam na myśli tulejki z zatrzaskami, w które wsuwa sie zagłówki.

pict0019.jpg o to chodzi , prawda ?

> O szrocie myslałem, ale przecież nikt nie będzie rozpruwał dobrych

> foteli, żeby wyjąć i sprzedać mi prowadnice. A czy są one

> plastikowe, czy metalowe, to sam nie wiem, chodzi generalnie o

> to, co jest wewnątrz fotela.

Ale z tylnych kanap które najczęściej idą na śmietnik da się wyjąć.Wiem bo to robiłem. W sobotę będę w kilku miejscach to podpytam

Napisano
  • Autor

Właśnie o to chodzi, interesują mnie w kolorze czarnym.Jak bys cos widział, to daj znać, dzięki Andy!

Napisano

> No ale właśnie chodzi o to czy da się to rozpoznać nie rozbierając

> tapicerki

Jak to się mówi... albo rybka albo pipka... To tak jakby pytać czy da się sprawdzić stan paska rozrządu bez zdejmowania obudowy...

Po numerze seryjnym raczej się nie da cfaniaczek.gif

Rozbierz oparcie i sprawdź... Wbrew pozorom nie jest to "aż taka" filozofia...

Napisano

A jakby tak sprawdzić bardzo długą igłą...

...tylko czy mógłby ktoś podać odległość od krawędzi tylnej i bocznej (środkowej - podziału kanapy) do środka pręta zagłówka, dla węższego oparcia.

Mam nadzieje że w wersji bez zagłówków nie ma tej półki w której są otwory na prowadnice.

Napisano

szukaj na allegro. ja tam kupiłem komplet dwóch zagłówków i cztery prowadniczki za 80 zł. poszukaj aukcji z Poznania sprzedający to dorota_gg. czasami mają ciekawe rzeczy i niedrogo do opla.

opel astra caravan x17dtl '97r.

Napisano

> Witam! Pytanie jak w temacie, chodzi o prowadnice na tylną kanapę do

> astry F. W ASO chca za 1 szt 25 zł, czyli za komplet na tył

> wychodzi 100 zł (chyba zwariowali), do astry II 45 zł szt!!!.

> Pozdrawiam

Są tutaj: link

Pozdr.

Napisano
  • Autor

Dzieki panowie, link, ktory jest powyzej dotyczy prowadnic do astry II, czy bedą pasowaly do astry I? Bo cena w aso jest dwukrotnie wyższa.

Napisano
  • Autor

No to fajnie! Okazało się,że kanapa nie jest przystosowana do zagłówków i nie ma możliwości, zeby wcisnąć tam prowadnice oslabiony.gif Ale ide do przodu i mam juz pomysł, co tu zrobić, żeby nie kupować specjalnie innej kanapy, a założyc zagłówki, ktore już kupiłem. Jak będe miał zrobione, to dam znać i dołączę fotki.

Napisano

Byłem na szrocie i doznałem szoku ! widziałem F-kę Caravan z początków produkcji , która miała zupełnie inaczej montowane zagłówki z tyłu !! zamiast plastikowych zatrzasków w tapicerce oparcia były tylko oczka metalowe., przez które przetykało się zagłówek. w oparciu też był zupełnie inaczej montowany !

fotek niestety nie mam . jakby coś to w szczecinie oparcie sobie leży smile.gif

Napisano
  • Autor

A ja widziałem kanapę z mocowaniem zagłówkó na szrocie, ale niestety inna tapicerka była.Czy da sie w miare bezproblemowo przełożyć tapicerkę z jednego oparcia na drugie?

Napisano

już to kiedyś wrzucałem przy okazji montażu podłokietnika z tyłu

279254728-KopiaPIC00008.JPG

tu widać gdzie powinna być szyna do którj mocuje się zagłówki. orientacyjną głębokość wejścia druta do robótek ręcznych już masz smile.gif belka ma ok. 5 -6 cm szerokości

post-413-14352485028547_thumb.jpg

Napisano

da się - przekładałem. Dodałem nawet podłokietnik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.