Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa Romeo GTV czy ktoś jeździł???

Featured Replies

Napisano

Witam

Jeśli jest ktoś kto jeździ bądź jeździł alfą GTV to proszę o opinie

Napisano

jest nowy kącik o AR. zapodaj tam ok.gif

ja jeździlem swiety.gif

Edit - Styl na najwyższym poziomie, własciwości jezdne - już nie. Zawieszenie w GTV to pochodna 155/145, które to są popchodną Tipo. I niestety przy 230 KM to już zwyczajnie nie wyrabia....

Napisano

ja się kiedyś zastanawiałem nad zakupem, ale po rozmowie z kilkoma osobami/właścicielami sobie odpuściłem wink.gif

jeździłem wersją 3.0 v6 - fakt jest taki, że autko ma wygar niesamowity, ale awaryjność i ceny części stoją na poziomi ponadprzeciętnym

Napisano

> Witam

> Jeśli jest ktoś kto jeździ bądź jeździł alfą GTV to proszę o opinie

kolega kupił takiego kilka dni temu, 2.0 16V turbo, fajne, ale ciasne auto smile.gif kopa ma niezłego, spalanie porównywalne z 328i a raczej niewiele większe

Napisano
  • Autor

części w sumie nie są takie drogie, popatrzyłem sobie w inter carsie to większość w normalnych cenach

plusem jest chyba to,że tym nie jeździ młodzież,a nówkę kupowały osoby które później na 100% serwisowały w ASO więc stan techniczny tych aut powinien być ogólnie dobry

Napisano

>kolega kupił takiego kilka dni temu, 2.0 16V turbo,

czyżby? hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano

> czyżby?

Jedynke sie wytnie, 6 postawi sie za V i bedzie dobrze grinser006.gif

Napisano

> Witam

znajomu ma ok 1,5roku jezdzi na ciagle do wloch i po polsce, w polsce nie jezdzi w zimie. jeszcze nigdy mu nic w niej nie nawalilo. wersja 2.0 turbo z 95r. piekne auto dla 2 osob. i nie zgodze sie z tym ze zawieszenie nie wyrabia smile.gif

Napisano

>i nie zgodze sie

> z tym ze zawieszenie nie wyrabia

Ale tu nie ma z czym sie zgadzać, bo to jest fakt, a nie opinia hehe.gif

Napisano

> Ale tu nie ma z czym sie zgadzać, bo to jest fakt, a nie opinia

moze jezdziles jakims wytluczonym egzemplazem... nie wiem niewiem.gif ale ta co ja smigalem to do 220 spokojnie ma jeszcze margines bezpieczenstwa i swietnie sie prowadzi. wiecej nie jechalem bo sie droga sknczyla wink.gif druga strona to to ze 3.2l jest ciezszy niz 2.0 moze o to chodzi.

Napisano

> moze jezdziles jakims wytluczonym egzemplazem... nie wiem ale ta co

> ja smigalem to do 220 spokojnie ma jeszcze margines

> bezpieczenstwa i swietnie sie prowadzi. wiecej nie jechalem bo

> sie droga sknczyla druga strona to to ze 3.2l jest ciezszy niz

> 2.0 moze o to chodzi.

jeździłem kilkunastoma hehe.gif To tyle, jesli chodzi o ilość.

Jeśli chodzi o jakość - jeździłem również GTV na torze. I po prostu wiem, ze o ile podczas nawet dynamicznej, ale "cywilnej" jazdy zawieszenie jeszcze jakoś sioę ledwo wyrabia, o tyle jak chcesz pojechać naprawdę szybko ( a do tego teoretycznie to auto zostało stworzone) to niestety, ale nic z tego.

I tu nie chodzi o masę, tylko o to, że nie jesteś w stanie efektywnie przenieść oferowanej mocy na drogę.

GTV to troche taki "bulwarowy tygrys" Świetnie wygląda, świetnie brzmi, ale jak ją przycisnąc to okazuje się bardzo szybko, ze niestety nic z tego.

PS - na jednym z torów w Polsce, GTV V6TB kręciła czasy nieco gorsze od 147 1,6 TS. I uprzedzając twoje pytanie - GTV była (wtedy) praktycznie nowym autem, sprawnym w 100%.

Napisano

> jeździłem kilkunastoma To tyle, jesli chodzi o ilość.

> Jeśli chodzi o jakość - jeździłem również GTV na torze. I po prostu

> wiem, ze o ile podczas nawet dynamicznej, ale "cywilnej" jazdy

> zawieszenie jeszcze jakoś sioę ledwo wyrabia, o tyle jak chcesz

> pojechać naprawdę szybko ( a do tego teoretycznie to auto

> zostało stworzone) to niestety, ale nic z tego.

> I tu nie chodzi o masę, tylko o to, że nie jesteś w stanie efektywnie

> przenieść oferowanej mocy na drogę.

> GTV to troche taki "bulwarowy tygrys" Świetnie wygląda, świetnie

> brzmi, ale jak ją przycisnąc to okazuje się bardzo szybko, ze

> niestety nic z tego.

> PS - na jednym z torów w Polsce, GTV V6TB kręciła czasy nieco gorsze

> od 147 1,6 TS. I uprzedzając twoje pytanie - GTV była (wtedy)

> praktycznie nowym autem, sprawnym w 100%.

wiesz.... nie bede sie klocil i nawet przyznam Ci racje, z tego wzgledu ze... moim zdaniem przedni naped w takim aucie to porazka. i przynajmniej z tego co ja widzialem/testowalem to gdyby tu byl naped na tyl, to mozna by sobie bylo pozwolic tym autem na wiecej... ale byc moze moja wiedza nie siega tak daleko smile.gif ale jak sam przyznajesz, w cywilnej jezdzie zawiecha sie obroni, i o tym pisalem wyzej smile.gif20.GIF

Napisano

> no jak bylby tam napęd na tył to

...to wycinałbyś bąki na każdym zakręcie hahaha.gif

sorki ... taki drobny lol

Napisano

> ...to wycinałbyś bąki na każdym zakręcie

> sorki ... taki drobny lol

jeździłem 75 Turbo, 75 QV. Katowałem je na torze. Jeździłes takimi czy widziales tylko na obrazku? cfaniak.gif

Napisano

> jeździłem 75 Turbo, 75 QV. Katowałem je na torze. Jeździłes takimi

> czy widziales tylko na obrazku?

jednak coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu że ktoś cię kiedyś skrzywdził... mamy dopiero kilkanaście wątków na tym kaciku a wszedzie już cię pełno i wszędzie wchodzisz w spory i jesteś niemiły dla innych

Napisano

> mamy dopiero kilkanaście wątków na tym kaciku a

> wszedzie już cię pełno i wszędzie wchodzisz w spory i jesteś

> niemiły dla innych

Czyli - trzymam poziom z innych kącików zlosnik.gif

Rozumiem, że masz mi za złe to, że znam się na AR tak, jak ty prawdopodobnie nigdy się nie poznasz. Masz za złe również to, że miałem tą okazję jeździć praktycznie każdym modelem AR wyprodukowanym po '75 roku. Masz mi tez za złe, że nie były to którkie przejażdzki na parkingu tylko uczciwe "łojenie" na torze, gdzie wszystkie wady/zalety wychodziły w mig.

Pewnie masz mi tez za złe, że przez te wszystkie lata spędzone w IKARZe zdązyłem się dowiedziec, ze wszelkie inicjatywy typu "klubowy serwis" koniec końców powodują tylko frustrację u klubowiczów i uśmiech i pełną kasę u wlasciciela takiego "serwisu".

Najprawdopodobnie nie pasuje ci również to, że organizuję z ludźmi z IKARA od A do Z zloty i rajdy na takim poziomie, o którym kluby innych marek mogą co najwyżej pomarzyć. Na każdym zlocie jest kilkaset osób, rajdy odbywają się na obiektach, których wynajęcie przekracza możliwości innych - np najbliższy rajd odbędzie się na "dużej nitce" toru Poznań.

Koszt organizacji jednego zlotu idzie w dziesiątki tysięcy złotych (obecnego - już w setki). I nikt nie myśli o tym, że coś wyłożył, i teraz chce żeby mu się to zwróciło z nawiązką. A wykładamy naprawdę konkretną kasę. Jedni dają żywą gotówkę, inni kupują np kilkanaście beczek piwa, bo te kilkaset osób napoić na imprezie pozlotowej czymś trzeba.

Dlatego jeśli zarzucasz mi coś o "polactwie" jak w innym wątku, to powinieneś chyba wylać sobie na głowę kubeł zimnej wody.

Choć pewnie najbardziej cię boli to, że nie obsikałem się ze szczęscia na twoje zawołanie "Zakładamy klub!", bo TMiN i Wspólnik muszą liczyć na odpowiednią stopę zwrotu "inwestycji" jaką ponoszą na utrzymanie serwera. Popatrz na to co napisałem wcześniej to może dotrze do ciebie czemu tak alergicznie na takie teksty reaguję.

Jakbyś nie zauważył - do tej pory powstrzymuję się całkowicie od persolalnych wycieczek pod twoim adresem, tylko po prostu sobie z tobą dyskutuję. Natomiast ty swoim postem już nie.

Aha. serwis cuoresportivo, koszty serwera, łacza i wszystkie inne ponosi przez te wszystkei lata jeden z klubowiczów. I nigdy nawet mu przez myśl nie przeszło, żeby jakoś to sobie rekompensowac. Nie stać cię - nie rób, albo powiedz wprost, ze liczycz na kasę od "klubowiczów" dzięki której wyjdziesz na swoje. Odrobina uczciwości i otwartości nie zaszkodzi.

Napisano

> Czyli - trzymam poziom z innych kącików

> Rozumiem, że masz mi za złe to, że znam się na AR tak, jak ty

> prawdopodobnie nigdy się nie poznasz. Masz za złe również to, że

> miałem tą okazję jeździć praktycznie każdym modelem AR

> wyprodukowanym po '75 roku. Masz mi tez za złe, że nie były to

> którkie przejażdzki na parkingu tylko uczciwe "łojenie" na

> torze, gdzie wszystkie wady/zalety wychodziły w mig.

> Pewnie masz mi tez za złe, że przez te wszystkie lata spędzone w

> IKARZe zdązyłem się dowiedziec, ze wszelkie inicjatywy typu

> "klubowy serwis" koniec końców powodują tylko frustrację u

> klubowiczów i uśmiech i pełną kasę u wlasciciela takiego

> "serwisu".

> Najprawdopodobnie nie pasuje ci również to, że organizuję z ludźmi z

> IKARA od A do Z zloty i rajdy na takim poziomie, o którym kluby

> innych marek mogą co najwyżej pomarzyć. Na każdym zlocie jest

> kilkaset osób, rajdy odbywają się na obiektach, których

> wynajęcie przekracza możliwości innych - np najbliższy rajd

> odbędzie się na "dużej nitce" toru Poznań.

> Koszt organizacji jednego zlotu idzie w dziesiątki tysięcy złotych

> (obecnego - już w setki). I nikt nie myśli o tym, że coś

> wyłożył, i teraz chce żeby mu się to zwróciło z nawiązką. A

> wykładamy naprawdę konkretną kasę. Jedni dają żywą gotówkę, inni

> kupują np kilkanaście beczek piwa, bo te kilkaset osób napoić na

> imprezie pozlotowej czymś trzeba.

> Dlatego jeśli zarzucasz mi coś o "polactwie" jak w innym wątku, to

> powinieneś chyba wylać sobie na głowę kubeł zimnej wody.

> Choć pewnie najbardziej cię boli to, że nie obsikałem się ze

> szczęscia na twoje zawołanie "Zakładamy klub!", bo TMiN i

> Wspólnik muszą liczyć na odpowiednią stopę zwrotu "inwestycji"

> jaką ponoszą na utrzymanie serwera. Popatrz na to co napisałem

> wcześniej to może dotrze do ciebie czemu tak alergicznie na

> takie teksty reaguję.

> Jakbyś nie zauważył - do tej pory powstrzymuję się całkowicie od

> persolalnych wycieczek pod twoim adresem, tylko po prostu sobie

> z tobą dyskutuję. Natomiast ty swoim postem już nie.

> Aha. serwis cuoresportivo, koszty serwera, łacza i wszystkie inne

> ponosi przez te wszystkei lata jeden z klubowiczów. I nigdy

> nawet mu przez myśl nie przeszło, żeby jakoś to sobie

> rekompensowac. Nie stać cię - nie rób, albo powiedz wprost, ze

> liczycz na kasę od "klubowiczów" dzięki której wyjdziesz na

> swoje. Odrobina uczciwości i otwartości nie zaszkodzi.

Poprostu nie będę komentował. Jeśli dla Ciebie skromna strona z akcjami typu zrób to sam i manualami ew. fotkami ze spotów nie tak siarczyście zakrapianych kasą jak w twoim przypadku to miejsce zbicia fortuny to moim zdaniem jesteś chory !!!! Niech do ciebie dotrze że świat nie składa się tylko z takich mistrzów świata i okolic jak ty. Po co wogóle z nami gadasz skoro uważasz ze ci do pięt nie dorastamy. Twój bufonizm mnie przerósł.

eot koniec rozmowy z Tobą kolego zamykam wątek... jeśli chcesz otwieraj nowe i rozpływaj się nad samym sobą...

PS. i nie mam ci niczego za złe tylko nie chce by to forum służyło do Twoich prywatnych przejażdzek ktorymi niczego nie wnosisz. Ode mnie słowa już nie zobaczysz.

Pozdrawiam

Napisano

To proponuję salomonowe rozwiązanie - wrzućmy na luz i dajmy sobie troche czasu ok.gif moze byc?

Napisano

> Witam

Jeździłem jako pasażer Alfy Spider 2.0.

Wszystko trzeszczy, ale auto jest fajne - z sztywnym dachem w życiu nie kupiłbym takiego auta - jako cabrio radość jest zdecydowanie większa :-)

Napisano

> To proponuję salomonowe rozwiązanie - wrzućmy na luz i dajmy sobie

> troche czasu moze byc?

ok... ja jestem niespotykajnie spokojny czlowiek więc myślę że się spokojnie dogadamy....

ooooooooo już zluzowałem przytul.gif

Napisano

> Jedynke sie wytnie, 6 postawi sie za V i bedzie dobrze

osz dobra... po*** mi się wink.gif 2.0 V6 24V turbo, niby ten wywłok coś koło 200 kuców ma, tyle, że do 3 tys obrotów to ma taką dziurę, że mi się nie podobywa wink.gif

Napisano

> osz dobra... po*** mi się 2.0 V6 24V turbo, niby ten wywłok coś koło

> 200 kuców ma, tyle, że do 3 tys obrotów to ma taką dziurę, że mi

> się nie podobywa

24v powiadasz? 275123014-zielony.gifz_lol1.gif

a że ma laga....cóż zlosnik.gif Spręzarka duża, pędzona z jednego rzędu cylindrów to i laga mieć musi. Ale jak już nadmucha.... devil.gif

Napisano

> PS - na jednym z torów w Polsce, GTV V6TB kręciła czasy nieco gorsze

> od 147 1,6 TS. I uprzedzając twoje pytanie - GTV była (wtedy)

> praktycznie nowym autem, sprawnym w 100%.

To musialbyc tor chyba kartingowy wink.gif

Na kazdej prostej odrazu wpada sekunda przewagi dla V6. A to ciezko odrobic na zakretach wink.gif

Napisano

> Witam

Ja znam warsztat samochodowy ktory zyje tylko z Fiatow Coupe i Alf GTV zlosnik.gif

To cos powinno podpowiedziec zlosnik.gif

Napisano

> To musialbyc tor chyba kartingowy

> Na kazdej prostej odrazu wpada sekunda przewagi dla V6. A to ciezko

> odrobic na zakretach

był kartingowy. w radomiu. ale 156 v6 czuła sie na nim jak ryba w wodzie, a GTV nawet na najszybszym zakręcie na tym torze, który w durnej 147 mozna smigac ponad 100 km/h, niestety nie dawala rady i na nic zdawala sie heroiczna walka z podsterownością zlosnik.gif

a czy cięzko odrobic co sie straci na prostej w zakrętach to sie nie zgodze. na torze w Lublinie, który jest dużo szybszy od tego w radomiu tez najlepsze czasy wykręcalo sie nie najszybszym autem, ale tym ktoremu zakręty nie byly straszne grinser006.gif

zresztą już w piątek 2.0 TB bedzie śmigać w poznaniu. zobaczymy jak sobie poradzi zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.