Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klima

Featured Replies

Napisano

> Czy ktos juz zakładał sobie klime z innego auta?

prawdopodobnie zrobił to już Darcyk, do swojego 1,6 w palio dokładał klimkę.

Napisano

> Czy ktos juz zakładał sobie klime z innego auta?

A zdajesz sobie sprawe że to tak naprawdę wybebeszenie i poskładanie połowy auta ??

Napisano
  • Autor

> A zdajesz sobie sprawe że to tak naprawdę wybebeszenie i poskładanie

> połowy auta ??

oooo frown.gif

jest do sprzedania klima z innego bravo bardzo tanio i własnie nie wiem czy to sie opłaca confused.gif

tyle roboty a nie wiadomo jak to bedzie chodzic tongue.gif

Napisano

> tyle roboty a nie wiadomo jak to bedzie chodzic

First of all demontaż deski bo trzeba wymienić zesół przewietrzania i grzania na taki co ma parownik

Przy okazji elementy z panelu sterowania

Grzebanina w kablach kompa, nie wiem czy nie przeprogramowanie

Wymiana elementów prowadzenia pasków ( bo sa inne ) sprężarka, chłodnica do płynu, rury, zbiornik wyrównawczy

Pewno że jest to możliwe ale roboty jest od groma

Szczególnie że wersje z kilmą i bez mają od cholery różnych elementów - nie wiem czy na przykłąd alternatory się nie różnią prądem

Nie chce ci odbierać przyjemności podłubania w autku ale taniej i efektywniej raczej wyjdzie Ci montaż szyberdachu

Napisano

> prawdopodobnie zrobił to już Darcyk, do swojego 1,6 w palio dokładał

> klimkę.

prawie:)

napewno 2 raz tego nie zrobię hehe.gif

mozna podziękowac konstruktorom fiata za bez msylny sposób uruchomiania klapki od obiegu wewnętrznego po przez silniczek elektryczny który ma non stop podawana napięcie poprostu rewelacja na dodatek w B/B/M tak samo jest sick.gif

musiałem przerobic w/w obieg na linke a włacznik od sprężarki wylądował w innym mjescu niz fabryka na to pozwoliła.

Niestety kilma nadal nie chodzi alien.gif

bo trzeba było poszukac koła pasowego,na 2 paski ale juz jest kółeczko.893goodvibes.gif

ogolnie jezeli ktos ma pojecia troszke w mechanice i elektryce to da radę sobie samemu zamontowac czas projektu daje na min 7 dni. spokojne i powoli.

Oto jak wyglada auto przy montazu klimy:

foto

13062007002hn7.th.jpg

jutro bedzie jeszcze lepsze foto:]

Napisano
  • Autor

> efektywniej raczej wyjdzie Ci montaż szyberdachu

Masz rację to nie sztuka kupić tanio części a potem się głowić szkoda sprzedawać auta, bo jestem zadowolony śmiga i nie zawodzi a jaki koszt może być szyberdachu?

Napisano
  • Autor

> napewno 2 raz tego nie zrobię

dobrze ze nie kupiłem tej klimy confused.gif

Napisano

> dobrze ze nie kupiłem tej klimy

dlaczego:)

zalezy co sprzedajcy ma w ofercie ... co proponował

ja miałem komplet klimy do 1.6 moze nie tanio ale było wszystko co potrzebne:)

nagrzewnica,łapa silnika, wszystkie rurki,2 chłodnice,weze wodne zbiornik wody,napinacze wiazka i inne pierdoły

napisz

co sprzedajacy ma do sprzedania i wtedy powiem czy warto

Napisano
  • Autor

>jest to klima z bravy 1.4 po dachowaniu czyli wszystkie czesci koszt ok 1000zł

Napisano

Kiedyś skradziono mi autko i byłem zmuszony coś szybko kupić i tak wybór padł na MW.

Autko kupiłem w listopadzie 1999roku w Łodzi w bilexie, ponieważ bardzo mi się śpieszyło to wziąłem sobie autko z placu bez klimatyzacji, umówiłem się, że w marcu-kwietniu klimatyzacja zostanie dołożona i tak się stało, oddałem im autko na 2 dni i odebrałem autko z klimatyzacją i tu zaczęły się schody.

Panowie montując klimatyzację wymienili mi zespół nagrzewnicy, łapę silnika, wentylator i prawdopodobnie alternator(tylko jakoś starego mi nie oddali-pewnie się komuś przydał).

Po tym zabiegu miałem autko z klimatyzacją, ale aby je uruchomić musiałem je chechłać jakieś 2 minuty, co wywoływało salwy śmiechu u moich znajomych, którzy w owym czasie jeździli starymi toyotami, z ciekawostek to np. zgłupiały mi kiedyś liczniki, wyświetlacz zaczął "pulsować" a obie wskazówki(liczniki typu półksiężyc) pojechały do końca skali opierając się o siebie.

Bilex próbował 31(albo 41) razy usunąć usterkę bezskutecznie ostatecznie w październiku 2000 została zawarta ugoda pomiędzy bilexem a mną na mocy, której wymieniono mi samochód na nowy, wolny od wad z oryginalną klimatyzacją zamontowaną w fabryce. Poza drobnymi(zawieszenie, pompa paliwa itp.) problemami z obecną marysią nie mam zastrzeżeń.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Masz rację to nie sztuka kupić tanio części a potem się głowić szkoda

> sprzedawać auta, bo jestem zadowolony śmiga i nie zawodzi a jaki

> koszt może być szyberdachu?

szyberdach mozna poszukać oryginalny z Bravo, ze anglików widzialem na allegro tanio to chodzi po 200-300zl za wszystko tylko trzebaby fachowca który sie tym pobawi i to załozy

Napisano

> Szczególnie że wersje z kilmą i bez mają od cholery różnych elementów

> - nie wiem czy na przykłąd alternatory się nie różnią prądem

Różnią.....

Napisano

> szyberdach mozna poszukać oryginalny z Bravo, ze anglików widzialem

> na allegro tanio to chodzi po 200-300zl za wszystko tylko

> trzebaby fachowca który sie tym pobawi i to załozy

znaczy odetnie stary dach i wspawa nowy zlosnik.gif

Napisano

> znaczy odetnie stary dach i wspawa nowy

byle to nie był dach z przystanku autobusowego ;-)

Napisano

> znaczy odetnie stary dach i wspawa nowy

można i tak,

trzeba by wiedzieć czy sama konstrukcja (tłoczenie) jest podobne, pewnie jakis szkielet jest dodatkowy, napewno kupe zabawy, ale moze byc prostsze i tansze niz dokładanie klimy

Napisano

Witam smile.gif

Prosze mi powiedzieć jaka powinna być najniższa temperatura klimatyzacji po wymianie gazu i jak często trzeba wymieniać olej w spreżarce.

W Norauto robiąc pomiar temperatury wyszło 14 stopni.

Napisano

niedawno nabijalem i mi wyszlo 7,5stopnia przykladajac termometr do kratki i full nawiew

Napisano

> niedawno nabijalem i mi wyszlo 7,5stopnia przykladajac termometr do

> kratki i full nawiew

Czyli u mnie za słabo chłodzi frown.gif

Napisano

Dziś byłem na przegladzie klimy. Okazało się że gazu w układzie było tylko 190 gram mad.gif

Po zakończeniu napełniania i sprawdzenia szczelności klima chłodzi do 7 stopni smile.gif

Koszt 150 zł. plus 50 zł. odgrzybianie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.