Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyjazd po auto do Niemiec

Featured Replies

Napisano

Witam

Chciałbym sprzedać Seicento i kupić drugą Carine. Problem jest w tym, że w Polsce jest naprawdę ciężko o zadbany egzemplaż...

Chciał bym poszukać czego w Niemczech i teraz mam kilka pytań:

1. Czy jest jeszcze sens tam jechać...?? (Zależy mi na stanie tech., cena może być podobna do tej w PL)

2. Gdzie jechać, którym przejściem...???

3. Jakich dokumentów żądać???

4. Jakie opłaty mnie czekają...???

Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC!!!! smile.gif

Napisano

> Witam

> Chciałbym sprzedać Seicento i kupić drugą Carine. Problem jest w tym,

> że w Polsce jest naprawdę ciężko o zadbany egzemplaż...

> Chciał bym poszukać czego w Niemczech i teraz mam kilka pytań:

> 1. Czy jest jeszcze sens tam jechać...?? (Zależy mi na stanie tech.,

> cena może być podobna do tej w PL)

> 2. Gdzie jechać, którym przejściem...???

> 3. Jakich dokumentów żądać???

> 4. Jakie opłaty mnie czekają...???

> Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC!!!!

Szwagier ostatnio był u rodziny w Niemczech. Jeździł po komisach 3 dni i nie znalazł nic godnego uwagi w niższej cenie niż u nas.

W końcu kupił Vectrę w komisie przy salonie Opla w Niemczech zlosnik.gif

Troche przepłacił, ale autko naprawde zadbane ok.gif

Napisano
  • Autor

Jak patrzę na ceny w mobile.de to jednak są niższe... Hmmmm...

A jakie opłaty czekają go w Polsce...???

Napisano

> Jak patrzę na ceny w mobile.de to jednak są niższe... Hmmmm...

> A jakie opłaty czekają go w Polsce...???

już zarejestrował ... a wydał sporo ponad 1000zł

troche chodzenia po urzędach i jeszcze prostowania dokumentów, bo jakiegoś niemieckiego podpisu nie było tam gdzie trzeba

Napisano

Nie wierz w to co widzisz i czytasz na mobile.de ok.gif

Napisano

Tak samo wiarygodne jest auto z allegro grinser006.gif, może w 30% odpowiadają one stanowi faktycznemu...

Napisano

> Nie wierz w to co widzisz i czytasz na mobile.de

Ja uwierzyłem i wyszedłem na tym dobrze (kupowałem z komisu przy salonie). Polecam zobaczyć czy sprzedawca ma jakieś inne auta (jeśli tak to w jakim stanie). Drobna uwaga odnośnie mojego kupowania... zapłaciłem za auto tyle samo co w Polsce, doszły jeszcze różne opłaty, ale za to stan jest idealny smile.gif .

Napisano

> Szwagier ostatnio był u rodziny w Niemczech. Jeździł po komisach 3

> dni i nie znalazł nic godnego uwagi w niższej cenie niż u nas.

Skoro nowe samochody są droższe w Niemczech to dlaczego używane miałyby być tańsze?

Napisano

Jeśli jestes zdecydowany sprowadzeniem ładnej Cariny z Niemiec to wal na priv. Mój znajomy sie tym zajmuje i wielusciagnał bardzo dobre auta a nie jakies kupy.

Napisano

> Nie wierz w to co widzisz i czytasz na mobile.de

Nie o to chodzi, można trafic na mobile dobre auto ale trza sie na tym znać i znać najlepiej niemiecki perfekt i wtedy potraktują Cie jak Niemca i nie oszukają. Szwagrowi znalazłem Corolle w dieslu i pojechał z moimznajomym ktory wczesniej gadal z niemcem co sprzedawal i na miejscu wszystko odpowiadalo stanowi faktycznemu. Jeździ do dzis i auto jest super. Jedyne co zrobil po przyjeździe to alternator i jakieś łączniki z tylu (normalka w corollach).

Napisano

> Skoro nowe samochody są droższe w Niemczech to dlaczego używane

> miałyby być tańsze?

hmm.gif a z miesiac temu czytalem ze ceny nowych aut w PL juz sa o kilka % wyzsze niz w innych krajach UE

Napisano

> Ja uwierzyłem i wyszedłem na tym dobrze (kupowałem z komisu przy

> salonie).

Ja zrobilem tak samo smile.gif

ps. jak bede nastepnym razem szukal auta to zaczne od salonu w ktorym kupilem obecne - zrobili na mnie b. dobre wrazenie.

Napisano

W piątek przywiozłem sobie auto z D i powiem tak: różnorakie komisy, "ogródki" itp prowadzone przez turków i tym podobnych omijaj z daleka - kombinują bardziej niż Polacy zlosnik.gif

Najlepiej poszukać w komisach przy salonach - niestety będą wysokie ceny.

A najlepiej szukać prywatnych ogłoszeń - ja tak ustrzeliłem swoje auto.

Ogłoszenie z mobile.de i autoscouta trzeba traktować z pewną ostrożnością bo zdażają się takie kwiatki: znalazłem sobie auto na zdjęciach wyglądające super, rocznik 99, przebieg 120 kkm tyle że w rzeczywistości okazało się że rocznik jest 98 a przebieg to 220 km icon_rolleyes.gif

Napisano

> Witam

> Chciałbym sprzedać Seicento i kupić drugą Carine. Problem jest w tym,

> że w Polsce jest naprawdę ciężko o zadbany egzemplaż...

> Chciał bym poszukać czego w Niemczech i teraz mam kilka pytań:

Jest sens jak najbardziej, jest spora szansa, ze znajdziesz dobre auto bo w Polsce to jedynie loteria, choć oczywiście nawet u Niemców trzeba wszystko dokładnie sprawdzać. Co do ceny to nie liczyłbym na ceny na poziomie z Polski, z pewnością bedzie drożej ale powtarzam znacznie większe prawdopodobieństwo, ze auto bedzie ok.

> 2. Gdzie jechać, którym przejściem...???

Najlepiej przejrzec mobile.de i zrobić sobie plan, trase z 3-5 autami do obejrzenia. Jest szansa, ze któreś bedzie Ci odpowiadało i bedzie git. Teraz nie ma chyba rejonów gdzie danego modelu jest dużo lub jest tanio. Mit z beemkami w Bawarii zlosnik.gif Jest szansa, ze znajdziesz tam dobrą beemkę ale na pewno nie tanio.

> 3. Jakich dokumentów żądać???

Historii serwisowej, ksiązka przeglądów, niemiecki Brief i chyba ten ichni przeglad TUV czy jakoś tak

> 4. Jakie opłaty mnie czekają...???

kalkulator

> Z GÓRY DZIĘKI ZA POMOC!!!!

Napisano

Witam,

trzy tygodnie temu pojechałem do Niemiec. Zakładałem zakup auta do 4000 E. Niestety, na miejscu okazało się, że to o wiele za mało; Auta które chciałem kupić (Astra, Focus, Xsara, Mondeo; rok. prod. ok. 2000) są znacznie droższe od tego co można znaleźć na polskich ogłoszeniach.

Jedyny wyjątek stanowił Hyundai Sonata. Spotkałem kilka egzemplarzy za wręcz śmieszne pieniądze.

Po dwóch dniach ruszyłem w Polskę w poszukiwaniu auta. I znów smutne rozczarowanie. Niemal zawsze dane auta podane w ogłoszeniu nijak mają się do faktycznego stanu. Zawsze jest jakieś przekałamanie. Same auta były mocno sfatygowane, co nie bardzo pasowało do podawanych przebiegów 120-140 tys. km.

Ostatecznie kupiłem auto u handlarza, który jest "znajomym mojego znajomego". Gdy później wspomniałem owemu handlarzowi o swoich próbach kupna auta uśmiechnął się serdecznie i powiedział mi, że jeżeli nie ma najmniejszego sensu szukać samochodu w Niemczech jeżeli nie wie się gdzie szukać aut, jeżeli nie zna się ludzi, nie ma się układów.

Podsumowując: obecnie najlepiej chyba poszukać wśród znajomych jakiegoś sprawdzonego i zaufanego handlarza.

Powodzenia smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.