Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

polerowanie felg aluminiowych

Featured Replies

Napisano

Czy ktosik z kącikowców polerował może kiedyś felgi alu na wysoki połysk? Jestem na etapie poszukiwania felg rozmiar 15" o ciekawym wzorze jednak oryginałów Opla najlepiej. I właśnie naszła mnie myśl co by było gdybym zakupił felgi:

No i miało się zdjęcie pojawić slinka.gif coś mi nie wyszło jednak fota jest w załączniku. Wracając do tematu: chciałbym je wypolerować na błysk. Teraz moje pytanie brzmi: Czy zwykłą polerką i pastą uzyskam taki efekt?

2. Czy efekt po polerowaniu pozostanie na długo czy lustro pokryje się białym nalotem np. po zimie?

post-68115-14352485838615_thumb.jpg

Napisano

> chciałbym je wypolerować na

> błysk. Teraz moje pytanie brzmi: Czy zwykłą polerką i pastą

> uzyskam taki efekt?

Pan "złota rączka" w Toolboxie na TVN Turbo polerował polerką i pastą polerską do felg. Nawet ładnie mu to wyszło.

Pozdroofka

Napisano

niestety, nie wygląda to tak rózowo

niechronione niczym aluminium bedzie się utleniać i matowieć

żeby tego uniknąć należaloby myc dokładnie felgi raz w tgodniu i raz w miesiącu przecierać mleczkiem

lakier bezbarwny nie pomoże, bo nie będzie trzymał się tak gładkiej powierzchni

jedyne trwałe rozwiązanie to chrom

bodjaże na forum motonews czytałem obszerną relację na ten temat wraz z uwagami z uzytkowania

pzdr

Napisano

> niestety, nie wygląda to tak rózowo

> niechronione niczym aluminium bedzie się utleniać i matowieć

> żeby tego uniknąć należaloby myc dokładnie felgi raz w tgodniu i raz

> w miesiącu przecierać mleczkiem

> lakier bezbarwny nie pomoże, bo nie będzie trzymał się tak gładkiej

> powierzchni

> jedyne trwałe rozwiązanie to chrom

> bodjaże na forum motonews czytałem obszerną relację na ten temat wraz

> z uwagami z uzytkowania

> pzdr

A ja gdzies czytalem, ze wlasnie pokrywa sie felgi lakierem bezbarwnym tylko nie ma tego efektu co surowe alu.

Napisano
  • Autor

włąśnie czytam na forum golfa na ten temat i wychodzi iż nie ma dobrego zabezpieczenia przed utlenianiem/matowieniem.

a szkoda...

zastanawiam się jednak jeśli będę je mył co tydzień to czy efekt pozostanie na długo? pewnie trzeba będzie przed sezonem przelecieć je pasta polerską?

Napisano

mozna opoznic albo "oszukac" efekt starzenia sie aluminum poprzez polakierowanie np. na srebrno i wtedy polerowac, a jesli masz wiecej kaski np. + 50 zeta na felge mozesz dac do chromowania piecowego w Szczecinie tyle wynosi koszt robocizny = oczywiscie materialy daja 5 letnia gwarancje na wykonana robote takze prosta kalkulacja jesli dorwiesz felgi np: za 400 - 500 zeta dokladasz jakies 500 zeta i masz felgi za 1000 zl warte w tym stanei jakies 1500 - 2000 zl wink.gif

pozdro

edit np: tutaj "kliken"

Napisano

ja braciakowi pomalowałem fele srebrną baza gruboziarnistą i bezbarwny na to z utwardzaczem E.....to chyba najlepszy sposób na świecące i ładne alusie. Na cztery koła wyszło mi 250 ml bazy, ceny niestety ci nie powiem bo baze mniałem darmową wink.gif

Napisano
  • Autor

coś mi się zdaje że chromuje się tylko stal, a aluminium stalą nie jest...

Napisano

> coś mi się zdaje że chromuje się tylko stal, a aluminium stalą nie

> jest...

niestety ale jestes w bledzie przyjacielu kolega chromowal wslasnie w tej firmie lusta od lamp przednich a sa one z plastyku a z flgami tym bardziej nie ma problemu smile.gif

pozdro

Napisano

wejdz na forum cultstyle.pl w dziale felgi powinny byc ladnie podane opisy polerowania i odswiezania polerki

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.