Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak sztywnosci nadwozia - trzaski straszne :(

Featured Replies

Napisano

Załamuje mnie sztywność sejko, a raczej jej brak w cc tak nie miałem frown.gif

beksa.gif

Sc stoi na podnośniku bo prawy przedni kapec to spowodował ..a że coś stukało w prawym macpersonie to musze to rozebrać obstawiam ten gumowy element w gnieździe bo to chałasowało takim tarciem mokrej gumy o metal gdy jechałem w tych deszczach co ostatnio były - jak ktos ma jakąś koncepcje o co może chodzić to słucham ??

beksa.gif

Ale nie o tym miałem pisać 270751858-jezyk.gif Chodzi o to że pod liftowane cento jednostronnie i drzwi od pasażera od razu ciężko wbić w nadwozie czyt. zamknąć generalnie problem jest taki że od razu powstają ogromne naprężenia w nadwoziu czemu, aż takie w nigdy nie bitym aucie (mam je od nufki funfala ) smile.gif

No i jak sie juz uzaliłem to moje pytania;

Czy trzaski jakie mi sie pojawiły w niedziele moga być conected z kompletnym brakiem sztywności nadwozia??

Czemu to nie jest sztywne??

Czym to grozi??

Co z tym robić??

I co może być ew. przyczyna tych trzasków takich dziwnych ??

Nie jest to amora ani spring, może być gniazdo moim zdaniem - nie jest to stabilizator, aaa i nie daje to żadnych odczuć na kiere anie nie ściąga ani nic ... frown.gif(

Co Est??? wrrr.gif

Napisano

A szpary widać na spawach ? Przy słupkach, pod oknami, czy pod machą ? Pęka coś czy nie ?

Napisano
  • Autor

> A szpary widać na spawach ? Przy słupkach, pod oknami, czy pod machą

> ? Pęka coś czy nie ?

No w sumie nie przyglądałem sie jakoś tak dokładnie zawsze trzeszczał czasem ale teraz to co innego dużo bardziej i ewidentnie z prawego przedniego zawieszenia - śmigam na jamexach + monroe autko to Brush z końca 2002 Mpi ma 95kkm nie był bity -- wolałem moje cc 899 no ale ...

Autko nie ma lekkiego życia pracuje non stop ale to coś z zawieszenia z przodu takie dziwnowate jest jak by guma o blachę tarła i to wali mocno na nierównościach frown.gif(((

aa podniesiony miałem przód i tył 3 tygodnie temu jak robiłem hamulce przód i tył i to samo z drzwiami od pasażera było no niefajnie to jest no frown.gif(

Aż żonka marudzi ze jak sie je domyka to jakoś ciężko tak tzn nie na zawiasach tylko przy trzaskaniu ale teraz jak podniosłem to wyraźnie sie drzwi opuściły frown.gif((

No mam nadzieje że wyjaśniłem sytuacje - radźcie proszę

Napisano

> czasem ale teraz to co innego dużo bardziej i ewidentnie z

> prawego przedniego zawieszenia - śmigam na jamexach + monroe

popatrz na mocowanie wahacza, stab bo takowy chyba już tam masz, a tarcie metalu o gumę, możliwe, że sprężyna "zeskoczyła" ze swojego miejsca pod poduszką i stąd skrzypienie...

> autko to Brush z końca 2002 Mpi ma 95kkm nie był bity --

> wolałem moje cc 899 no ale ...

> Autko nie ma lekkiego życia pracuje non stop ale to coś z zawieszenia

> z przodu takie dziwnowate jest jak by guma o blachę tarła i to

> wali mocno na nierównościach (((

mój ma ponad 200 kkm, też pracuje codzienni, ale nic w nim nie trzeszczy..., ani na podnośniku, ani w zakręcie, ani przy najeżdżaniu na krawężnik... tak jak radzi kolega, popatrz na miejsca zgrzewów blach, może coś puściło... co do stuków, to u mnie wali mocno coś w podłogę, wygląda na przekładnię kierowniczą... ale to powiem na 100% dopiero w sobotę...

> aa podniesiony miałem przód i tył 3 tygodnie temu jak robiłem hamulce

> przód i tył i to samo z drzwiami od pasażera było no niefajnie

> to jest no (

> Aż żonka marudzi ze jak sie je domyka to jakoś ciężko tak tzn nie na

> zawiasach tylko przy trzaskaniu ale teraz jak podniosłem to

> wyraźnie sie drzwi opuściły ((

> No mam nadzieje że wyjaśniłem sytuacje - radźcie proszę

tu chyba nic nie wymyślę...

Napisano

> Ale nie o tym miałem pisać Chodzi o to że pod liftowane cento

> jednostronnie i drzwi od pasażera od razu ciężko wbić w nadwozie

> czyt. zamknąć generalnie problem jest taki że od razu powstają

> ogromne naprężenia w nadwoziu czemu, aż takie w nigdy nie bitym

> aucie (mam je od nufki funfala )

Nie spotkalem sie jeszcze z seryjnym autem w ktorym nie ma problemu z zamknieciem drzwi, gdy to auto jest na podnosniku i jest podniesione tylko w jednym punkcje na progu z jednej strony zlosnik.gif

Jesli tak nie miales w CC, to albo miales jakos obspawane z mega-klatka, albo nigdy nie probowales otwierac i zamykac drzwi, gdy auto bylo na lewarku zlosnik.gif

Napisano

Ja wczoraj zaklepałem miejsca gdzie styka się stabilizator z karoserią bo mam glebe około -80mm przód i czułem pod nogami jak mi podłoga sie rusza podczas jazdy i był taki dziwny dzwięk jak by sie coś odklejało okazało się ze w w/w miejscu pękła blacha i to ona tak zgrzytała gdy ją stabilizator molestował w jeździe. Teraz jest spokój i mam załatwiony jeden problem z dwóch bo drugi to stuk z lewej strony w okolicy amora. Może ktoś z was bedzie wiedział co to jest bo gdy zaciągnę ręczny i zacznę szarpać delikatnie na jedynce to jest stuk pojedynczy. Poduszki całe i silnik siedzi dobrze bo sprawdzałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.