Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dlaczego (OC)

Featured Replies

Napisano

jest duża rozbieżnośc miedzy cenami za ubezpieczenie OC ?? niewiem.gif

mam prawko od 6 lat, jak narazie zero żniżek, autko to Fiat CC 899ccm

MTU - ok.480 zl na rok

Link 4 - ok.800 zl na rok

Allianz - ok. 900 na rok

Napisano

> jest duża rozbieżnośc miedzy cenami za ubezpieczenie OC ??

> mam prawko od 6 lat, jak narazie zero żniżek, autko to Fiat CC 899ccm

> MTU - ok.480 zl na rok

> Link 4 - ok.800 zl na rok

> Allianz - ok. 900 na rok

jedni zyski liczą w PLN a inni w EUR biglaugh.gif

Napisano

> MTU - ok.480 zl na rok

a to ze masz prawko 6 lat to nie ma nic do ubezpieczenia - to nie UK.

jeżeli nie masz wzywżki za wiek to wszędzie jest podobnie. osobiście mam ubezpieczone autko w samopomocy, przy 65% zniżki płace na rok OC 285zł.

Napisano
  • Autor

> a to ze masz prawko 6 lat to nie ma nic do ubezpieczenia - to nie UK.

ok.gif

tak tez myslalem

Napisano

> MTU - ok.480 zl na rok

Bo nie musza utrzymywać wielu placówek, bo nie muszą utrzymywać wielu pracowników, nie mają wielu agentów, wszystko załatwiane przez telefon/fax

Bo wszystko muszą utrzymać.

Chodź i tak duże to ubezpieczenie w Allianz Tobie naliczyli icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

> Chodź i tak duże to ubezpieczenie w Allianz Tobie naliczyli

sam sie zdziwiłem, dlatego narazie ubezpieczylem sie w MTU

Napisano

> sam sie zdziwiłem, dlatego narazie ubezpieczylem sie w MTU

Też to zrobiłem ok.gif

Trochę długo wszystkie formalności były załatwiane i 2 tyg. byłem bez ubezpieczenia, ale tak poza tym ok.gif

Napisano

> Bo nie musza utrzymywać wielu placówek, bo nie muszą utrzymywać wielu

> pracowników, nie mają wielu agentów, wszystko załatwiane przez

> telefon/fax

to akurat nie ma żadnego wpływu(różnica miedzy Allianz'em a Linkiem jest mniejsza niż między nimi a MTU.) ale widzę żeś podatny na marketing ;-ppp

tak na prawdę to jedni Cię chcą a drudzy nie -stąd ta różnica

Napisano

Bo mamy wolny rynek, kazdy ubezpiecza za tyleza ile uwaza, ze mu sie oplaca.

Napisano
  • Autor

> Też to zrobiłem

> Trochę długo wszystkie formalności były załatwiane i 2 tyg. byłem bez

> ubezpieczenia, ale tak poza tym

no dokladnie frown.gif poprzednie OC mi sie skonczylo, jestem teraz bez ubezpieczenia a autem musze jeździc do pracy i teraz sie boje jak mnie panowie policmajstry zatrzymią

Napisano

> Bo nie musza utrzymywać wielu placówek, bo nie muszą utrzymywać wielu

> pracowników, nie mają wielu agentów, wszystko załatwiane przez

> telefon/fax

Chyba lekko żartujesz, albo nie wiesz wszystkiego. Po praniu mózgu reklamami, już po raz drugi zadzwoniłem do link4. Astra 1,4, 30% zniżek, auto na kobietę 50 lat, prawko od 10 lat i wyszło 1200 zł shocked.gif. Ja się gościa pytam czy coś nie pomylił, bo przecież reklamują że najtaniej, on że tyle wychodzi składka, podziękowałem. Już w zeszłym roku do nich dzwoniłem i też coś koło 110 zł policzyli, w allianz kupiliśmy za 680 zł

> Bo wszystko muszą utrzymać.

> Chodź i tak duże to ubezpieczenie w Allianz Tobie naliczyli

No właśnie później zrobiłem symulację w Allianz i dla 30% zniżek teraz posiadanych (czyli pewnie policzyli 40% +10 za kontynuacje) wyszło mniej niż 500 zł. Już do link4 nigdy nie zadzwonie, a tych reklam powinni zakazac za jawne oszustwa. I co ciekawe, oni nie mają siedziby z marmurowymi schodami no to skąd takie składki? Chyba że jakoś są zrażeni do Opli 1,4 i tak naliczają. A druga rzecz ile tam trzeba w symulacji podać danych żeby obliczyło składkę, to szok. W allianz symulacje zrobiłem w mniej niż minutę, parę najważniejszych danych, w link 4 do wypełnienia chyba 6 stron. Aha i co najlepsze to w zeszłym roku nie działała im strona w Operze, więc napisałem maila że jak można zaufać firmie której strona nie otwiera się w alternatywnej przeglądarce.

Napisano

Link4 - primera 2.0 benzyna OC = 411,89 zł to dużo?

Napisano

> Link4 - primera 2.0 benzyna OC = 411,89 zł to dużo?

No to ci się udało trafić. Czytałem tu na forum już kilka przypadków że rzeczywiście najtaniej wyszło w link4 i temu nie zaprzecze bo nawet patrząc na składkę były to nieduże pieniądze. No ale jak dla mnie to co pisałem wyżej 1100 czy 1200 zł za astre 1,4 z 30% znizek to przegięcie albo jakaś fatalna pomyłka. W allianz teraz jeszcze zrobiłem symulację i wyszło 580 zł (wcześniej pisałem że poniżej 500, ale to była strona jakiegoś brokera ubezpieczeń, a to 580 zł to na stronie głównej Allianz)

Edit: To nie była strona brokera tylko Allianz Direct, czyli kupno przez internet i tam wychodzi składka 464,41zł. Jak dla mnie bomba.

Napisano

> No to ci się udało trafić.

Nie trafiłem tylko "wysępiłem". Zadzwoniłem zapytać o rozwiazanie umowy z powodów otrzymania ciekawszej oferty z mBank.

Link 4 przebił o kilka złotówek ich ofertę zlosnik.gif

Napisano

Jednak muszę trochę zwrócić honor link4, bo zrobiłem dzisiaj znowu symulację (musiałem czekać na kogoś kto ma PESEL bo w mądrym link 4 bez tego nie da się przeliczyć składki, a jak się wpisze wymyślony to go nie akceptuje), SKładka za astre 1,4 30 % zniżek wyszło 751zł, czyli to co wczoraj to jednak musiał byc fatalny błąd. Jest jeszcze druga możliwość - dzisiaj symulację robiłem dla roku urodzenia 79, wczoraj dla 58 - może dają jakąs zwyżke dla starszych kobiet niewiem.gif. Co oczywiście nie zmienia postaci rzeczy że w Allianz jest za 464 zł czyli prawie połowe taniej.

Napisano

Cena ubezpieczenia wynika z oceny ryzyka wypadku . Wszystkie firmy ubezpieczeniowe maja własny program oceny tego ryzyka i stąd te różnice w składce. W jednym towarzystwie jest zwyżka za wiek poniżej 25 lat, w innym 26,28,30... W jednym azwyżka 25 % w innym 30,50 i nawet 100(w GENERALI do 28 lat).Musisz udać się do jakiegoś multiagenta i on wyliczy ci mozliwie najniższą składkę ze wszystkich firm jakie ma( a przynajmniej powinien tak zrobić), powinien również doradzić co zrobić żeby zapłacić mniej a uwierz mi jeden głupi papierek i możesz zmniejszyć składkę o połowę.

A co do podawania ile kto zapłacił to darujcie sobie bo istnieje coś takiego jak podział na STREFY !!!! w większych miastach drożej w mniejszych taniej , wiec mówienie "ja zapłaciłem 500 a ja 400" nie ma najmniejszego sensu.

PZDR waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.