Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Podlaczenia elektryczne przy swapiie 1.1 spi na 1.2 mpi...

Featured Replies

Napisano

Mam kilka pytan odnosnie takiego swap'u. Przede wszystkim to jaka obudowe filtra zastosowac?? Slyszalem ze normalna z punto sie nie miesci?? Jakiej szukac zeby bylo dobrze??

Druga sprawa to jak to jest z kompami od tego silnika bo podobno sa takie na jedno zlacze tak jak w 1.1 spi i na dwa?? Ja wlasie mam na 2 i nie wiem czy to cos znaczy, zmienia??

I najwazniejsze obecnie pytanie. Jak jest z wiazka od spi i mpi?? Co trzeba przerobic w takiej wiazce?? Mam w tej chwili swoja stara jeszcze zamontowana w komorze silnika ale mam tez prawie cala wiazke od 1.2 mpi z tym ze wlasnie mam ja rozdzielona na dwie na tym zlaczu ktore wpina sie pod kompa. Sporo ludzi ten temat przerabialo i moze ktos pomogl by podpowiedzia jak to dobrze wszystko zrobic?? Bo troche mnie przerazila ilosc podlaczen w tej wiazce od 1.2. Jest ich znacznie wiecej i nie wiem ktore sa niezbedne. Moze ktos posiada schemat do jednego jak i do drugiego silnika??Albo moze podpowie ktora wiazke lepiej zastosowac i co do niej trzeba dorobic, uciac zeby wszystko pasowalo??

A no i ostatnia sprawa czy tylko ja tak mam ze podcisnienie serwa z kolektora ssacego wchodzi mi idealnie w ta plastikowa przegrode od nagrzewnicy az wezyk jest caly zgiety??Czy trzeba cos tam zmieniac, przekrecac czy jak to ma byc??

Myslalem ze jednak jest to troche latwiej przy takim swapie frown.gif Niestety wszystko musze robic sam a ze na elektryce to znam sie jak juz nie powiem co, to naprawde kazda pomoc bedzie dla mnie ogromna bo narazie lekko sie podlamalem czego sie podjalem frown.gif Z gory dziekuje za kazda pomoc smile.gif Pozdrawiam

Napisano

nie pekaj bedzie dobrze zlosnik.gif

zaraz ktorys z chlopakow napewno pomoze co do elektryki

Napisano
  • Autor

Narazie to naprawde sie troche przerazilem patrac na wiazke z 1.2 frown.gif Ale moze tak zle nei bedzie. Oby smile.gif Silnik i skrzynia juz zamontowane. Jutro montuje caly osprzet czyli altek rozrusznik i pozakladam juz polosie. Moze zaczne walke z wezykami po malu narazie bez zakladania chlodnicy. A no i wymienie pompke paliwa smile.gif A Ty jak tam?? Jezdzi juz?? Pozdro

Napisano

filtr powietrza załatwisz wstawiając kopułke od palio lub 900ty i do tego stozek albo odrazu dolot jankowy lub weglarskiego

co do elektryki to sprawa jest bardzo prosta

zostawiasz wiazke z spi, zmieniasz jedynie komputer na ten od 1,2 mpi bez code

a w samej wiazce zmieniasz jedynie sprawe podpiecia wtryskiwaczy, tzn z jednego wtrysku tj plusa i minusa, robisz po 4xplus i 4xminus aby podpiac pod kazdy z 4 wtryskiwaczy przyszłego mpi

pozostaje jeszcze sprawa czujnika temperatury od wskaźnika, jesli masz silnik 1,2 ze starsza głowica to nie ma problemu bo czujnik jest wkrecany w głowice, a jesli nowego typu to czujnik jest w kolektorze ssącym z 3pinowym wtykiem, ale tym sie nie martw bo to tylko wskazania na desce, czyli bez tego tez da sie jeździc

pozdro i nie martw sie bo nie ma nic trudnego, gorsza sprawa moim zdaniem to przerobienie reszty przewodów gumowych tzn tych od podcisnienia, wody oraz innych przy biegnących przy przepustnicy

Napisano

> Mam kilka pytan odnosnie takiego swap'u. Przede wszystkim to jaka

> obudowe filtra zastosowac?? Slyszalem ze normalna z punto sie

> nie miesci?? Jakiej szukac zeby bylo dobrze??

> Druga sprawa to jak to jest z kompami od tego silnika bo podobno sa

> takie na jedno zlacze tak jak w 1.1 spi i na dwa?? Ja wlasie mam

> na 2 i nie wiem czy to cos znaczy, zmienia??

> I najwazniejsze obecnie pytanie. Jak jest z wiazka od spi i mpi?? Co

> trzeba przerobic w takiej wiazce?? Mam w tej chwili swoja stara

> jeszcze zamontowana w komorze silnika ale mam tez prawie cala

> wiazke od 1.2 mpi z tym ze wlasnie mam ja rozdzielona na dwie na

> tym zlaczu ktore wpina sie pod kompa. Sporo ludzi ten temat

> przerabialo i moze ktos pomogl by podpowiedzia jak to dobrze

> wszystko zrobic?? Bo troche mnie przerazila ilosc podlaczen w

> tej wiazce od 1.2. Jest ich znacznie wiecej i nie wiem ktore sa

> niezbedne. Moze ktos posiada schemat do jednego jak i do

> drugiego silnika??Albo moze podpowie ktora wiazke lepiej

> zastosowac i co do niej trzeba dorobic, uciac zeby wszystko

> pasowalo??

> A no i ostatnia sprawa czy tylko ja tak mam ze podcisnienie serwa z

> kolektora ssacego wchodzi mi idealnie w ta plastikowa przegrode

> od nagrzewnicy az wezyk jest caly zgiety??Czy trzeba cos tam

> zmieniac, przekrecac czy jak to ma byc??

> Myslalem ze jednak jest to troche latwiej przy takim swapie Niestety

> wszystko musze robic sam a ze na elektryce to znam sie jak juz

> nie powiem co, to naprawde kazda pomoc bedzie dla mnie ogromna

> bo narazie lekko sie podlamalem czego sie podjalem Z gory

> dziekuje za kazda pomoc Pozdrawiam

zapodaj dolot yankowy zamiast puszki, jesli chodzi o elektryke zostaw swoja wiazke odetnij wtryskiwacz i rozdziel prad na 4 siusiaki i to wszystko, reszty kabli nie trzeba przedłuzac, jak cos chces zdokladniej wiedziec zagadaj na gg

Napisano

> z jednego wtrysku tj plusa i minusa, robisz po 4xplus i 4xminus

> aby podpiac pod kazdy z 4 wtryskiwaczy przyszłego mpi

> pozostaje jeszcze sprawa czujnika temperatury od wskaźnika, jesli

> masz silnik 1,2 ze starsza głowica to nie ma problemu bo czujnik

> jest wkrecany w głowice, a jesli nowego typu to czujnik jest w

> kolektorze ssącym z 3pinowym wtykiem, ale tym sie nie martw bo

> to tylko wskazania na desce, czyli bez tego tez da sie jeździc

i to jest wszystko na temat przeróbek elektryki ok.gif

a z tym czujnikiem to tez mozna sknuc połączenie na sztywno (tak jak już kilka osób tutaj ma grinser006.gif) w przypadku 3-pinowego - 2 równoległe to sygnał dla kompa, jeden na nimi to sygnał na wskaźnik - przylutowac i zalac np żywicą, bo wiem ze o samą taką wtyczke niełatwo.

Kolega od postu jeszcze nie podał szczegółów dot. jego silnika, ale domyślam sie że chodzi o jednostke z punto, ze względu na króciec serwa...

Napisano

> i to jest wszystko na temat przeróbek elektryki

> a z tym czujnikiem to tez mozna sknuc połączenie na sztywno (tak jak

> już kilka osób tutaj ma ) w przypadku 3-pinowego - 2 równoległe

> to sygnał dla kompa, jeden na nimi to sygnał na wskaźnik -

> przylutowac i zalac np żywicą, bo wiem ze o samą taką wtyczke

> niełatwo.

> Kolega od postu jeszcze nie podał szczegółów dot. jego silnika, ale

> domyślam sie że chodzi o jednostke z punto, ze względu na

> króciec serwa...

dokładnie

co do czujnika zawsze mozna na sztywno zlutować

Napisano
  • Autor

Tak dokladnie silnik jest z punto 1 98 rok. Co do wiazki to mam prawie cala wlasnie z punto wiec i ta kostke od czujnika temperatury cieczy tez mam. Problem polega na tym ze moj stary komp z 1.1 spi jest na ta jedna listwe co sie wpina ja do kompa. Ten nowy z punto jest podzielony na 2. I nie wiem w takim razie co z tym fantem zrobic?? Bo starego zlacza chyba po prostu nie wepne do nowego kompa bo jest podzielony. No i wlasnie co z tym kroccem od podcisnienia do serwa?? Da rade cos z tym tez zrobic?? Moze wystarczy go przekrecic tak zeby wychodzil nie w dol a w bok i bedzie oki?? Pozdro

Napisano

> Tak dokladnie silnik jest z punto 1 98 rok. Co do wiazki to mam

> prawie cala wlasnie z punto wiec i ta kostke od czujnika

> temperatury cieczy tez mam. Problem polega na tym ze moj stary

> komp z 1.1 spi jest na ta jedna listwe co sie wpina ja do kompa.

> Ten nowy z punto jest podzielony na 2. I nie wiem w takim razie

> co z tym fantem zrobic?? Bo starego zlacza chyba po prostu nie

> wepne do nowego kompa bo jest podzielony. No i wlasnie co z tym

> kroccem od podcisnienia do serwa?? Da rade cos z tym tez

> zrobic?? Moze wystarczy go przekrecic tak zeby wychodzil nie w

> dol a w bok i bedzie oki?? Pozdro

jak wygląda to złącze z kompa?? hmm.gif

bo w spi i mpi są takie same

pokaz no fotke

co do krócca - to mi w uniaczu haczyło o wygłudzenie ściany grodziowej, ale wykręciłem orginalny i wkręciłem krótsze kolanko, i dopiero do niego króciec i jest ok.gif

spróbuj tak - może cos to da

Napisano

> jak wygląda to złącze z kompa??

> bo w spi i mpi są takie same

> pokaz no fotke

tez mi cos nie pasuje z tymi 2 wtyczkami smile.gif

> co do krócca - to mi w uniaczu haczyło o wygłudzenie ściany

> grodziowej, ale wykręciłem orginalny i wkręciłem krótsze

> kolanko, i dopiero do niego króciec i jest

> spróbuj tak - może cos to da

mozna jeszcze wykrecic krociec, zaspawac tamta dziure i zrobic nowa tak zeby nie przeszkadzalo smile.gif

Napisano
  • Autor

No wlasnie u mnie jest to zlacze podzielone na 2 wtyczki nie tak jak w spi ze jest jedna. Kumpel ma tak samo w sc mpi. Co do krucca to czy moze on pasowac z kolektora od spi i bedzie on wtedy krotszy??Czy szukac innego?? Pozdro

Napisano

> No wlasnie u mnie jest to zlacze podzielone na 2 wtyczki nie tak jak

> w spi ze jest jedna. Kumpel ma tak samo w sc mpi. Co do krucca

> to czy moze on pasowac z kolektora od spi i bedzie on wtedy

> krotszy??Czy szukac innego?? Pozdro

krociec daj z palio/siena-idealnie pasuje waytogo.gif

kompa masz złego grinser006.gif

a dolot bede sprzedawał weglarskiego -niebawem, to prowizorycznie daj z 900 na kiblu, a potem moj zeby.GIF

Napisano

> No wlasnie u mnie jest to zlacze podzielone na 2 wtyczki nie tak jak

> w spi ze jest jedna. Kumpel ma tak samo w sc mpi. Co do krucca

> to czy moze on pasowac z kolektora od spi i bedzie on wtedy

> krotszy??Czy szukac innego?? Pozdro

kupuj kompa na jedna wtyczke 270751858-jezyk.gif i wiazke zostawiasz od spi

krociec w obu autach jest taki sam chyba, ale umiejscowienie inne smile.gif

albo kolektor ssacy od sieny, tam krociec nie przeszkadza i nie haczy o wygluszenie

Napisano

> krociec w obu autach jest taki sam chyba, ale umiejscowienie inne

> albo kolektor ssacy od sieny, tam krociec nie przeszkadza i nie haczy

> o wygluszenie

króciec jest identyczny - tylko jak piszesz umiejscowienie inne - w siena/palio jest po prawej stonie patząc z góry na kolektor, a wpunto z tylu kolektora za przepustnica - stad problemy. Idealny zestaw swapowy to silnik z 2 czujnikami temp wody i kolektor z króćcem z boku grinser006.gif

Napisano

> Narazie to naprawde sie troche przerazilem patrac na wiazke z 1.2

> Ale moze tak zle nei bedzie. Oby Silnik i skrzynia juz

> zamontowane. Jutro montuje caly osprzet czyli altek rozrusznik

> i pozakladam juz polosie. Moze zaczne walke z wezykami po malu

> narazie bez zakladania chlodnicy. A no i wymienie pompke paliwa

> A Ty jak tam?? Jezdzi juz?? Pozdro

u mnie dzisi jbyla proba odpalenia ale chyba czujnik polozenia walu nie wytrzymal trudow instalowania wiazki.

jutro powinien juz byc na chodzie tak sadze smile.gif

lada moment tez powinienem skonczyc wnetrze grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Co znaczy zly komp i dlaczego byly ich 2 rodzaje a moze nawet i wiecej?? Ehhh dzisas frown.gif Mam dosyc juz tego swap'u. Pozdro

Napisano

wrzuć fotke jak wygląd aten co masz, to wrzuce fotke jaki powien byc zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Latwo powiedziec kupuj... Sporo kasy chca za takiego kompa frown.gif ~250zl A z tym co mam nic sie nie da zrobic?? Pewnie trzebaby bylo zmieniac cala wiazke z punto. Z tego co zdazylem sie zorientowac to w cc wiazka jest podzielona a w punto stanowi jedna duza calosc. Mam racje?? A moze juz ktos mial taki problem i przerabial wiazke?? Bo mam teraz kiepska sytuacje z kasa a jeszcze musze dorwac gdzies portki pod kolektor i jak sie dzisiaj okazalo nowa poloske frown.gif I po prostu nie za bardzo mnie stac zeby po prostu kupic kompa za takie pieniadze frown.gif Pozdro

Napisano
  • Autor

W tej chwili go wlasnie nie mam ale wiem jak powinien wygladac. Tak samo jak ten z 1.1 spi. Moj niestety jest podzielony, tzn sam wtyk do kompa. Ech i co z tym zrobic bo kupno nowego kompa to dla mnie w tej chwili za droga impreza... Pozdro

Napisano

> W tej chwili go wlasnie nie mam ale wiem jak powinien wygladac. Tak

> samo jak ten z 1.1 spi. Moj niestety jest podzielony, tzn sam

> wtyk do kompa. Ech i co z tym zrobic bo kupno nowego kompa to

> dla mnie w tej chwili za droga impreza... Pozdro

jak bedziesz jezdził na tym od 1,1 to podobno bedzie przelany.. może ktos ma na raty, albo nie używa? popytaj grinser006.gif

Napisano

Zaloz przepustnice i wtryskiwacz od jednopunkta i po problemie.

Napisano
  • Autor

No tylko wtedy wroce do korzeni czyli do spi a nie o to w tym wszystkim chodzi zeby przerabiac mpi na spi. Zastanawiam sie jescze nadtym zeby moze przerobic tzn okroic wiazke z punto i zostawic tylko te wtyczki ktore sa niezbedne i ktore ida do kompa. Moze ma ktos schemat pinow w tej listwie do kompa z punto 75 ?? Pozdro

Napisano

> Latwo powiedziec kupuj... Sporo kasy chca za takiego kompa ~250zl A

> z tym co mam nic sie nie da zrobic?? Pewnie trzebaby bylo

> zmieniac cala wiazke z punto.

pomijajac

koszt podlaczenia kompa bosch(bo pewnie takiego masz wynalazka) wraz z przerobieniem instalacji to jakies 500pln

chyba ze bedziesz robil sam, ale nie wim zy ktos ma rozpiske co do czego zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No wlasnie tak pomyslalem ze za duzo z tym zabawy frown.gif A pewnei robil bym to sam wiec mogloby sie skonczyc na tym ze polowa rzeczy by nie dzialala. No nic kase juz pozyczylem na nowego kompa bo szkoda sie tak z tym bawic tym bardziej ze samochod stoi juz ponad 1.5 miesiaca i juz mam dosyc jego widoku jak bidny tylko sobie stoi frown.gif Teraz tylko znalesc kompa dobrego i bez immo i fiat codu. Chyba ciezko bedzie frown.gif Pzodrawiam

Napisano
  • Autor

O matko smile.gif Ja to bym sie kurna chyba zachetal bo juz mi sie niedobrze robi od jazdy autobusami nonstop frown.gif U mnie juz silnik i reszta wszystko zamontowane tylko teraz elektryka i podlaczanie przewodow a pozniej wielka niewiadoma czy zapali czy nie smile.gif A musze sie sprezac bo kumpel mnie juz z garazu wygania od 2 tygodni 270751858-jezyk.gif Pozdro

Napisano

Ale mialem inny środek transportowy DUCATO biglaugh.gif

Pozatym nie nadarmo mam podpis podnickiem biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Hehe a ja zostane chyba sportowcem bo ostanio to nie jak na piechote sie poruszam to na rolkach badz rowerze. Juz dawno tyle nie jezdzilem 270751858-jezyk.gif No jeszcze troche moj postoi to tez wystawia mi pod nickiem "troche szybszy meczyswap" 270751858-jezyk.gif Ale mam nadzieje ze juz w polowie przyslzego tygodnia fura bedzie jezdzic smile.gif Pozdro

Napisano
  • Autor

No dobra kompa bede prawdopodobnie mial juz dobrego tzn na jedn alistwe i podlaczonego do starej wiazki z spi.Ale po paru przemysleniach nasuwa mi sie jedno pytanie. Tak jak kilka osob juz pisalo zeby uciac ten jeden wtryskiwacz z wiazki od spi i rozdzielic go na 4 to czy nie bedzie tak ze wszystkie wtryskiwacze beda rozpylac paliwo w tym samym momencie, bo na logike to sygnal bedzie szedl po jednym kablu rozdzielonyM na 4 wtryskiwacze zamiast na jeden. I czy nie beda wtedy dzialac wszystkie 4 naraz?? Jak to z tym jest?? Pozdro

Napisano

> No dobra kompa bede prawdopodobnie mial juz dobrego tzn na jedn

> alistwe i podlaczonego do starej wiazki z spi.Ale po paru

> przemysleniach nasuwa mi sie jedno pytanie. Tak jak kilka osob

> juz pisalo zeby uciac ten jeden wtryskiwacz z wiazki od spi i

> rozdzielic go na 4 to czy nie bedzie tak ze wszystkie

> wtryskiwacze beda rozpylac paliwo w tym samym momencie, bo na

> logike to sygnal bedzie szedl po jednym kablu rozdzielonyM na 4

> wtryskiwacze zamiast na jeden. I czy nie beda wtedy dzialac

> wszystkie 4 naraz?? Jak to z tym jest?? Pozdro

beda dzialaly wszystkie 4, tak dzialaja w 1.2 8v

w 1.2 16v masz polsekwencje, czyli dzialaja po 2 na zmiane

Napisano
  • Autor

Powaznie!!?? Hmm ale jak sie ma to do zaplonu?? Bo teoretycznie paliwo powinno byc wtryskiwane w momencie kiedy jest iskra. A co sie dzieje w 2 komorach w ktorych nie ma w danym momencie iskry?? Wtedy tez leje paliwo wtryskiwacz?? Bo przez to przeciez zawyza sie spalanie nie wspominajac juz o innych minusach. Chyba tak nie powinno byc, tak przynajmniej mi sie wydaje. A moze zle mysle?? Pozdro

Napisano

> Powaznie!!?? Hmm ale jak sie ma to do zaplonu?? Bo teoretycznie

> paliwo powinno byc wtryskiwane w momencie kiedy jest iskra. A co

> sie dzieje w 2 komorach w ktorych nie ma w danym momencie

> iskry?? Wtedy tez leje paliwo wtryskiwacz?? Bo przez to przeciez

> zawyza sie spalanie nie wspominajac juz o innych minusach. Chyba

> tak nie powinno byc, tak przynajmniej mi sie wydaje. A moze zle

> mysle?? Pozdro

nie ma 2 komorach spalania na raz smile.gif

nie wiem jak to sie ma do reszty, ale tak to jest zrobione i tak ma byc podlaczone zeby.GIF

Napisano

Weź porządną flaszkę i uderz do Huby. W jeden wieczór pod jego kierownictwem sam tą wiązkę przerobisz. 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Znajomy mi cos tam twierdzil ze to nie ma prawa dobrze dzialac w ten sposob podlaczone bo sygnal bedzie szedl jednoczesnie na 4 wtryskiwacze i wszystkie beda laly w tym samym momencie. Sam zaczalem sie nadtym zastanawiac bo zwykle powinno przeciez byc tak ze kazdy wtryskiwacz powinien dostawac sygnal w danym momencie a nei wsyztskie naraz. Nie moglem mu za bardzo wytlumaczyc dlaczego bedzie dobrze i podobno tak dziala bo sam mialem watpliwosci. Czyli rozumiem ze jesli tak zrobie jak napisales to normalnie wszystko bedzie bez problemu dzialac?? Masz wlasnie tak zrobione u siebie?? A jeszcze jedno pytanie. Co do czujnika temp plynu chlodzacego. W swoim cc mialem taki czujnik na 1 kabel. W tym od punto do tego czujnika ida 2 kable a trzeci to chyba masa tak?? Jak to dobrze podlaczyc?? Bo mam cala niemal wiazke z punto z tym czujnikiem tylko zastanawia mnie jak to zgrac z tym jednym kablem od czujnika od spi?? Jest na to jakas metoda?? Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

No wlansie nie wiem czy tak nie zrobie bo temat troche mnie przerasta. Az tak sie nadtym wszystkim nie znam zeby wiedziec dokladnie co i jak. Dzwonilem dzisiaj do niego w sprawie tego kompa. Moze jutro zadzwonie czy znalazlby chwile zeby mi to wytlumaczyc ewentualnie pomoc smile.gif Dzieki Ociec za dobra podpowiedz smile.gif Czemu Cie dzisiaj nie bylo na spocie?? Pozdrawiam

Napisano

> Znajomy mi cos tam twierdzil ze to nie ma prawa dobrze dzialac w ten

no jak widac moze, wszystkie 1.2 8v tak maja zeby.GIF moze te nowsze maja polsekwencje.... nie wiem, ale te do 99 roku leja wszystkie naraz

> sposob podlaczone bo sygnal bedzie szedl jednoczesnie na 4

> wtryskiwacze i wszystkie beda laly w tym samym momencie. Sam

> zaczalem sie nadtym zastanawiac bo zwykle powinno przeciez byc

> tak ze kazdy wtryskiwacz powinien dostawac sygnal w danym

> momencie a nei wsyztskie naraz. Nie moglem mu za bardzo

> wytlumaczyc dlaczego bedzie dobrze i podobno tak dziala bo sam

> mialem watpliwosci. Czyli rozumiem ze jesli tak zrobie jak

> napisales to normalnie wszystko bedzie bez problemu dzialac??

> Masz wlasnie tak zrobione u siebie??

ja u siebie ma monowtrysk, ale popatrz sobie na schemat wyjsc z koma w infotechu chociazby.... masz z kompa jeden sygnal ktory idzie na wszystkie wtryski naraz....

Napisano

> Znajomy mi cos tam twierdzil ze to nie ma prawa dobrze dzialac w ten

> sposob podlaczone bo sygnal bedzie szedl jednoczesnie na 4

> wtryskiwacze i wszystkie beda laly w tym samym momencie. Sam

> zaczalem sie nadtym zastanawiac bo zwykle powinno przeciez byc

> tak ze kazdy wtryskiwacz powinien dostawac sygnal w danym

> momencie a nei wsyztskie naraz. Nie moglem mu za bardzo

> wytlumaczyc dlaczego bedzie dobrze i podobno tak dziala bo sam

> mialem watpliwosci. Czyli rozumiem ze jesli tak zrobie jak

> napisales to normalnie wszystko bedzie bez problemu dzialac??

> Masz wlasnie tak zrobione u siebie?? A jeszcze jedno pytanie. Co

> do czujnika temp plynu chlodzacego. W swoim cc mialem taki

> czujnik na 1 kabel. W tym od punto do tego czujnika ida 2 kable

> a trzeci to chyba masa tak?? Jak to dobrze podlaczyc?? Bo mam

> cala niemal wiazke z punto z tym czujnikiem tylko zastanawia

> mnie jak to zgrac z tym jednym kablem od czujnika od spi?? Jest

> na to jakas metoda?? Pozdrawiam

miałem bardzo podbną sytuacje, ale Wafel wszystkie watplwości rozwiał i wytłumaczył co i jak powinno być grinser006.gif20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.