Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przednie wycieraczki

Featured Replies

Napisano

witam

Taki problem mam. Przednie wycieraczki a w zasadzie silniczek chodzi bardzo glosno. Jak wlacze wycieraczki to wydaje mi sie ze kot siedzi w podszybiu bo slysze regularnie "mial, mial, mial". Ostatnio rozebralem to ustrojstwo ale nic podejrzanego tam nie ma. Wy tez tak macie?? Bo mnie zaczyna to denerwowac...

Napisano

> witam

> Taki problem mam. Przednie wycieraczki a w zasadzie silniczek chodzi

> bardzo glosno. Jak wlacze wycieraczki to wydaje mi sie ze kot

> siedzi w podszybiu bo slysze regularnie "mial, mial, mial".

> Ostatnio rozebralem to ustrojstwo ale nic podejrzanego tam nie

> ma. Wy tez tak macie?? Bo mnie zaczyna to denerwowac...

a silniczek też próbowałeś rozebrać bo ja tam znalazłem przyczynę i musiałem go wymienić

Napisano

> a silniczek też próbowałeś rozebrać bo ja tam znalazłem przyczynę i

> musiałem go wymienić

ja tez musialem wymienic, choc moj wydawal dzwiek przyblizony do glosnego mialczenia kota smile.gif

Napisano

Stawiam na Lozysko silnika! Ale jak piszczy to moze tez byc mechanizm

Napisano

> a silniczek też próbowałeś rozebrać bo ja tam znalazłem przyczynę i

> musiałem go wymienić

moj sie ...wysypal w postaci rdzy smile.gif wyrdzeiwal caly wirnik w srodku - FIAT TO ZLOM NIGDY WIECEJ FIATA

TO SKANDAL PO 10 LATACH zeby sie silnik wycieraczek zepsul - niemieckie wozy i lanos to 3 ligi wyzej ! 270751858-jezyk.gif

mial tendencje do zatrzymywanie sie w trakcie pracy i dalej juz nic nie pomagalo - tylko kupno na alledrogo nowego

Napisano

To co powiesz na zatarty mechanizm wycieraczek przednich w Seacie Ibizie po 2 latach uzytkowania. Podobno norma w tych modelach.

Faktem jest - za duzo dupereli. Jakbym polowy nie zrobil sam, wydalbym drugie tyle co za sam samochod. Staram sie pozegnac fiatola raz na zawsze...

Napisano

> To co powiesz na zatarty mechanizm wycieraczek przednich w Seacie

> Ibizie po 2 latach uzytkowania. Podobno norma w tych modelach.

> Faktem jest - za duzo dupereli. Jakbym polowy nie zrobil sam,

> wydalbym drugie tyle co za sam samochod. Staram sie pozegnac

> fiatola raz na zawsze...

kup nowego - masz 3 lata gwarancji - po 3 latach spylasz i mowisz - nie mialem zadnych awarii - byl serwisowany w ASO hehe (tylko czy to bedzie ten sam samochod poza karoseria ?

ja jestem twardy - mam fiata to przetrzymam i innego na F - francuskiego smile.gif PUG 206 CC z burzujskim 2.0 - na razie juz sie zuzyla zarowka h7 - nie wiem co bedzie dalej crazy.gif

Napisano

> francuskiego PUG 206 CC z burzujskim 2.0 - na razie juz sie zuzyla zarowka h7 - nie wiem co bedzie dalej

Poczekaj aż Ci tylnia belka padnie... Wyskoczysz za regenerację przynajmniej tyle ile masz litrów w silniku frown.gif

Napisano

> Poczekaj aż Ci tylnia belka padnie... Wyskoczysz za regenerację

> przynajmniej tyle ile masz litrów w silniku

tzn z 2 L zubrowki czy wyborowej ? zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Stawiam na Lozysko silnika! Ale jak piszczy to moze tez byc mechanizm

A gdzie tam jest lozysko? Rozebralem caly mechanizm i silniczek - lozyska nie widzialem...

Napisano

> A gdzie tam jest lozysko? Rozebralem caly mechanizm i silniczek -

> lozyska nie widzialem...

Jest jest kolego od strony mechanizmu slimakowego czy jakos tam a z drugiej strony slizgowe.

jak juz udalo mi sie dostac, znaczy cie wyciagnac wirnik okazalo sie ze jest niemozliwoscia wybic to lozysko (mysle ze jak bym klupna mocniej to korpus by sie rozlecial). I narazie smigam na tym szumiacym, zatrzymujacym sie w tym miejscu co wylacze( nie wraca do pozycji 0). Jak dorwe na allegro nowy w rozsadnej cenie to rozprawie sie z tym moim:):)

pozdro

Napisano

Przerabiałem temat. Silniczek kupuj nowy, stary nie nadaje sie do naprawy. Przy okazji rozbierz cały mechanizm na części składowe, oczyść dokładnie z rdzy, przesmaruj i zmontuj w całość. Silniczek dokładnie owiń folią i zabezpiecz przed zaciekającą wodą z podszybia. Będzie hulać jak ta lala... smile.gif

Napisano

Miałem ten sam problem - halas był potężny, nie chdziły prędkości tylko jeden bieg max. Nowe za...e drogie. Kupiłem na szrocie od angola cały mechanizm z silnikiem i kostką (tą odpowiedzialną za różne prędkości) - z gwarancją rozruchową na 3 mieś; przeczyściłem po swojemu i założyłem do starego wyczyszczonego mechanizmu (tego od oryginalnego). Przesunąłem tylko wodzik z silnika o 180 stopni co by zatrzymywała się wycieraczka na dole szyby a nie u góry. Było to pół roku temu. Problemu na razie nie mam. I nie zapomnij zawinąć ustrojstwa w dobrą folię bo woda zniszczy twoją robotę.

Pozdro. ok.gif

Napisano

W mojej bravce tez wycieraczki, dały o sobie znac tzn. cały czas miałem takie pykanie, juz mnie to denerwowało, ale pewnego dnia rozebrałem, na czesci posmarowałem co tzreba, załozyem spowrotem i chulaja jak nowe:)

Napisano
  • Autor

> Przerabiałem temat. Silniczek kupuj nowy, stary nie nadaje sie do

> naprawy. Przy okazji rozbierz cały mechanizm na części składowe,

> oczyść dokładnie z rdzy, przesmaruj i zmontuj w całość.

> Silniczek dokładnie owiń folią i zabezpiecz przed zaciekającą

> wodą z podszybia. Będzie hulać jak ta lala...

tylko ze nowy silniczek to troche kosztuje...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.