Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shell Autoserv

Featured Replies

Napisano

Witam wszytskich!

Mam takie pytanko czy ktoś z Was korzystał może kiedyś z usług stacji Shell Autoserv...? Polecacie czy może nie koniecznie?

Bo dostałem firmowe autko i chciałem sobie zrobić diagnozę co i jak... czyli jak wyglądają płyny itp.

Pozdrawiam

Napisano

Ja kiedys chciałem skorzystać ale zrezygnowałem jak mi podali cenę usługi. Wolałem ASO zlosnik.gif

Napisano

> Witam wszytskich!

> Mam takie pytanko czy ktoś z Was korzystał może kiedyś z usług stacji

> Shell Autoserv...? Polecacie czy może nie koniecznie?

> Bo dostałem firmowe autko i chciałem sobie zrobić diagnozę co i

> jak... czyli jak wyglądają płyny itp.

> Pozdrawiam

korzystalem w lodzi. Troche drozej nizx w carmanie i nieco taniej niz w ASO. Za wymiane klockow hamulcoych wyslo taniej 20 pln niz w ASO.

Napisano

Podobnie jak wujekcybul też korzystałem w Łodzi na Puszkina i mam bardzo mieszane uczucia.

Bo: nie uznają gwarancji, miałem taką sytuację, że robiłem w cc704 rozrząd, dostarczyłem im komplet części łącznie z simmeringiem, następnego dnia okazało się, że wali olejem, jadę do nich z reklamacją a oni na to, że to wina części, mówię ok, kupiłem kolejną uszczelkę i kolejny simmering, po rozebraniu okazało się, że winne było koło pasowe, które wytarło się co było widać gołym okiem i było wyraźnie czuć pod palcem, czego nie zauważono podczas wymiany rozrządu, ostatecznie skasowali mnie za kolejną robociznę.

Nadmienię, że w ciągu 3 tygodni poprzedzających wspomnianą awarię robiłem u nich:

cc704

- rozrząd,

- nowe tarcze, klocki, bębny, szczęki, linkę,

- zbieżność,

- olej,

- świece, filtry,

- uszczelniacz na wale+nowe sprzęgło bo poprzednie utonęło w oleju.

Marea Weekend

- nowe tarcze, klocki, bębny, szczęki,

- zbieżność,

- olej,

- świece, filtry,

- kompletny przegląd klimatyzacji,

- łożyska tylnych wahaczy,

- zakupiłem u nich komplet opon letnich Dunlop coś tam 185/65/14,

- i pewnie coś jeszcze,

Części kupowałem na przędzalnianej skąd w wielu wypadkach(jak samochód był na podnośniku) oni je przywozili bo sami tam kupują, w sumie zostawiłem u nich ładnych parę tysięcy złotych, niestety po tym jak połaszczyli się na 80zł i byli bardzo niemili, ODRADZAM WSZYSTKIM znajomym ich usługi.

O ile w moim przypadku mogli mieć argument, że części były moje to dowiedziałem się jakiś czas później od znajomego, który wymieniał u nich kompletne sprzęgło, które oni dostarczyli!!! i źle zamontowali, które rozsypało się po przejechaniu 200m!!!, że też nie chcieli uznać gwarancji!!! bo twierdzili, że jakiś tam lejek.... ostatecznie wykłócił się i poprawili.

O ile pracuje/pracował tam dość sensowny Pan Hubert to niestety o Panu Tomku nie mogę nic dobrego powiedzieć.

Pozdrawiam BAS

Napisano

3 razy próbowałem wymienić u nich olej, za każdym razem odpowiedź "trzeba się zapisać", dodatkowo jeszcze przed tymi zapisami, też przy wymianie oleju panowie "mechanicy" zapomnieli przykręcić dolnych osłon silnika.

Już mnie tam nigdy nie zobaczą.

dotyczy: stacja w Warszawie ul. Conrada

Napisano

Ja korzystałem z usług Shella w warszawie pradze płd (koło placu Szembeka). Nie potrafili sobie poradzić z ustawieniem geometrii (nie bardzo umieli maszyne obsługiwać no.gif).

Generalnie kultura obsługi (nie mylić ze znajomością istoty budowy samochodu nono.gif) w miarę ok, ale więcej do nich chyba nie pojadę.

Geometrie robiłem potem w Norauto, i byłem bardziej zadowolony. Klocki też umieli zmienić zlosnik.gif

Napisano

> Ja korzystałem z usług Shella w warszawie pradze płd (koło placu

> Szembeka). Nie potrafili sobie poradzić z ustawieniem geometrii

> (nie bardzo umieli maszyne obsługiwać ).

> Generalnie kultura obsługi (nie mylić ze znajomością istoty budowy

> samochodu ) w miarę ok, ale więcej do nich chyba nie pojadę.

> Geometrie robiłem potem w Norauto, i byłem bardziej zadowolony.

> Klocki też umieli zmienić

ul. Zamieniecka

byłem o 9:00

chciałem wymienić olej - proszę poczekać

po 15 minutach - zapiszę Pana na 17:00

screwy.gif

Napisano

> Ja korzystałem z usług Shella w warszawie pradze płd (koło placu

> Szembeka). Nie potrafili sobie poradzić z ustawieniem geometrii

> (nie bardzo umieli maszyne obsługiwać ).

> Generalnie kultura obsługi (nie mylić ze znajomością istoty budowy

> samochodu ) w miarę ok, ale więcej do nich chyba nie pojadę.

> Geometrie robiłem potem w Norauto, i byłem bardziej zadowolony.

> Klocki też umieli zmienić

jak dla mnie to jeden syf.

zaczną się skarżyć na gościa z szela to go wylają. jako bezrobotny pójdzie do innego marketu z serwisem i tam będzie się uczył na błędach

Napisano

Kiedyś wymieniałen u nich (Warszawa ul. conrada) pasek od klimatyzacji w lanosie, troche drogo to wyszło, pasek 40 usługa 40. Potem sam wymieniłem, pasek kosztował 25. Byłe też niedawno żeby wymienić olej, po 3 nieudanych próbach skożystania z usługi "Błyskawiczna wymiana oleju" chyba więcej tam się nie pojawię.

Napisano

> dowiedziałem się jakiś czas później od znajomego, który

> wymieniał u nich kompletne sprzęgło, które oni dostarczyli!!! i

> źle zamontowali, które rozsypało się po przejechaniu 200m!!!, że

> też nie chcieli uznać gwarancji!!! bo twierdzili, że jakiś tam

> lejek.... ostatecznie wykłócił się i poprawili.

ich części zamienne, ich robota i nie chcieli uznać reklamacji? Aż nie wierze? Ile jeszcze czasu musi minąc aby klient był klientem a nie niepożądanym intruzem którego można naciągnąć i oszukać. Jak w takiej sytuacji można wmawiać komukolwiek, ze to nie nasza wina? pad.gif co za chory kraj ulepiony z chorych ludzi tego typu.

Napisano

wiele zależy od konkretnej stacji ale generalnie nie polecam...

Napisano

> co za chory kraj ulepiony z chorych ludzi tego typu.

By zylo sie lepiej, mordo ty moja zlosnik.gif

Napisano

> ich części zamienne, ich robota i nie chcieli uznać reklamacji? Aż

> nie wierze? Ile jeszcze czasu musi minąc aby klient był klientem

> a nie niepożądanym intruzem którego można naciągnąć i oszukać.

> Jak w takiej sytuacji można wmawiać komukolwiek, ze to nie nasza

> wina? co za chory kraj ulepiony z chorych ludzi tego typu.

Też byłem w szoku jak to usłyszałem, znajomy sobie z nimi poradził bo był też ich znajomym w ten sposób, że pracował na przędzalnianej i sprzedawał im części, ale jak widać także jego chcieli orżnąć. Problem z tego co pamiętam dotyczył Peugeot Partner i chodziło o to, że nie ustawili właściwie sprzęgła na jakiś tam kołeczkach czy coś.

Facet opowiedział mi tą historię jakieś 2 miesiące po tym jak miałem z nimi przejścia, a żeby było śmieszniej sam mi ten zakład polecił, nie jako najlepszy, ale jeden z kilku bo bardzo mi się śpieszyło.

Ja im zapłaciłem te cholerne 80zł, ale za 80zł pozbyli się dobrego klienta a zapracowali sobie na człowieka, który odradza ich usługi.

Jestem osobą dość wyrozumiałą i rozumiem, że każdy ma prawo popełniać błędy i wybaczam błędy typu coś przeoczono podczas naprawy, ale później poprawiono to i przeproszono a w moim przypadku mało, że nie usłyszałem przepraszam to jeszcze była bardzo niemiła rozmowa i musiałem zapłacić 80zł +nowa uszczelka+simmering oraz nowe koło pasowe, ale tego nie wliczam bo gdyby od razu powiedzieli, że ich zdaniem kwalifikuje się do wymiany to zleciłbym im zakup tej części i wymianę.

Dlatego ZDECYDOWANIE ODRADZAM TEN PUNKT USŁUGOWY za podejście do klienta.

Dużo lepiej jestem traktowany w ASO Fiat Maredi, miałem kiedyś problem z odpaleniem MW, zadzwoniłem do nich zapytałem o cenę lawety, usłyszałem, że jeśli usterka będzie u nich usuwana to laweta kosztuje 50zł(chyba netto), samochód został zabrany spod mojego domu, przewieziony do nich, przeczyścili dolot, samochód nadal nie zapalał, w końcu zapalił, nie było wiadomo dlaczego a błędy w komputerze niewiele mówiły, skasowali mnie na 67zł i było dobrze przez 2 dni, po 2 dniach znowu musieli po mnie przyjechać i zawieść do nich, ale przez te 2 dni popytałem na autokąciku i zgodnie z tym co się dowiedziałem, poleciłem im wymianę czujnika położenia wału, za którą zapłaciłem tylko za czujnik, holowanie było na ich koszt, wymiana czujnika też, od tego czasu autko zapala. I to nazywamy właściwym podejściem do klienta.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Korzystałem awaryjnie i ZDECYDOWANIE NIE POLECAM. O ile jakość naprawy bez zarzutu, o tyle ceny części mają z księżyca, ok. dwa - trzy razy drożej niż w zwykłym warsztacie.

Np. klocki hamulcowe Ferodo Premier normalnie ok. 120 zł. plus wymiana 50

Shell - 350 zł. razem z wymianą.

Jak pisałem, nie miałem wyjścia.

Ale nigdy więcej tam nie pojadę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.