Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy jest możliwe zamocne naciągnięcie paska rozrządu ?

Featured Replies

Napisano

Panowie pomocy bo zgłupiałem, ale może od początku ?

Od pewnego czasu mam taki objaw że przy zimnym silniku z okolic paska rozrządu i pompy wody dobiega taki hałas jakby coś o coś tarło cyklicznie tak jakby co obrót w jednym momencie takie :cyk , cyk cyk" .Rozmawiałem z różnymi ludźmi i mówili mi że to może być wina zbyt mocno naciągniętego paska rozrządu i być może pompa wody jest już też do niczego , ale ja na tej pompie przejechałem dopiero 16 kkm w dwa lata więc jest prawie nowa.Pasek co prawda ma już 5 lat i 60 kkm.Wymianę pompy i paska poprzednio robił mechanik.Mam pytanie czy w astrze 1,4 96 rok która ma przecież samo-napinacz jest wogóle możliwe zbyt mocne naciągnięcie paska?Co myślicie o moim problemie ?.Co powinienem i jak sprawdzić a co wymienić.Może ktoś mi pomóc?

Napisano

1 pasek obciera o plastikową obudowę rozrządu

2 i tak pora już go wymienić (czemu nie zrobiłeś tego razem z pompą wody? toz to kilkadziesiąt złotych a sumienie spokojniejsze)

Jak będziesz wymieniał ten pasek (tylko pamietaj razem z rolkami) to popatrz na obudowę rozrzadu czy nie ma śladów otarć od wewnątrz

a jakiej firmy pompa?? bo jak to był jakiś hart, 4max albo inne badziewie tobym się nie zdziwił, gdyby to byla jej wina

Napisano

> Pasek co prawda ma już 5 lat i 60 kkm

czyżby nie tu tkwił problem hmm.gif

czym prędzej wymieniaj pasek biglaugh.gif

20.GIF

pzdr

Napisano

> Mam pytanie czy w astrze 1,4 96 rok

> która ma przecież samo-napinacz jest wogóle możliwe zbyt mocne

> naciągnięcie paska?

Jest możliwe w pewnym stopniu. Ale efektem za mocnego naciągnięcia jest gwizdanie paska coś na styl "pracującej turbiny"

Napisano
  • Autor

Tak się złożyło że pompę wymieniałem awaryjnie a jeszcze mam z tym przykre wspomnienia bo urwałem jedną z 3 śrub które ją trzymają i chcąc niechcąc musiałem samochód zaprowadzić do mechanika.

Napisano

U mnie obcierało górne koło o obudowę. Efekt fonetyczny brzmiał: ęęę ęęę ęęę ęęę tylko szybciej grinser006.gif

Poruszaj obudową, będzie wiadomo czy to jej wina.

Napisano

w Audiku jak wymieniłem rozrząd i za bardzo naciągnąłem pasek to wył powyżej 2 tys obr

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.