Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mozliwe to?

Featured Replies

Napisano

każdy gazownik powinien dać radę.Nie znam się na tym wcale opisałem ci mój przypadek bo też nikt mi nie mógł pomóc ASO chcieli rozbierać silnik a co było napisałem-więc i ty tak spróbuj bo to nic nie kosztuje a pisałeś że już nie masz pomysłów i cierpliwości .Mój komputer boscha w ASO podłączony do kompa nie wykazywał błędów więc dlatego nikt nic nie wiedział.

Napisano
  • Autor

no to tak-znalazlem ten bezpiecznik(byly dwa.... wie oba wyciagnalem biglaugh.gif) i zaczalem robic reset...klemu out,pol godzinki czekania,podlaczylem odpalam i niech chodzi icon_rolleyes.gifok.gif

no i czekam,czekam,czekam.... ja rozumiem,ze 2 stopnie na dworzu/dworze.....na powietrzu ale prawie pol godziny rozgrzewania sie do pierwszego wentylatora to chyba przesada.....

na poczatku lekko na bialo dymil(wczesniej mu STP zalalem do oczyszczania wtrysku czy cus tam i chyba mi sie troszkie za duzo wlolo-moze dlatego dymil??? niewiem.gif),pozniej mocniej na bialo a jak sie wlaczyl wentylator zaczal walic na czarno/szaro... oslabiony.gif

mysle"Wal sie zlomie... angryfire.gif"

patrze Ci ja na kontrolki a tam zaraz po wylaczeniu wentylator kontrolka od wody sie zaswiecila icon_eek.gif

no to go zgasilem i niech sie chlodzi..... pad.gif

czyli nie gaz tu rabie..... passed_out.gif

dlaczego za malo schlodzil silnik??? niewiem.gif

dlaczego tyle sie rozgrzewal??? niewiem.gif

Boze, jak on mnie dobija juz................ faint.gifirked.gifsciana.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano

mi też się długo rozgrzewa,co do schłodzenia to pewnie termostat-no szkoda że tobie to nie pomogło mam nadzieje że ktoś wkońcu ci pomoże-POWODZENIA niewiem.gifA skoro dymi na biało i czarno czy sprawdzałeś płyny czy chłodzącego nie ubywa a oleju przybywa lub na odwrut bo takie coś to na uszczelkę pod głowicą wskazuje bo albo do cylindra wchodzi woda i kopci na biało(para) albo na czarno kiedy spala olej a ogólnie to wszystko się miesza olej z płynem

Napisano

A może komp ma cały czas info, że temp jest nieodpowiednia i dlatego "podaje" więcej paliwka?

Sprawdź też czujnik temp przy chłodnicy lub wskaźnika - nie może być tak, że po wyłączeniu wentylatora zapala się kontrolka "przegrzania" silnika. Może masz zamuloną chłodnicę?

Napisano

> A co to "zamulała chłodnica"

W podstawówce dzieci uczą się odmiany - na wagary chodziłeś? hehe.gif

jaka - zamulona

jaką - zamuloną

Napisano
  • Autor

> odłącz plusa z LPG lub wyjmij bezpiecznik na tym kablu i zresetuj

> Boscha jeśli będzie O.K to kompa z LPG zanieś do elektronika od

> RTV i niech go sprawdzi-może jak u mnie woda i rdza robiły

> zwarcia ale nie zniszczyły kompa,więc poczyścił polakierował na

> przyszłość i hula jak nowy

tak sie z desperacji chyba wzialem znowu pod maske zapuscilem,wzialem kompa od gazu i sobie go rozebralem,zebz zobaczyc czy i mi sie nie porobilo tak jak Adamowi no i sam nie jestem pewien wyniku icon_rolleyes.gif

caly dol plytki (przy wtyczce) ma cos dziwnego,brazowego,co wzglada jak rdza...Nie znam sie na elektronice ale czy na spodniej stronie plytki(pod tranzystorami itd.) na sciezkach i w sumie obok nich tez,powinno byc cos co wyglada jak zaschniety klej/lakier lub cos w tym rodzaju,bo te wlasnie miejsca mi zbrazowialy/domyslnie zardzewialy???? icon_rolleyes.gif

to normalne??? niewiem.gif

dorzucam dwie fotki koszmarnej jakosci,moze Wam to cos da...

279899508-kompgazu.JPG

279899508-Zdj%EAcieki(165).jpg

o to brazowe mi chodzi-powinno to byc??? niewiem.gif

moze to psuc??? niewiem.gif

Napisano

> Wytłumaczysz to zjawisko.

to przenośnia, a dotyczy - niedrożności

Napisano

> to przenośnia, a dotyczy - niedrożności

Czyli prędzej zakamieniona . skromny.gif

Napisano

...Witaj, do mojej poprzedniej wyliczanki dodaj nagrzewnicę i kompletną skrzynię biegów pad.gifbeksa.gifsciana.gif...Pozdrowienia, walcz dalej... 30.GIF

Napisano

> Czyli prędzej zakamieniona .

No nie tylko, z czasem eksploatacji wytrącają się z płynu różne związki tworząc osad - przynajmniej ja się z tym spotkałem - pospolicie zwany szlam zlosnik.gif

Napisano

> No nie tylko, z czasem eksploatacji wytrącają się z płynu różne

> związki tworząc osad - przynajmniej ja się z tym spotkałem -

> pospolicie zwany szlam

No można to i tak nazwać. 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.