Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

reklamacja

Featured Replies

Napisano

witam

no wlasnie czy na stacjach benzynowych istnieje wogolecos takiego jak reklamacja hmm.gif

dzis bylem sobie zatankowac zawsze do zbiornika wchodzi 28 L (do pelna) dzis na tej samej stacji poprosilem do pelna i weszlo 34 L teraz szybki rachunek 34-28=6, 6*2,23zl=13,38) nie mam zamiaru popierac zlodziejstwa i wzbogacac czyjejs kieszeni.

Na dodatek pani ktora tankowala po moim stwierdzeniu chyba cos za duzo weszlo tego gazu do zbiornika 28L to pani odpowiedziala bezczelnie "nalalam panu do opon"

teraz pytanie da sie zlozyc jakas reklamacje na ilosc tankowanego paliwa i bezczelnosc kobiety na stacji ?

pzdr

Napisano

> witam

> no wlasnie czy na stacjach benzynowych istnieje wogolecos takiego jak

> reklamacja

> dzis bylem sobie zatankowac zawsze do zbiornika wchodzi 28 L (do

> pelna) dzis na tej samej stacji poprosilem do pelna i weszlo 34

> L teraz szybki rachunek 34-28=6, 6*2,23zl=13,38) nie mam

> zamiaru popierac zlodziejstwa i wzbogacac czyjejs kieszeni.

> Na dodatek pani ktora tankowala po moim stwierdzeniu chyba cos za

> duzo weszlo tego gazu do zbiornika 28L to pani odpowiedziala

> bezczelnie "nalalam panu do opon"

> teraz pytanie da sie zlozyc jakas reklamacje na ilosc tankowanego

> paliwa i bezczelnosc kobiety na stacji ?

> pzdr

butle masz 34l, prawidlowo powinno wejsc ok 80% butli czyli 28l tak jak zawsze wchodzilo, z tego wniosek ze ci zawor nie odbij i ci nalalo pelna. wiec nie wydzieraj sie na babke i nie miej pretencji tylko jedz do gazownikow niech ci zawor sprawdza czemu nie odbil.

mysle ze temat zamkniety

Napisano
  • Autor

> butle masz 34l, prawidlowo powinno wejsc ok 80% butli czyli 28l tak

> jak zawsze wchodzilo, z tego wniosek ze ci zawor nie odbij i ci

> nalalo pelna. wiec nie wydzieraj sie na babke i nie miej

> pretencji tylko jedz do gazownikow niech ci zawor sprawdza czemu

> nie odbil.

> mysle ze temat zamkniety

nie mysl ze temat zamkniety bo zbiornik jest 31 Litrow zawsze do pelna wchodzi 28 litrow skad 34 litry ?

Napisano

A ja myślę, że to nie Ty o tym decydujesz.

Awarię zaworu łatwo sprawdzić tankują na innej stacji. Jeśli tam sytuacja się powtórzy - winny jest zawór. Jeśli nie - można zgłosić sprawę na Policję, do PIHu albo UOKiK.

Napisano

> teraz pytanie da sie zlozyc jakas reklamacje na ilosc tankowanego

> paliwa i bezczelnosc kobiety na stacji ?

> pzdr

zlozyc da sie wszystko i na wszystko, kwestia czy zostanie uznane za zasadne

z iloscia zatankowanego LPG raczej ciezko bedzie, Ci cos wywalczyc

kobieta (jesli kaze jej tak szef) moze rzucic ci pogardliwe przepraszam

wybor nalezy do Ciebie

Napisano

masz w homologacji zbiornik 35L i nie masz szans

Napisano

Zastanów sie najpierw czy chcesz kopać g.. czy tylko ci się wydaje że to G... istnieje . Praca na stacji jest bardzo niewdzięczną pracą (ale nie o tym mowa) , zastanów się - czy ty sam JEDEN tankujesz na TEJ stacji czy jesteś jednym z setek klientow tankujących paliwo? . Gdyby stacja "kombinowała" to juz dawno by to wyszło banned.gif, poza tym nie myśl sobie że tak łatwo jest "zerwać plombę" z pompy dystrybutora sciana.gif i zmieniać ustawienia, ktoś musiał by być naprawdę debilem (właściciel stacji vel.pracownik) żeby coś takiego zrobić, bowiem przy kolejnej kontroli czekała by na nich "BARDZO duza" Kara finansowa ( i nie ma tłumaczenia że sama plomba odpadła, albo że przypadkiem) .

A od Pani to się ... angryfire.gif , bowiem wykonuje ona cięzką pracę i musi co jakiś czas wysłuchać ciekawostek od upierdliwego klienta nono.gif.

Gdybyś do mnie przyjechał to tez bym zażartował 'beszczelnie" devil.gif że wlałem ci do opon, kieszeni, itp... (i 99,9% klientów też by się zaśmiała a 0,1 % poleciała by na skargę do Kierownika Stacji - że pracownik sobie JAJA robi passed_out.gif).

Jeżeli nie wiesz , to w każdej chwili możesz wejść na Stację i poprosić o Aktualne Swiadectwo Legalizacji ok.gif

PS: Średnio na 1000 klientów- 1 to upierdliwiec i ta jedna osoba potrafi zepsuć humor swoim zachowaniem na cały dzień .

PS: Np do Skody wchodzi 45litrów ale jak naciśniesz zawór odpowietrzający (robia tak często przedstawiciele firm -zeby więcej przejechać, - a czego nie polecam) to wlejesz też 55 l.

Proponuję , idź do auta i sprawdź tabliczkę znamionową i dowiedz się ile NAPRAWDĘ wchodzi gazu a jaka jest pojemność całkowita, i dopiero gdy będziesz pewny swego ok.gif to przy kolejnym tankowaniu WAL śmiało na Stację i dopominaj się swojego ok.gif

Dziękuję za uwagę, Pozdrawiam 30.GIF

Napisano

> nie mysl ze temat zamkniety bo zbiornik jest 31 Litrow zawsze do

> pelna wchodzi 28 litrow skad 34 litry ?

skoro masz 31l a wchodzi 28l to masz pewnie zle wyregulowany zawor, nie powinno az tyle wchodzic. mi wlasnie wchopdzi 28l a zbiornik mam 34l. musi pozostawac zawsze te 20% wolnego zapasu na wyp[adek rozprezania sie gazu np w cieple dni.

Napisano

slyszalem ze te kary w porownani do przekretow sa bardzo MALE

Napisano

Czy jesteście pewni, że pomiar nastepuje w litrach a nie w kilkogramach? Tak się składa, że LPG w formie płynnej zmienia objetośc w zależności od temperatury. Z ciekawości podjadę na stacje i popatrze w czym jest wyskalowany dystrybutor od LPG.

Napisano

> Czy jesteście pewni, że pomiar nastepuje w litrach a nie w

> kilkogramach? Tak się składa, że LPG w formie płynnej zmienia

> objetośc w zależności od temperatury. Z ciekawości podjadę na

> stacje i popatrze w czym jest wyskalowany dystrybutor od LPG.

W litrach wink.gif.

Napisano

> slyszalem ze te kary w porownani do przekretow sa bardzo MALE

Zrozum że tankując na firmowych stacjach typu. ORLEN, BP, SHELL, itp. masz minimalne szanse ze zatankujesz " sick.gif" paliwo lub że liczniki są przekręcone ponieważ są tam tak hermetyczne przepisy dot. sprzedaży paliw że nie ma możliwości robienia przekrętów .

Kiedys mieliśmy śmieszną sytuację bo przyjechali Inspektorzy z Urzędu Celnego (jeżdzą i wyrywkowo kontrolują Stacje), sprawdzali czy paliwo nie jest "lewe yikes.gif- opał , itp..." , to później przez tydzień trzeba było tłumaczyć klientom "co i kto to był" , bo od razu poszła fama że - skoro " tę Stacje kontroluja to pewnie przekręty z paliwem robią"- hmm.gif

Oczywiście jest możliwość że trafisz na taką stację na której cos kombinują , jednak masz na to takie szanse jak na to że " idąc prostą drogą , przewrócisz sie i zlamiesz nogę"- czego oczywiście nie życzę waytogo.gif.

A co do stacji typu " u Józka" to nie wiem jak tam jest niewiem.gif , może jakoś kombinują , jednak ja tam nie tankuje więc problem mnie nie dotyczy zlosnik.gif,.

A co do tej "stosunkowo malej kary" to pomyśl ile może wynosić taka "mała" kara za kombinacje z paliwem, jeżeli za samo nie wydanie paragonu fiskalnego klientowi - w przypadku kontroli- stacja dostaje 5000zł "po d..." sick.gif

PZDR

Napisano

> Czy jesteście pewni, że pomiar nastepuje w litrach a nie w

> kilkogramach? Tak się składa, że LPG w formie płynnej zmienia

> objetośc w zależności od temperatury. Z ciekawości podjadę na

> stacje i popatrze w czym jest wyskalowany dystrybutor od LPG.

Odmierza się w dm3 ok.gif, przy czym minimalna wartość odmierzanego paliwa wynosi conajmniej 2 dm3

Napisano

pomijając wszystko inne - kwestie paragonu fiskalnego i kar za jego nie wydanie regulują inne przepisy, więc nie ma co porównywać.

Napisano

> pomijając wszystko inne - kwestie paragonu fiskalnego i kar za jego

> nie wydanie regulują inne przepisy, więc nie ma co porównywać.

Ustawa przewiduje ....[

Quote:

>że górna granica grzywny w przypadku przestępstwa nieumyślnego to 250 tys. zł, przestępstwa umyślnego - 500 tys. zł, a w przypadku mienia znacznej wartości - milion zł.

>Inspektorzy z PIH mają możliwość natychmiastowego wstrzymania sprzedaży na stacji, która rozprowadzała "chrzczone"paliwo.

Ale to od Inspektora zależy jaką karę da - może to być tylko 200zł , więc to od człowieka dużo zależy

Napisano

> A ja myślę, że to nie Ty o tym decydujesz.

Zawór raz może odbić a raz nie. Dużo zależy też od temperatury, może przymarznąc.

Napisano

> "mała" kara za kombinacje z paliwem, jeżeli za samo nie wydanie

> paragonu fiskalnego klientowi - w przypadku kontroli- stacja

> dostaje 5000zł "po d..."

Wiesz, masz bardzo spaczone spojrzenie na sprawę smirk.gif

Jak nie dostaniesz paragonu w kiosku to kioskarz też dostaje 5 kPLN więc stacje nie są jakoś "poszkodowane" i odpowiadają za swoje dzialania tak jak inni.

A jak chcesz czyms zablysnac to dowiedz sie jaka jest minimalna i maksymalna kara za "chrzczenie" paliwa na stacji a później napisz ile średnio taka stacja ma miesięcznie obrotu 275123014-zielony.gif

Edit: widzę, że w następnym poście napisałeś jakie są kary ok.gif To napisz jaki jest miesięczny obrót średnio...

Napisano

> Wiesz, masz bardzo spaczone spojrzenie na sprawę

> Jak nie dostaniesz paragonu w kiosku to kioskarz też dostaje 5 kPLN

> więc stacje nie są jakoś "poszkodowane" i odpowiadają za swoje

> dzialania tak jak inni.

> A jak chcesz czyms zablysnac to dowiedz sie jaka jest minimalna i

> maksymalna kara za "chrzczenie" paliwa na stacji a później

> napisz ile średnio taka stacja ma miesięcznie obrotu

> Edit: widzę, że w następnym poście napisałeś jakie są kary To napisz

> jaki jest miesięczny obrót średnio...

mowili kiedys w tv ze taka karo to ok 5kzl mysle ze przy obrotach stajci to groszowe sprawy i wyjda na swoje;]

Napisano

> jeżeli za samo nie wydanie

> paragonu fiskalnego klientowi - w przypadku kontroli- stacja

> dostaje 5000zł "po d..."

Mógłbym poprosić podstawę prawną? wink.gif

Tak z ciekawości, może się przydać kiedyś...

Napisano

> Odmierza się w dm3 , przy czym minimalna wartość odmierzanego

> paliwa wynosi conajmniej 2 dm3

Czyli za 4,50zł już można zatankować zlosnik.gif

Ja raz musiałem zatankować gazu za 6,60zł bo musiałem dojechać do domu a to była ostatnia kasa jaką miałem przy sobie rotfl.gif

A co do tematu to myśle że wina chyba leży po stronie zaworu w zbiorniku gazu w samochodzie.

Napisano

> butle masz 34l, prawidlowo powinno wejsc ok 80% butli czyli 28l tak

> jak zawsze wchodzilo, z tego wniosek ze ci zawor nie odbij i ci

> nalalo pelna. wiec nie wydzieraj sie na babke i nie miej

> pretencji tylko jedz do gazownikow niech ci zawor sprawdza czemu

> nie odbil.

Racja, kilometrów też zrobisz więcej jak zwykle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.