Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pióra wycieraczek MOTGUM - PŁASKIE (foto)

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dziś wpadły mi w ręce płaskie wycieraczki...

...słynnej firmy MOTGUM zlosnik2.gif

280079642-mot01.JPG

Pierwsze wrażenia - to z pewnością są bardzo masywne.

Dosłownie... wręcz ciężkie! yikes.gif

Poza tym sam gumowy spojlerek sprawia wrażenie, że ten produkt robiony jest jak marnej jakości podróba... wręcz imitacja płaskiej wycieraczki. Dla przykładu zdjęcie ukazujące możliwość "demontażu" tego spojlerka:

280079642-mot02.JPG

Ale generalnie zapowiada się dobrze. Ze względu na jej masywność można przypuszczać że będzie dość dobrze przylegała do szyby.

Wygląda również na to, że da się wymienić samą gumkę - gdyż jest luźna i wyraźnie stanowi odrębny element całego pióra.

280079642-mot03.JPG

Firma MOTGUM zbiera bardzo dobre opinie w internecie, jak również wśród moich klientów - którzy zawsze praktycznie "na gorąco" wydają opinię o tym co kupili (zwykle przy następnych zakupach).

Dla zachęty link do strony producenta z ich nowością.

Cena jest bardzo zachęcająca w porównaniu do VALEO SILENCIO XTRM hehe.gif

Czekam na opinie - czy ktoś w ogóle ich używał lub czy zamierza je wypróbować ??? spineyes.gif

Ja zaczynam testy już jutro food.gif

post-79818-14352489652285_thumb.jpg

Napisano

> Dziś wpadły mi w ręce płaskie wycieraczki...

> ...słynnej firmy MOTGUM

Czyli "słowo ciałem się stało" i to o czym rozmawialiśmy tydzień temu okazało się prawdą smile.gif

> Ja zaczynam testy już jutro

Testuj, testu i melduj smile.gif

> Cena jest bardzo zachęcająca w porównaniu do VALEO SILENCIO XTRM

A jakie przywiozłem od Ciebie? Bo wrzuciłem do piwnicy i czekam na wiosnę. zlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano
food.gif Jaka cena za komplecik? Bardzo chetnie wyprobuje smile.gif
Napisano

> Jaka cena za komplecik? Bardzo chetnie wyprobuje

na allegro leza za 55 zl smile.gif

tez niedlugo bede musial wymienic, wiec chetnie poczekam na opinie smile.gif

Napisano

Szkoda ze nie ma narazie do AII. Pozostaje tylko czekac...

Napisano

testowałem, nie są super ale za te pieniądze warto, valeo kosztują min 100 zł - raz użyte na zamarźniętej szybie i du.. blada

Napisano
  • Autor

> Czyli "słowo ciałem się stało" i to o czym rozmawialiśmy tydzień temu okazało się prawdą

ok.gif dystybutorzy zaczynają "zachwalać" więc będę z Robertem testował hehe.gif

> A jakie przywiozłem od Ciebie? Bo wrzuciłem do piwnicy i czekam na

> wiosnę.

To są AUTO COLLECTION. Firma w zasadzie NO NAME ale w porównaniu do SILLENCO XTRM wypadają znacznie lepiej (bynajmniej w Vectrze B). Może ze względu na to że mają gruuuubą powłokę grafitu.

Ja je mam ok 3 miesięcy i jestem bardzo zadowolony. W zasadzie nie wyobrażam sobie już zwykłych piór. Może ze względu na ich podnoszenie się podczas mijania się z TIRami - o czym rozmawialiśmy.

Napisano
  • Autor

> na allegro leza za 55 zl

> tez niedlugo bede musial wymienic, wiec chetnie poczekam na opinie

Nie no ale chyba nie za szt. ???

Co do ceny to z pewnością u mnie będą stały poniżej 30zł - ofcourse w zależności od rozmiaru.

Co do ASTRY G (II) również są!!!! przecież tam nie ma jakiegoś specjalnego zaczepu... A wymiarowo firma MOTGUM ma praktycznie pełen zakres.

Więc w czym problem???

Napisano

> Nie no ale chyba nie za szt. ???

> Co do ceny to z pewnością u mnie będą stały poniżej 30zł - ofcourse w

> zależności od rozmiaru.

> Co do ASTRY G (II) również są!!!! przecież tam nie ma jakiegoś

> specjalnego zaczepu... A wymiarowo firma MOTGUM ma praktycznie

> pełen zakres.

> Więc w czym problem???

Ja jakieś 3 miechy temu kupiłem przednie wycieraczki MOTGUM do Astry 2. Nie pasowały mi zaczepy do ramion bo w komplecie były za małe, w sklepie gdzie kupiłem te wycieraczki od ręki wymieniono mi same zaczepy. Na razie wycieraczki działają bez zarzutu. W tylnej wycieraczce wymieniłem sam ten gumy listek i też jestem zadowolony.

Napisano

za komplet, tak jak napisane na aukcji smile.gif znaczy za 2 sztuki

Napisano

> Szkoda ze nie ma narazie do AII. Pozostaje tylko czekac...

Kupiłem zestaw do swojej AII za 38,50zł w lokalnym slepie który też jakąś marżę ma więc ta cena z Allegro (55zł) jest dość duża.

Wcześniej miałem oryginalne Opla i trzeba było często podlewać szybę płynem gdyż lubiły chrobotać. Te Motgumki chodzą bardzo cicho.

Faktem jest że nie przylegają idealnie do szyby - konkretnie ta od strony pasażera nie łapie samego dołu w narożniku . Nie jest to w żaden sposób przeszkadzające gdyż w tym miejscu i tak jest naklejka z nr rejestracyjnym.

Podczas sporego opadu deszczu i większej prędkości, tak ok >120km/h wycieraczka po stronie kierowcy podczas ruchu na dół powoduje wciągnięcie spowrotem wody na szybę na szerokości nawet do ok 10cm w okolicy miejsca zamocowania do ramienia - widocznie taki efekt aerodynamiczny. Co prawda pęd powietrza szybko zwiewa wodę na bok jednak może to trochę denerwować.

Jak na razie największy mróz to było ok - 7C i nie sprawiały problemu.

Napisano

Dolacze sie do tematu, wczoraj bylem w ASO chcialem kupic te plastikowe uchwyty do wycieraczek ale powiedzieli ze nie ma samych plastikow w sprzedazy ze tylko w kompletach z wycieraczkami po 78 PLN ;-(. Pytanie czy moze wiecie gdzie mozna kupic te plastikowe uchwyry do wycieraczek a drugie czy ta nowa wycieraczka MOTOGUN-u pasuje tez do astry G?

> Kupiłem zestaw do swojej AII za 38,50zł w lokalnym slepie który też

> jakąś marżę ma więc ta cena z Allegro (55zł) jest dość duża.

> Wcześniej miałem oryginalne Opla i trzeba było często podlewać szybę

> płynem gdyż lubiły chrobotać. Te Motgumki chodzą bardzo cicho.

> Faktem jest że nie przylegają idealnie do szyby - konkretnie ta od

> strony pasażera nie łapie samego dołu w narożniku . Nie jest to

> w żaden sposób przeszkadzające gdyż w tym miejscu i tak jest

> naklejka z nr rejestracyjnym.

> Podczas sporego opadu deszczu i większej prędkości, tak ok Jak na

> razie największy mróz to było ok - 7C i nie sprawiały problemu.

Napisano

> Dolacze sie do tematu, wczoraj bylem w ASO chcialem kupic te

> plastikowe uchwyty do wycieraczek ale powiedzieli ze nie ma

> samych plastikow w sprzedazy ze tylko w kompletach z

> wycieraczkami po 78 PLN ;-(. Pytanie czy moze wiecie gdzie mozna

> kupic te plastikowe uchwyry do wycieraczek a drugie czy ta nowa

> wycieraczka MOTOGUN-u pasuje tez do astry G?

> > razie największy mróz to było ok - 7C i nie sprawiały problemu.

Ja kupiłem jakieś wycieraczki (stary typ) za 11 zł sztuka w Norauto i jestem zadowolony, bo wodę ściąga idealnie, żadnych smug i wszędzie równo przylega do szyby w całym zakresie pracy a wziąłem rozmiar 480 mm., a u kumpla z IKL taka wycieraczka po prawej stronie przy małej ilości wody skacze... więc chyba lepiej poczekać na opinie i komentarze...

Napisano

>Pytanie czy moze wiecie gdzie mozna

> kupic te plastikowe uchwyry do wycieraczek a drugie czy ta nowa

> wycieraczka MOTOGUN-u pasuje tez do astry G?

Hej kolego, przecież napisałem że kupiłem taki zestaw właśnie do Astry II, a co do zaczepów to do Astry II idealnie pasują największe z tych które są do nich dołączone.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Co do ceny to z pewnością u mnie będą stały poniżej 30zł - ofcourse w

> zależności od rozmiaru.

Jak rozumiem za sztuke? Jak rozumiem bedziesz sprzedawal te wycieraczki (sorry, ale jestem nowy na konciku Astry)? Mozesz mi podac ceny do Astry G?

> Co do ASTRY G (II) również są!!!! przecież tam nie ma jakiegoś

> specjalnego zaczepu... A wymiarowo firma MOTGUM ma praktycznie

> pełen zakres.

> Więc w czym problem???

Napisano

hm... ostatnio kupiłem płaskie wycieraczki motgum i... mam mieszane uczucia .

więc prawa (po stronie pasarzera) na końcu nie przylega indealnie i zostają smugi ale to nie problem bo jak już ktoś wcześniej pisał tam jest naklejka 270751858-jezyk.gif

lewa cóż ... ruch w góre jest ok zbiera idealnie ... wracając zostawia smuge mniej więcej w środku swej długości szeroką na ok 2-3 cm ... do tego wracając chlapie wodą na prawą stronę .

uczucia mam mieszane kupiłem je za 25 zł sztuka.

następnym razem chyba jednak kupie zwykłe wycieraczki bo jednak lepiej sobie radzą .

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, przepraszam za odkopywanie tematu, ale również chciałem się pochwalić Wycieraczką MOTGUM - 48cm ( nieco dłuższą niż od strony pasażera) jaka trafiła do mnie od kącikowego kolegi zielik do przetestowania - a pogoda temu sprzyja- pada i pada wink.gif

Jak na razie jestem bardzo zadowolony- pióro wycieraczki idealnie zbiera wodę z szyby nie pozostawiając jakich kolwiek smug waytogo.gif

Jeśli nic się nie pogorszy na wiosnę zakupie drugą do kompletu

[image]64a9c67d2b3cb6a6.jpg[/image]

[image]<a href="www.fotosik.pl" target="_blank">baffdeef9e48d1e8.jpg</a>[/image]

[image]<a href="www.fotosik.pl" target="_blank">e57ec8141de36382.jpg</a>[/image]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.