Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

szanowni koledzy pomóżcie w diagnozie

Featured Replies

Napisano

nie wiem co to może być : odkąd zaczęły się mrozy moja bravka pada. wskażnik temperatury nie podnosi się do góry, w czasie postoju na światłach nagle się podnosi do połowy skali, po ruszeniu i nabraniu prędkości ponownie oapada i ....... tragedia czacha.gif spada do zera i zapala się czerwona kontrolka wtrysku tzw "marchewa" staję na poboczu gaszę silnik i ponownie odpalam, kontrolka gaśnie ale obroty nie są równe czasem 1500 czasem 900. Gdy wskazówka tem jest w połowie skali do środka leci ciepłe powietrze a gdy spada to chłodniejsze. Czy ktoś wie co to może być? może czujnik temp, może termostat, może elektronika sam już nie wiem co się dzieje hmm.gif. Prosze o radę

Napisano
  • Autor

> Sprawdź poziom płynu chłodniczego.Jak mało to dolej i pożądnie

> odpowietrz układ.Od tego zacznij.A później zobaczymy.

Niestety kaplica bo już to zrobiłem, dolałem i odpowietrzyłem bez powodzenia dalej to samo

Napisano

Termostat - przerabiałem rok temu , objawy prawie identyczne oprócz marchewy.

Napisano

objawy takie jakby termostat mówił 30.GIF ale nie jestem pewien niewiem.gif

Napisano

Raczej tak - ale musi być całkiem padnięty bo u mnie w czasie jazdy leciało lekko ciepłe powietrze ale niestety tylko lekko.

Napisano

Powtórzę po kolegach - termostat. Miałem to samo - wolno się nagrzewał, w korku wskazówka się podnisiła, a jak jechałem bez dłuższego zatrzymywania się to wskazówka znów opadała. Po wymianie - jak się auto rozgrzeje to bez względu na prędkość i temperaturę otoczenia wskazówka nigdy nie spada poniżej połowy.

Napisano

wlasnie panowie jak to u was jest z ta wskazowka ? bo u mnie do polowy to dochodzi jedynie w korkach i wtedy sie wlacza wentylator. Na takich trasach jak jezdze to wskazowka utrzymuje sie z regoly na 1/4 1/3 skali.

Napisano

obstawiam wg. mojej kolejności prawdopodobieństwa

1. czujnik temp silnika (przy termostacie)- odpowiada min za marchewę

2. czujnik temp płynu chłodzącego- kosztuje grosze a lubi się popsuć

3. termostat

Napisano

wskazówka ma stać w połowie skali - jeśli się rusza i nie jedziesz akurat 100km/h na > -5°C - to coś (termostat) jest nie tak

Napisano

no wlasnie u mnie sie nie rusza, stoi w miejscu tyle ze w 1/3 skali a nie w polowie ;-)

Napisano

> Niestety kaplica bo już to zrobiłem, dolałem i >odpowietrzyłem bez

> powodzenia dalej to samo

A dobrze odpowietrzyłeś ?

Miałem kiedyś identyczne objawy - odpowietrzałem, ale jak się okazało, niedokładnie zlosnik.gif . trzeba troszkę czasu poświęcić na odpowietrzenie, a nie tylko dolać płynu do kreski i od razu korek zakręcać Aha..o tym chyba nie muszę mówić, że przy dolewaniu płynu, pokrętło temperatury ma być na MAX ?? wink.gif

Napisano
  • Autor

WYPRÓBUJĘ WSZYSTKICH RAD I TRZYMAJCIE KCIUKI ok.gif

Napisano

> no wlasnie u mnie sie nie rusza, stoi w miejscu tyle ze w 1/3 skali a

> nie w polowie ;-)

Ja u siebie mam tak samo i tez zastanawiam sie czy wszystko jest ok dokladnie tak samo. Wskazowka zatrzymuje sie na 1/3 skali i juz tak jest caly czas no chyba ze stoje w korku to idzie do gory i dokladnie jak u ciebie mniej wiecej w polowie wlacza sie wentylator.

Napisano

> no wlasnie u mnie sie nie rusza, stoi w miejscu tyle ze w 1/3 skali a

> nie w polowie ;-)

U mnie też tak jest i po wymianie termo. Niby wszytsko działa poprawnie na postoju, w trasie juz nie bardzo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.