Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Woda na tylnym miejscu pasażera

Featured Replies

Napisano

witam po sąsiedzku!

poszukuje rozwiązania problemu z podsiąkaniem tapicerki na podłodze od strony pasażera z tyłu w astrze I z 98 roku. Wyglada to tak jakby podłoga była przegnita i po deszczu tam się lałood spodu . zagladałem pod spód i jest tam jakiś gumowy korek dokładnie w podłodze. podejrzewam że woda może się gdzieś w jakiś profilach konstrukcji zbierać i wypływa "od spodu". Tapicerka jest mokra tylko na spodzie brzegi są suchutkie. Co to frown.gifmoże być?

Napisano

Uwazaj, kogo wozisz na tylnym siedzeniu...! old.gif

Moze była mulher.gifbez majtek...

Musisz chyba sam znalezc tą dziure... zlosnik.gif

Napisano

Korków tam jest parę sztuk. Musisz albo dobrze popatrzeć pod spodem (np: wkręty osłony tłumika), albo zdjąć obicie i gąbkę pod spodem i dostać się do blachy. Miałem podobny przypadek z przodu u pasażera. Powodem był otworek tak jakby po wkręcie trzymającym wiązkę przewodów (na boku progu). Suszenia było na cały dzień, ale po zalepieniu dziurki sucho.

Napisano

> ale po zalepieniu dziurki sucho.

ok.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

a może gdzieś w profilach zamknietych karoserii coś się zbiera i w końcu wylatuje w tym miejscu

Napisano

ja mam podobny przeypadek i wydaje mi sie ze cieknie na relingu bo podsufitka tez mokra i dokladnie wykladzina na srodku mokra a brzegi suche.

PS

jak to najszybciej uszczelnic tzn mocowanie relingu? trzeba rozkrecac czy wystarczy wysuszyc i uszczelnic silikonem?

Napisano

> ja mam podobny przeypadek i wydaje mi sie ze cieknie na relingu bo

> podsufitka tez mokra i dokladnie wykladzina na srodku mokra a

> brzegi suche.

> PS

> jak to najszybciej uszczelnic tzn mocowanie relingu? trzeba rozkrecac

> czy wystarczy wysuszyc i uszczelnic silikonem?

masz kombi, zerknij na ten manual: http://astra.autokacik.pl/technika/napraw/uszczelnianie/uszczelnianie.html

ok.gif

Napisano

> a może gdzieś w profilach zamknietych karoserii coś się zbiera i w

> końcu wylatuje w tym miejscu

Najlepiej obejrzeć spód autka w ciemnym kanale z włączonym oświetleniem w srodku kabiny oczywiście po zdjęciu dywaników. Może to nietypowe rozwiązanie, ale na pewno da odpowiedź czy podłoga jest cała. Z tego co pamiętam profil, nad którym siedzi kierowca jest perforowany, wiec i tam światło dotrze i je ewentualnie zobaczysz w kanale, czego Ci oczywiście nie życze.

Ja tak na marginesie mam niewielką dziurę pod tym właśnie profilem. Co dziwne, bo cała podłoga wygląda od spodu super poza tym miejscem. Na szczęście przecieków jeszcze nie ma.

Napisano

odkrecilem relingi i zasmarowalem silikonem i chyba nie cieknie gora ale i tak kiepsko wyglada bo musze chyba wymienic te zaslepki albo je jakos dodatkowo uszczelnic bo to chyba jednak glownie tamtedy cieknie mad.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.