Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy te alumki.... ?

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Nie mam wspomagania - zakłócało by to jedność między człowiekiem a

> maszyną

> Na poważnie to śmiało zakładaj. Mam nadzieję, że trzymasz się ogólnej

> starej szkoły kręcenia kierownicą tylko jak samochód się toczy

Ufff! ulzyło mi!! dzieki! bo miałem cholernego przez to doła smile.gif teraz moge śmiało juz kompletowac zestaw LETNI smile.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Witaj, jeszcze jedno takie pytanko (pewnie masz mnie juz dośyc) smile.gif : grinser006.gif : czy opona 165/65 wejdzie na fele 6"?? Bo tak producenci felg nie którzy podają, jest to mozliwe? jak to by mogło wyglądac?? pozdrawiam

Napisano

> Witaj, jeszcze jedno takie pytanko (pewnie masz mnie juz dośyc) : :

> czy opona 165/65 wejdzie na fele 6"?? Bo tak producenci felg nie

> którzy podają, jest to mozliwe? jak to by mogło wyglądac??

> pozdrawiam

Wejść wejdzie, ale rant alufelgi będzie mocno narażony na uszkodzenia.

Na 6" felgę odradzam opony 165.

Napisano
  • Autor

> Wejść wejdzie, ale rant alufelgi będzie mocno narażony na

> uszkodzenia.

> Na 6" felgę odradzam opony 165.

AHA!!! to czemu producent felg dopuszcza stosowanie takiego rozmiaru?? chce kupic jednak felgi Ronal i tam jest podane ze mozna taki rozmiar stosowac. hmmm dziwne. ALe i tak załoze 175 grinser006.gif

Napisano

> AHA!!! to czemu producent felg dopuszcza stosowanie takiego

> rozmiaru?? chce kupic jednak felgi Ronal i tam jest podane ze

> mozna taki rozmiar stosowac. hmmm dziwne. ALe i tak załoze 175

Zależy - gdzieś się spotkałem, że nie dopuszcza grinser006.gif 175 jest najlepszym rozwiązaniem grinser006.gif

Napisano

Ja się podłączę pod temat kolegi. Mam do kupienia alu z oponami ale 185/55 R 14. Czy mój kropek 1.1 pojedzie wogóle na takich szerokich oponach? Teraz mam 165/65 R13 i obawiam się, że będzie wolniejszy i dużo więcej palił. Może mi ktoś doradzić, ma ktoś takie szerokie opony? One chyba są standardem w gt smile.gif

Napisano

> Ja się podłączę pod temat kolegi. Mam do kupienia alu z oponami ale

> 185/55 R 14. Czy mój kropek 1.1 pojedzie wogóle na takich

> szerokich oponach? Teraz mam 165/65 R13 i obawiam się, że będzie

> wolniejszy i dużo więcej palił. Może mi ktoś doradzić, ma ktoś

> takie szerokie opony? One chyba są standardem w gt

Pewnie, że pojedzie zlosnik.gif Ja co prawda mam doświadczenie co do Mk2, ale tam miałem podobną zmianę, tzn. zmieniłem opony na 2 cm szersze, czyli taka różnica o jakiej Ty mówisz. Auto na dynamice straciło niewiele, raczej niezauważalnie, spalanie też pozostało bez większych zmian, to na pewno nie jest tak, że od razu zacznie Ci palić litr więcej zlosnik.gif Zdecydowanie natomiast zyskało na trzymaniu na zakrętach i hamowaniu. Teraz, w drugim Mk2 mam na lato opony jeszcze szersze, o 3 cm, i tutaj już czuć trochę różnicę w przyspieszaniu, ale trzymanie się drogi - bajka zlosnik.gif Generalnie ja Ci odpowiem, że tak, warto, aczkolwiek nie wiem jak to będzie w Twoim przypadku, bo 1.1 to trochę mało... Optymalnie dla Ciebie byłoby coś w stylu 175/60 żeby go jakoś wyraźnie nie zmulić, ale to raptem 1 cm szerzej niż masz. Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci moje zdanie pomogło wink.gif Albo dało do myślenia wink.gif

Napisano

Obwód koła będziesz miał większy o 14mm. U mnie po zmianie obwód koła zwiększył się 13mm - zmiana niezauważalna grinser006.gif

Pozostaje jednak szerokość - na pewno poczujesz na parkingu jak nie masz wspomagania. Podczas jazdy wydaje mi się, że tragedii nie będzie waytogo.gif.

Napisano

Wspomagania nie mam, bo to rocznik 97 salonowy z Polski smile.gif Właśnie zastanawiam się, jak kropek bedzie sie rozpędzał, bo z 54 km połowa już uciekła, a reszta zagazowana biglaugh.gif Czyba się skuszę na te felgi, chociaż ojciec w Focusie 1.6 ma 175 szerokości a ja będe miał jeszcze szersze hehe.gif Zastanawiam się ciągle, najwyżej je sprzedam za tyle ile kupiłem bo warte są tyle...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.