Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zmienic opony na letnie?

Featured Replies

Napisano

witam!

jezeli taki temat sie pojawil w ciagu ostatnich kilku dni, to bardzo przepraszam, ale chwile mnie tu nie bylo, a szukajka nie dziala frown.gif (widzialem tylko temat o wyjezdzie do Zakopca, a ja sie nigdzie nie wybieram smile.gif )

Otoz mam mozliwosc zmiany albo jutro, albo dopiero na swieta. Temperatura jest w miare odpowiednia, ale uslyszalem dzisiaj ze w marcu ma jeszcze spasc snieg :/ Auto robi jakies 15 km dziennie, i tylko po miescie.

pytam bo troche szkodza mi zimowek (chcialbym przejezdzic na nich jeszcze jedna zime smile.gif ), a przede wszystkim chcialbym zobaczyc jak auto wyglada na nowych alu zeby.GIF ale wiadomo ze bezpieczenstwo jest wazniejsze smile.gif

co myslicie?

Napisano

> co myslicie?

Na wieczór popada deszcz, w nocy chwyci mróz i rano kaplica. Ostatnio u mnie w okolicy tak było i była niezła jazda także zastanów się dobrze.

Napisano

> Na wieczór popada deszcz, w nocy chwyci mróz i rano kaplica. Ostatnio

> u mnie w okolicy tak było i była niezła jazda także zastanów się

> dobrze.

Na lodzie zimówki tez nie pomogą wink.gif Moim zdaniem wszystko zalezy od kierującego pojazdem smile.gif

Napisano

> Na lodzie zimówki tez nie pomogą

Nic o lodzie nie wspomniałem hmm.gif

> Moim zdaniem wszystko zależy od kierującego pojazdem

ok.gif

Napisano

> co myslicie?

Trzeba by być jasnowidzem żeby przepowiedzieć pogodę grinser006.gif

Do pracy wyruszam przed godziną 06.00 i pogoda codziennie inna tj. temperatura - raz był +10 a na drugi dzień +2 (i na szybach miałem lodowisko).

Ja jeszcze wstrzymuję się z letnimi bo nie chcę aby mnie coś balwanek.gif zaskoczyło.

Napisano

Robię dziennie 170km i nie zmieniam opon przed kwietniem (pomimo zachęcającej aury) - mam zimówki już trzy lata i nie widać na nich większych ubytków

Napisano

Nauczony doświadczeniem z ostatnich kilkunastu lat zawsze zmieniam dopiero w kwietniu.

Napisano

> Nic o lodzie nie wspomniałem

a to -> "Na wieczór popada deszcz, w nocy chwyci mróz i rano kaplica" to co to jak nie lód? grinser006.gif

Napisano

witam.

ostatnio miałem porównanie na mokrej nawierzchni jakiś tydzień temu opon zimowych w Skodzie Fabia i letnich w moim astroklocie.(brak kaski zmusił mnie do ostrożnej jazdy zimą na letnich).

Niestety w porównaniu letnie opony przy ostrym hamowaniu temp. około 4st. C wilgotno wypadły 100% lepiej.Zimówki zero przyczepności.

Może to wina słabych zimówek jakiejś firmy MATADOR.

Jednak nie zachęcam nikogo do jeżdzenia zimą na letnich.Przy sniegu i błocie pośniegowym moje letnie zupełnie nie dają już rady.

pozdro

Napisano

Ja już zmnieniłe, ale astra ostatnio mało jeździ zlosnik.gif

Więcej czasu w garażu, na drugi wciąż zimówki ok.gif

Napisano

> a to -> "Na wieczór popada deszcz, w nocy chwyci mróz i rano kaplica"

> to co to jak nie lód?

gołoledź? zlosnik.gif

Napisano

Ja jakoś sobie nie założyłem zimówek przed sezonem i wygląda, na to, że nic nie straciłem. Na letnich jeździłem tej zimy 5 dni po śniegu.

Żonie zmieniłem na zimówki i wydaje mi się, że widzę negatywny wpływ dodatnich temperatur na nie w tym sezonie.

Napisano

> witam!

> jezeli taki temat sie pojawil w ciagu ostatnich kilku dni, to bardzo

> przepraszam, ale chwile mnie tu nie bylo, a szukajka nie dziala

> (widzialem tylko temat o wyjezdzie do Zakopca, a ja sie nigdzie

> nie wybieram )

> Otoz mam mozliwosc zmiany albo jutro, albo dopiero na swieta.

> Temperatura jest w miare odpowiednia, ale uslyszalem dzisiaj ze

> w marcu ma jeszcze spasc snieg :/ Auto robi jakies 15 km

> dziennie, i tylko po miescie.

> pytam bo troche szkodza mi zimowek (chcialbym przejezdzic na nich

> jeszcze jedna zime ), a przede wszystkim chcialbym zobaczyc jak

> auto wyglada na nowych alu ale wiadomo ze bezpieczenstwo jest

> wazniejsze

> co myslicie?

mam cale kola (opony+felgi) i na razie nie zmieniam, podobno ma padac snieg. teoretycznie moglbym codziennie patrzec w pogode i w garazu zmieniac kola ale czy to ma sens? to nie F1. poczekajmy spokojnie.

edit: apropo sniegu ktory spotkalem 3 razy w Polsce i na Slowacji - nadal pada w kolorze bialym ;-))) (to dla tych ktorzy nie mieli okazji go zobaczyc w tym roku)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.