Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co jest przyczyną takiego działania wycieraczek [filmik]

Featured Replies

Napisano

Witam, kto mi podpowie co jest przyczyną takiego działania wycieraczek ( nie chodzi mi oczywiście o to jak piszczą hehe.gifhehe.gifhehe.gif NIE CZEPIAĆ SIĘ PIÓRA SĄ JUŻ WYMIENIONE 20.GIF), tylko co jest odpowiedzialne za sygnał który idzie (chyba) do silniczka wycieraczek, że on wie kiedy ma wycieraczki zatrzymać. Czy to jest naprawialne czy muszę wymienić silniczek?? Z góry dzięki za pomoc. Filmik poniżej:

MOJE STUNINGOWANE WYCIERACZKI [KLIK]

Napisano

> Witam, kto mi podpowie co jest przyczyną takiego działania

> wycieraczek

mozliwe ze mechanizm sie zaciera i najwieksze skupisko rdzy/brudu jest w skrajnym polozeniu wycieraczek dlatego silnik tak dlugo przelamuje tą pozycję... icon_rolleyes.gif

Napisano

silnik widac ze dziala, ale cos je blokuje. musisz przyjrzec sie mechanizmowi.

Napisano
  • Autor

> mozliwe ze mechanizm sie zaciera i najwieksze skupisko rdzy/brudu

> jest w skrajnym polozeniu wycieraczek dlatego silnik tak dlugo

> przelamuje tą pozycję...

Mechanizm niedawno wymieniony i nasmarowany, ani śladu rdzy wszystko chodzi idealnie. A może to jakiś przekaźnik który steruje silniczkiem w złym momencie daje sygnał zatrzymania się wycieraczek. Przecież one robią pełny cykl tylko zatrzymują się w pionie zamiast w poziomie

Napisano

a ja bym chciał mieć takie wycieraczki - jak to zrobić grinser006.gifhehe.gifgrinser006.gifzlosnik.gifgrinser006.gifzlosnik.gifgrinser006.gifzlosnik.gifsmile.gif

Napisano

Jak na moje oko to wyłącznikowi krańcowemu w silniczku coś się pomieszało screwy.gif

Pozdroofka

Napisano

czy przypadkiem nie zamieniłeś kolejności kabli zasilających. jest przekażnik który steruje pracą wycieraczek ale nie wiem dokładnie który, wyciągaj pokolei i sprawdzaj przy krórym wycieraczki nie działają.

Napisano

hehe.gifzlosnik.gif

wygląda jakby mechanizm został źle złożony ; być może nieprawidłowe jest ułożenie względem siebie korby silinika i cięgieł albo korba została założona na silnik kiedy położenie wału nie było w pozycji spoczynkowej hmm.gif

Napisano
  • Autor

> wygląda jakby mechanizm został źle złożony ; być może nieprawidłowe

> jest ułożenie względem siebie korby silinika i cięgieł albo

> korba została założona na silnik kiedy położenie wału nie było w

> pozycji spoczynkowej

wszystko chodziło dobrze nagle "jak napisał lelek coś się pomieszało" być może wyłącznikowi krańcowemu, jak temu zaradzić da sie to naprawić??

Napisano

> wszystko chodziło dobrze nagle coś się pomieszało

Może obróciła się ośka silnika względem "korbowodu"?

Napisano

proponuje zajrzec jeszce raz do mechanizmu, najprawdopodbnie poluzowalo sie mocowanie silnika do mechanizmu zwrotnego.

Napisano

> Może obróciła się ośka silnika względem "korbowodu"?

Nie może, a na pewmo, pod warunkiem, że mechanizm nie był w międzyczasie rozbierany.

Nie ma co kombinować z elektryką i samym silniczkiem.

Gdyby "krańcówka" dawała ciała, to wycieraczki pracowałyby na 2 razy

1. - od dołu do pionu

2. - od pionu do dołu.

Napisano

Mam to samo juz od roku (lenistwo), Jedyne co zrobiłem to wyciągnąlem przekaźnik wycieraczek bo strasznie denerwowala mnie ta pozycja wycieraczek. W tej chwili nie dziala praca przerywana wycieraczek. Na 2 biegu musze je sam włączać i wylączac tzn moge je zatrzymac w dowolnym położeniu na szybie. Napisz prosze jak poradziłes sobie z tym problemem. Z góry dzieki.

A nadmieniam, ze przed tym defektem nic nie grzebałem w mechanizmie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.