Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czytali Auto Świat ?

Featured Replies

Napisano

A dokładniej Narodowy Auto Test 2007 ?

Jeśli nie to jak myślicie: Które miejsce zajał serwis chevroleta w kategorii "Fachowość wykonanych napraw" (zgadywać od 1 do 20)

Ostatnie dwudzieste. blush.gif

Myślę, że z poprawną odpowiedzią na to pytanie nikt nie miał problemów. Na koniec zamieszczam cytat dotyczący usterek aut i tutaj się zdziwiłem, że jest aż tak źle. Myślałem, że pod tym względem nie będziemy na końcu confused.gif

"Wśród pojazdów na gwarancji najwiekszą usterkowością charakteryzowały się Peugoty (w 59% aut stwierddzono awarie) oraz Chevrolety w przypadku których usterki wystąpiły aż w 55% aut zgłoszonych do NAT"

Napisano

> A dokładniej Narodowy Auto Test 2007 ?

> Jeśli nie to jak myślicie: Które miejsce zajał serwis chevroleta w

> kategorii "Fachowość wykonanych napraw" (zgadywać od 1 do 20)

> Ostatnie dwudzieste.

> Myślę, że z poprawną odpowiedzią na to pytanie nikt nie miał

> problemów. Na koniec zamieszczam cytat dotyczący usterek aut i

> tutaj się zdziwiłem, że jest aż tak źle. Myślałem, że pod tym

> względem nie będziemy na końcu

> "Wśród pojazdów na gwarancji najwiekszą usterkowością

> charakteryzowały się Peugoty (w 59% aut stwierddzono awarie)

> oraz Chevrolety w przypadku których usterki wystąpiły aż w 55%

> aut zgłoszonych do NAT"

jedno wynka z drugiego jak nie potrafią naprawić to i usterkowośc wzrasta bo ten sam problem zgłaszny jest kilka razy

Napisano
  • Autor

> jedno wynka z drugiego jak nie potrafią naprawić to i usterkowośc

> wzrasta bo ten sam problem zgłaszny jest kilka razy

Ja myślę, że to jest inaczej - usterki wystąpiły w 55% aut, czyli w co drugim. Niezależnie czy wystąpiły 10 razy czy raz w danym aucie. Więc chyba jedno nie wynika z drugiego. Przykładowo Mercedes czy BMW może mieć mało fachowy serwis, a i tak sądzę, że tam wśród auta na gwarancji nie psuje się aż połowa z nich.

Napisano

Trzeba by poznać metodologie tego rankingu. Też myślę że największą "zasługę" w przedostatnim miejscu ma beznadziejne ASO.

Poza tym usterka usterce nierówna, ja na przykładzie swojego auta mogę powiedzieć że są to dobre samochody, parę pierdół było, gdyby serwis gwarancyjny był normalny nie musiałbym do nich częściej zaglądać niż na przeglądy.

Porównując z moimi wcześniejszymi autami plus sporo elektroniki, którą mam w swojej wersji Laczka nie mogę powiedzieć żeby był to awaryjny samochód.

Napisano
  • Autor

Ja też nie moge powiedzieć, że jest awaryjny. Dlatego właśnie zdziwiłem się tym przedostatnim miejscem. To, że serwis do d... to wiadomo, ale, że takie awwaryjne to jak dla mnie niemiła niespodzianka.

Napisano

> Ja też nie moge powiedzieć, że jest awaryjny. Dlatego właśnie

> zdziwiłem się tym przedostatnim miejscem. To, że serwis do d...

> to wiadomo, ale, że takie awwaryjne to jak dla mnie niemiła

> niespodzianka.

pewnie skoda i vw sa na pierwszych miejscach hehe.gif

teraz reklamuja octavie z LPG bo chyba sprzedaz im spadla rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> pewnie skoda i vw sa na pierwszych miejscach

> teraz reklamuja octavie z LPG bo chyba sprzedaz im spadla

To nie są testy AŚ tylko opinie użytkoników (zresztą co by nie było to chyba nie uważasz, że auta z grupy VW są bardziej awaryjne niż ze stajni Daewoo/Chevrolet).

Zaraz pewnie spytasz dlaczego sobie nie kupiłem skody, albo VW skoro uważam, że są lepsze, więc odpowiem. Skoda mi się nie podoba, a na VW mnie nie stać smile.gif

Napisano

> To nie są testy AŚ tylko opinie użytkoników (zresztą co by nie było

> to chyba nie uważasz, że auta z grupy VW są bardziej awaryjne

> niż ze stajni Daewoo/Chevrolet).

> Zaraz pewnie spytasz dlaczego sobie nie kupiłem skody, albo VW skoro

> uważam, że są lepsze, więc odpowiem. Skoda mi się nie podoba, a

> na VW mnie nie stać

wcale nie mialem zamiaru zadawac takich pytan, tylko doswiadczenie mowi ze takie testy/artykuly sa sponsorowane w wiekszosci przez grupe vw

sam jezdze lacetti i jestem z niego zadowolony, a kupilem takiego bo mi sie podobal i na takiego bylo mnie stac ok.gif

Napisano

> wcale nie mialem zamiaru zadawac takich pytan, tylko doswiadczenie

> mowi ze takie testy/artykuly sa sponsorowane w wiekszosci przez

> grupe vw

> sam jezdze lacetti i jestem z niego zadowolony, a kupilem takiego bo

> mi sie podobal i na takiego bylo mnie stac

Niestety wiekszosc testow jest sponsorowanych. I tu juz wina Chevroleta, ze nei dba o marketing i kojarzy sie z Daewoo a nie z An American revolution hehe.gif czyli z USiA

an_american_revolution_banner.jpg

Z ciekawostek. Jak szukalem samochodu to ogladalem skode fabie... I przemily Pan z salonu po moim pytaniu czemu lampka oswietlenia bagaznika jest jako opcja... Odpowiedzial za luksus trzeba placic yikes.gifhehe.gif

Napisano

> Niestety wiekszosc testow jest sponsorowanych. I tu juz wina

> Chevroleta, ze nei dba o marketing i kojarzy sie z Daewoo a nie

> z An American revolution czyli z USiA

> Z ciekawostek. Jak szukalem samochodu to ogladalem skode fabie... I

> przemily Pan z salonu po moim pytaniu czemu lampka oswietlenia

> bagaznika jest jako opcja... Odpowiedzial za luksus trzeba

> placic

w nowym fiacie bravo trzeba doplacic za kolo zapasowe lub dojazdowke bo w standardzie tego nie ma

ja jak szukalem samochodu to bralem jeszcze pod uwage polo i jakie bylo moje zdziwienie jak pan w salonie mi powiedzial

ze takie duperele jak gniazdo zapalniczki, zapalniczka, popielniczka i wiele innych jest za doplata hehe.gif

juz nie wspomne ze wersja standart nie miala elektrycznych szyb i wspomagania hehe.gif

po dodaniu powyzszego cena znacznie przekraczala cene lacetti z instalacja lpg no.gif

Napisano
  • Autor

>Czemu lampka oswietlenia

> bagaznika jest jako opcja... Odpowiedzial za luksus trzeba

> placic

Polonez to był dopiero luksus - tam chyba były dwie lampki w bagażniku. Kieyś mieliśmy w pracy Pane Vana i tam właśnie nie było gniazda zapalniczki tylko zaślepka - okazało się, że trzeba za to opłacić. W Doblo Van trzeba dopłacać nawet za regulacje fotela pasażera, w standardzie jest ustawiony na stałe i brak gałek regulujących choćby oparcie smile.gif

Acha i jeszcze rez przypomnę, że Narowy Auto Test nie ma nic wspólnego z testami (gdzie owszem uważam, żę są mocno sponsorowane, a czasem z czystego patriotyzmu AŚ chwali germańskie gówno) tylko jest sporzązany na podstawie ankiet wypałnionych przez internautów (sam jedną wypełniłem i chwaliłem chevrolecika właśnie za bezawaryjność). Ogólnie plebiscyt wygrał Leon, bardzo wysoko ocenione jest Volvo S40 i ogólnie marki Japońskie np. Hondy Civic dwie generacje.

Napisano

> To nie są testy AŚ tylko opinie użytkoników (zresztą co by nie było

> to chyba nie uważasz, że auta z grupy VW są bardziej awaryjne

> niż ze stajni Daewoo/Chevrolet).

A ja tak właśnie uważam. Mój Lanos za nic nie chciał się zepsuć. I przy zakupie Chevroleta największym argumentem za, była właśnie spodziewana bezawaryjność. Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem.

> Zaraz pewnie spytasz dlaczego sobie nie kupiłem skody, albo VW skoro

> uważam, że są lepsze, więc odpowiem. Skoda mi się nie podoba, a

> na VW mnie nie stać

A mi VW się nie podobał (brałem pod uwagę VW Bora), a Skoda była za droga (90kpln za Octavię? To musiał być żart).

Napisano

Możemy sobie polemizować o awaryjności ale

jedno jest pewne ASO Chevroleta to DNOOOOOO i b. dobrze napisali

mój stary warsztat od DU POLMOZBYT - choć prostaki tam pracowały straszne był o niebo lepszy w sensie fachowości niż te partacze i całkowite nieuki z GM

Napisano
  • Autor

> Możemy sobie polemizować o awaryjności ale

> jedno jest pewne ASO Chevroleta to DNOOOOOO i b. dobrze napisali

> mój stary warsztat od DU POLMOZBYT - choć prostaki tam pracowały

> straszne był o niebo lepszy w sensie fachowości niż te partacze

> i całkowite nieuki z GM

W pełni się zgadzam. Aso to dno, a chevrolety nie są awaryjne czy usterkowe, dlatego jeszcze raz podkreślę, że zdziwiony jestem, że jesteśmy na przedostatnim miejscu.

Napisano

Ogólnie plebiscyt wygrał

> Leon, bardzo wysoko ocenione jest Volvo S40 i ogólnie marki

> Japońskie np. Hondy Civic dwie generacje.

Kotry leon? Ten nowy? Osobiscie nie widzialem nowego leona na ulicy shocked.gif Jezeli to dotyczylo tylko PL to jakos nie rozumiem jak on mogl wygrac hmm.gif S 40 tez zadko widuje japonczykow jest mnostwo. Chociaz najwiekszego przetargu w PL dla mojej firmy nei wygrali hehe.gif Wygral ford oslabiony.gif

Napisano

> Stary leon.

zartujesz yikes.gif tego duzo tez nie jezdzi? a toledo?

Napisano
  • Autor

> zartujesz tego duzo tez nie jezdzi? a toledo?

Wiem, że dużo nie jeździ, ale może jakiś Fanklub się zmówił i zagłosowali wszyscy. Aby auto było brane do klasyfikacji musiało być ponad 70 ankiet wypełnionych.

Aveo niestety, albo nie miało tak wielu recenzentów, albo nie zakwalifikowało się do TOP 50. Myślę, że raczej to pierwsze.

Napisano

> Wiem, że dużo nie jeździ, ale może jakiś Fanklub się zmówił i

> zagłosowali wszyscy. Aby auto było brane do klasyfikacji musiało

> być ponad 70 ankiet wypełnionych.

> Aveo niestety, albo nie miało tak wielu recenzentów, albo nie

> zakwalifikowało się do TOP 50. Myślę, że raczej to pierwsze.

hmm.gif Ja myslalem, ze to bardziej wiarygodne testy. W sumie chevroletow tez duzo nie jezdzi.

Napisano

ten test to się nadaje...

np wynika z niego,że lanos oferuje duuuuużo mniej miejsca niż astra F hehe.gif

Napisano

> ten test to się nadaje...

> np wynika z niego,że lanos oferuje duuuuużo mniej miejsca niż astra F

Czyli znowu jakas lipa hehe.gif Moze ktos skana wrzuci?

Napisano

> Czyli znowu jakas lipa Moze ktos skana wrzuci?

postaram się wrzucić na dniach, dzisiaj nie mogę,bo gazetka leży w pracy

najlepiej to wyśle na maila żeby nie zaśmiecać kącika

sorry ale zapomniałem o gazecie...ustawiam na jutro przypomnienie w telefonie i cykne fotki

• 1 miesiąc później...
Napisano

> ten test to się nadaje...

> np wynika z niego,że lanos oferuje duuuuużo mniej miejsca niż astra F

Bo to prawda jechalem pare razy i lankiem i mialem opla astre, astra jest szersza i ma wiecej miejsca. Gdzie te fotki ;p

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.