Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mycie silnika

Featured Replies

Napisano

jak lepiej, pojechać gdzieś na myjnie niech oni sie tym zajmą. Ktoś wie może ile kasują, ile się spodziewać?

Czy może opcja 2 kupić jakiś środek do czyszczenia silników, spryskać go odczekać swoje a potem spłukać i cieszyć sie efektem? Jaki środek polecacie?

jeżeli opcja 2 to na co uważać myjąc silnik, co zasłonić albo gdzie nie lać wodą?

Napisano

tez podpinam się do tematu bo też chciałbym to zrobić no i jak samemu to jaki preparat kupić bo jest ich wiele a ceny jedne tanie jedne tak drogie ze szok smile.gif

Napisano

> tez podpinam się do tematu bo też chciałbym to zrobić no i jak samemu

> to jaki preparat kupić bo jest ich wiele a ceny jedne tanie

> jedne tak drogie ze szok

Ja myję silnik sam. Kupuję środek do mycia za około 11 zł i jazda karcherem. Silnik jak nowy cool.gif

Napisano

> Ja myję silnik sam. Kupuję środek do mycia za około 11 zł i jazda

> karcherem. Silnik jak nowy

ok to podaj nazwę tego środka co Ty kupujesz:) No niestety ja karchera nie mam więc zostaje woda w wężu pod jakimś ciśnieniem smile.gif A poza tym coś zakrywasz? cewkę, świece czy jak ?

Napisano

> jak lepiej, pojechać gdzieś na myjnie niech oni sie tym zajmą. Ktoś

> wie może ile kasują, ile się spodziewać?

> Czy może opcja 2 kupić jakiś środek do czyszczenia silników, spryskać

> go odczekać swoje a potem spłukać i cieszyć sie efektem? Jaki

> środek polecacie?

> jeżeli opcja 2 to na co uważać myjąc silnik, co zasłonić albo gdzie

> nie lać wodą?

Ja zawsze myje sam. Co do środkó to wybór jest b.duży , lepiej kupić coś firmowego spsikać wypic piwo lub dwa, potem goąca woda pod ciśnieniem i się świeci jak psu kulki. Warto osłonić syrenke alarmu, kompa , ja osobiście nie osłaniełem niczego myłem wiele razy i nic silniczkowi nie było. Podczas mycia lać wode z głową i potrzeć gdzie sie leje. Niejednemu klientowi u mnie na myjce ściągneli już lakier wiec ostrożnie. Po umyciu wszystko dokładnie wydmucham sprężonym powietrzem , kostki elektryczne i przewody WN kontakt sprayem , maska do góry i do słoneczka coby wszystko wyschło. To wersja jak mam więcej czasu .

Napisano

kupujesz płyn do mycia silników w spray podnosisz mache jedziesz nim ostro po czym czekasz pare minut i spłukujesz ja potraktowałem swojego myjką ciśnieniową i nic mu nie było nie wyjmowałem świec a po zabiegu silnik na dotyk odpalił już czysty waytogo.gif dasz rade

Napisano

całe szczęści że świec nie wykręcałeś bo byś sobie wode do silnika nalał hehe.gif

Napisano

jedziesz na myjke samoobslugowa bierzesz program z ciepla woda i jazda wszystko ladnie schodzi.koszt 5zl

Napisano
  • Autor

> jedziesz na myjke samoobslugowa bierzesz program z ciepla woda i

> jazda wszystko ladnie schodzi.koszt 5zl

u mnie na takiej myjni widziałem zakaz mycia komory silnika

Napisano

> środek polecacie?

> nie lać wodą?

ja raz ze strachem mylem moj stary 1.1 a jutro zaczynam sie brac za poarzadki od nowa zeby.GIF ale jakos zawsze obawiam sie pryskac woda na silnik nie wiem czemu zeby.GIF

Napisano

> kupujesz płyn do mycia silników w spray podnosisz mache jedziesz nim

> ostro po czym czekasz pare minut i spłukujesz ja potraktowałem

> swojego myjką ciśnieniową i nic mu nie było nie wyjmowałem świec

> a po zabiegu silnik na dotyk odpalił już czysty dasz rade

Byle nie jakiś chemiczny wynalazek. Potem ładnie wygląda, ale słychać rudą, jak zaczyna żreć.

Napisano

> ja raz ze strachem mylem moj stary 1.1 a jutro zaczynam sie brac za

> poarzadki od nowa ale jakos zawsze obawiam sie pryskac woda na

> silnik nie wiem czemu

Tez sie bałem zeby.GIF ale kupiłem dobry środek naczy drogi nie taki za 6 zł tylko za 12 zeby.GIF Slonce przyszlo wysuszyło do konca i jest elegancja. Tylko nie walić za duzym cisnieniem po wężach bo ich szkoda 270751858-jezyk.gif

Napisano

> ok to podaj nazwę tego środka co Ty kupujesz:) No niestety ja

> karchera nie mam więc zostaje woda w wężu pod jakimś ciśnieniem

> A poza tym coś zakrywasz? cewkę, świece czy jak ?

Środek ten to chyba jest "Moje Auto" ja jestem zadowolony z niego, ale wydaje mi się, że dużą rolę odgrywa t ciśnienie wody. smile.gif

Napisano

A ja własnie się dzisiaj skusiłem na umycie silnika w mojej 700tce. Pojechałem na myjkę bezdotykową, zająłem ostatnie stanowisko, nie było nawet duzo ludzi, otworzyłem maske, folią przykryłem nanoplex i umyłem gorącą wodą z proszkiem. Pózniej przepłukałem zwykłą wodą, a na koniec wodą zdemineralizowaną z polimerem. Odczekałem z 3min z podniesioną klapą, zeby chociaz troszkę odparowało. Odpaliłem (opierwsze 5s chodził na jednym garze) i pojechałem. Efekt: znacznie czystszy silnik, tylko nie jest umyty w głębokich zakamarkach, ale trudno najwyzej nastepnym razem

Napisano

> środek polecacie?

> nie lać wodą?

Tak jak koledzy mówią środek do czyszczenia silników ja miałem firmy K2 koszt 8zł chyba .. spsikałem cały silnik odpaliłem auto i lałem wodą - jedyny wielki minus mojej operacji to był zalany alarm i musiałem go wywalić:/ Tak więc jeśli masz alarm to go zakryj czymś a reszte lej i uważaj na te węże jak tu ktoś powiedział;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.