Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaźnik Weber 903 ccm Problem

Featured Replies

Napisano

Pany witam. Problemik mam z moim gaźnikiem w bolidzie, a mianowicie..

Samochód jakieś 3 lata nie jeździł na benzynie no to wyczyściłem gaźnik założyłem, podpiąłem wszystko i ciężko go zapalić a jak już zapali to od razu gaśnie, jak znowu dodam gazu to nie wchodzi na obroty i sie dusi.. Co go może boleć?

Napisano

Na moje oko pływak się zawiesza albo podtapia...może też zawór iglicowy pływaka się zacierać...i przelewa silnik...

Napisano

Jakieś czułe te gaźniki na gaz angryfire.gif mój zapalać zapala lecz po dodaniu gazu gaśnie. Jak podciągnę ssanie to problem znika, paliwo ze zbiornika również zlosnik.gif Macie jakiegoś pomysła ?

Napisano

> Jakieś czułe te gaźniki na gaz mój zapalać zapala lecz po dodaniu

> gazu gaśnie. Jak podciągnę ssanie to problem znika, paliwo ze

> zbiornika również Macie jakiegoś pomysła ?

Zatkane dysze...na moje oko...

Napisano

Znajdę gdzieś manual ? kiedyś go rozebrałem wyczyściłem jakieś dysze zlosnik.gif pewnie jest ich więcej wink.gif wykrecilem tylko te dostepne od wewnątrz gaźnika, podobno są jeszcze jakieś pod zaślepkami. Chyba kupie mojej zona.gif nowy gaźnik i przestanie mi marudzic co bedzie jak sie jej lpg skończy.

Napisano
  • Autor

> odkręć mu troche powietrza

w którym miejscu ?

Powiem tyle ze na otwartej górnej klapie na maksa na wolnych chodzil ale problem po dodaniu gazu pojawiał sie dalej..

Napisano
  • Autor

> Na moje oko pływak się zawiesza albo podtapia...może też zawór

> iglicowy pływaka się zacierać...i przelewa silnik...

Jak temu zaradzić ?

Napisano

> Jak temu zaradzić ?

wyciągnij pływak i zobacz czy nie ma w nim paliwa, jeśli jest to pływak do wymiany, a jeśli jest dobry sprawdź ustawienie poziomu paliwa na blaszce, poskładaj i uważaj na uszczelkę gaźnika ponieważ lubi się źle ułożyć przez co blokuje pływak i nie zamyka dopływu paliwa i będzie go zalewać

Napisano

> Pany witam. Problemik mam z moim gaźnikiem w bolidzie, a mianowicie..

> Samochód jakieś 3 lata nie jeździł na benzynie no to wyczyściłem

> gaźnik założyłem, podpiąłem wszystko i ciężko go zapalić a jak

> już zapali to od razu gaśnie, jak znowu dodam gazu to nie

> wchodzi na obroty i sie dusi.. Co go może boleć?

Miałem podobny problem w swoim. Generalnie to na benzynie jak silnik jest zimny to musisz go potrzymac przez jakiś czas na ssaniu. Ja miałem problem bo mi się ta klapka od zamykania dopływu powietrza co jest w gaźniku nie domykała jak wyciągałem ssanie i efekt był własnie taki że odpalał i od razu gasł. Naprawiłem to i teraz wystarczy potrzymać na ssaniu ok. 2000 obrotów/min aż się podgrzeje i już później jest ok.

Napisano

ja bym sprawdzil jeszcze raz czy dobrze ułożyla sie uszczelka , tak jak to ktos już wspomniał dwa posty wyzej, ostatnio jak czyscilem to źle się ułożyła i zacinał mi sie pływak przez co go zalewało

Napisano

Witam, podlącze sie do tematu. Mam gaznik webera, przebieg 135kkm, jest gaz, nie mam problemow z odpalaniem, ale jak jest zimny silnik i dodam ostro gazu to bez ssanka nie da rady. Inaczej gasnie. Lecz to chyba charakterystyka takich gaznikow.. Chcialbym mimo to wyczyscic gaznik. Jezdze nim ponad 2 lata, a sadze, ze poprzedni wlasciciel tez go nie czyscil. Poda mi jakis kolega wytyczne, jak dobrze i sprawnie wyczyscic gaznik?? Noi pozniej regulacja. Tez bede wdzieczny za rady. Dzieki z gory. Szerokości cool.gif

Napisano

> Witam, podlącze sie do tematu. Mam gaznik webera, przebieg 135kkm,

> jest gaz, nie mam problemow z odpalaniem, ale jak jest zimny

> silnik i dodam ostro gazu to bez ssanka nie da rady. Inaczej

> gasnie. Lecz to chyba charakterystyka takich gaznikow..

> Chcialbym mimo to wyczyscic gaznik. Jezdze nim ponad 2 lata, a

> sadze, ze poprzedni wlasciciel tez go nie czyscil. Poda mi jakis

> kolega wytyczne, jak dobrze i sprawnie wyczyscic gaznik?? Noi

> pozniej regulacja. Tez bede wdzieczny za rady. Dzieki z gory.

> Szerokości

ja nie mam gazu, jak jest zimny i mu przycisne bez ssania to chwile sie "dusi" ale po chwili juz jedzie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.