Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

No i miałem lusterka

Featured Replies

Napisano

CZy kiedys w koncu to się skończy teraz tylko trzeba poszukac dwie sztuki i zamontowac i czekac na kolejny raz mad.gif

Napisano

a mozna wiedziec o co dokładniej chodzi, urwali w nocy, stłuczka była...?? i jaki to ma zwiazek z technika??

Napisano
  • Autor

> a mozna wiedziec o co dokładniej chodzi, urwali w nocy, stłuczka

> była...?? i jaki to ma zwiazek z technika??

URwali tylko kable wisza teraz trza nowe ale trza jakoś zabezpieczyc wiec moze jakies porady ??

Napisano

moim zdaniem(ale niech wypowiedza sie inni) poza sklejeniem na stałe nie ma innej mozliwosci zabezpieczenia przed kradzieza, tylko ze wowczas jak zlodziej nie bedzie mogl ich ukrasc to moze zdewastowac Ci autko ze zlosci, slyszalem juz o takich przypadkach...

Napisano

> CZy kiedys w koncu to się skończy teraz tylko trzeba poszukac dwie

> sztuki i zamontowac i czekac na kolejny raz

przykra sprawa . u mnie za to jest plaga rytowników ... co drugie auto porysowane w tym moje .

żeby tak można było podpiąć autko pod wysokie napięcie ... tuk.gif

Napisano

Faktycznie jakaś plaga. Też dzisiaj znalazłem lusterko wiszące jedynei na kablach frown.gif

Na szczęście jakoś je złożyłem, tyle że troche odstaje i się telepie :/

Napisano

> Faktycznie jakaś plaga. Też dzisiaj znalazłem lusterko wiszące

> jedynei na kablach

> Na szczęście jakoś je złożyłem, tyle że troche odstaje i się telepie

> :/

Jezeli nie masz niczego połamanego to pewnie źle założyłeś. Ja też kiedyś się męczyłem i klnie.gif aż sie zorientowałem że mi lusterka nie uszkodzili tylko ja źle zakładałem. 270635636-JUMP2.gif

Napisano

> URwali tylko kable wisza teraz trza nowe ale trza jakoś zabezpieczyc

> wiec moze jakies porady ??

Kiedyś jak miałem Corsę to na forum Corsy również przewijal się temat znikających elektrycznych lusterek. Rozwiązanie jakie zostało wymyślone a potem realizowane to: zamontowanie czujnika krańcowego w lusterku - w momencie odłączenia lusterka włącza się alarm.

Napisano

a ja powiem tylko tyle: poxipol i spray czarny matowy, odkręcić lusterka, skleić, wrzucić w imadło, delikatnie ścisnąć 24h i sprajem przejechać... i mi zimę przeżyły:D test, poruszałem tak że auto zaczelo drgać i nic, trzyma się, brak imadła? to czym kolwiek przycisnąć, mi w Anglii średnio co 3 m-ce urywają, tu to sport, dopiero teraz kupuję, jedno, bo ktoś mi je przejechał, ale wiem że znów ktoś urwie i będę kleił

lusterko porządnie klejone i na autostradzie 140 - 160km/h ciągnę i nic tam złego nigdy się nie działo

może moja wypowiedź komuś pomoże;)

Napisano

> Jezeli nie masz niczego połamanego to pewnie źle założyłeś. Ja też

> kiedyś się męczyłem i aż sie zorientowałem że mi lusterka nie

> uszkodzili tylko ja źle zakładałem.

Wydaje mi się, że dobrze... Z tyłu blaszka zaczepiona jest o taki pręcik, a z przodu dwa płaskie kółeczka z "cyckami" są wciskane w plastik. Jak auto kupiłem to lusterko już się lekko "telepało" więc podejrzewam, że było już kilka razy naruszone.

Najgorsze to to, że ta cała metalowa konstrukcja nie jest sztywna i cholernie ciężko ją wcisnąć na miejsce.

Napisano

> Wydaje mi się, że dobrze... Z tyłu blaszka zaczepiona jest o taki

> pręcik, a z przodu dwa płaskie kółeczka z "cyckami" są wciskane

> w plastik. Jak auto kupiłem to lusterko już się lekko "telepało"

> więc podejrzewam, że było już kilka razy naruszone.

> Najgorsze to to, że ta cała metalowa konstrukcja nie jest sztywna i

> cholernie ciężko ją wcisnąć na miejsce.

Cholerka jak Ci to opisać.

Najpierw te kółeczka z cyckami powinny wejść w swoje miejsca.

Potem należy wcisnąć oba, nazwę je zatrzaski, w swoje miejsca czyli jeden wchodzi w obudowę lusterka a drugi w "trójkąt" lusterka.

Ja kiedyś zakładałem ale nie miałem wyciągniętego jednego zacisku i tez mi latało. Jak doszedłem jak to w końcu jest lusterko trzyma sie sztywno.

Napisano

metoda mojego sąsiada co mu urywali kilka razy w kadecie:

ludzki włos! ok 10cm posmarowany klejem i naklejone na lusterko prosto od góry do dołu ale tak przy krawędzi.!i sąsiad to jeszcze dał taśmę klejącą na ten włos-efekt może nie estetyczny ale skuteczny.

pierwsze myśli to,że lusterko pęknięte,nawet pod palcem czuć "rysę"a takiego złodziej nie ukradnie.

Napisano

> Najpierw te kółeczka z cyckami powinny wejść w swoje miejsca.

> Potem należy wcisnąć oba, nazwę je zatrzaski, w swoje miejsca czyli

> jeden wchodzi w obudowę lusterka a drugi w "trójkąt" lusterka.

Kurcze nie mam pojęcia o jakich zatrzaskach mówisz.

Jak montowałem poprzednio to juz nawet odkręciłem od karoserii trójkąt. Ale zawsze montowałem tak, że taka blaszke, która jest w tylnej części obudowy zaczepiałem o pionowy pręcik w trójkącie (blaszka jest tak wyprofilowana jakby miała właśnie służyć jako zaczep), a później próba wciśniecia tych "kółek z cyckami" w plastik trójkąta (z pomocą czegoś cienkiego oczywiście bo sie miedzy trójkąt a lusterko palce już nie mieszczą).

A z twojego opisy wnioskuje jakby to powinno być robione odwrotnie. I co gorsza nie bardzo kojarzę o jakie zatrzaski może chodzić.

Pozdrawiam

Piotr

Napisano

> Kurcze nie mam pojęcia o jakich zatrzaskach mówisz.

> Jak montowałem poprzednio to juz nawet odkręciłem od karoserii

> trójkąt. Ale zawsze montowałem tak, że taka blaszke, która jest

> w tylnej części obudowy zaczepiałem o pionowy pręcik w trójkącie

> (blaszka jest tak wyprofilowana jakby miała właśnie służyć jako

> zaczep), a później próba wciśniecia tych "kółek z cyckami" w

> plastik trójkąta (z pomocą czegoś cienkiego oczywiście bo sie

> miedzy trójkąt a lusterko palce już nie mieszczą).

> A z twojego opisy wnioskuje jakby to powinno być robione odwrotnie. I

> co gorsza nie bardzo kojarzę o jakie zatrzaski może chodzić.

> Pozdrawiam

> Piotr

Taką samą blaszkę masz w lusterku, w tylnej jego części tak naprzeciwko tych zatrzasków ale w lusterku a nie w trójkącie. Jeżeli siedzi zamocowana to wyjmij to załóż najpierw te zatrzaski a potem dociśnij aby obie blaszki weszły w swoje pręciki.

Napisano

> Cholerka jak Ci to opisać.

Mam 8 obrazków lusterek zachomikowanych z forum smile.gif Zapodam, może będzie Ci łatwiej roztłumaczyć wink.gif

280734691-lusterko1.jpg

280734691-lusterko2.jpg

280734691-lusterko3.jpg

280734691-lusterko.jpg

280734691-lusterko_1.JPG

280734691-lusterko_stare.jpg

280734691-lusterko_tyl.jpg

280734691-lusterko_przed_lift.jpg

Pozdroofka

post-36940-14352493079053_thumb.jpg

Napisano

O dzięki. Strzałką czerwona zaznaczyłem ten haczyk który trzeba śrubokrętem wyjąć, jest on identyczny jak ten zaznaczony na zielono.. Jest on taki sam jak ten co jest w "trójkącie"

280734741-280734691-lusterko1.jpg

Ja też kiedyś wkładałem te cycki i ten jeden haczyk co jest w "trójkącie". Lusterko trzymało sie ale nie wchodziło do końca i łatwo można było je wypiąć. Teraz siedzi mocno i nie ma szczeliny.

post-78474-143524930797_thumb.jpg

Napisano

Miałem problemy z rozczajeniem bo mówisz, że w tylnej części haczyk jest w trójkącie. A u mnie to to co jest zaznaczone na zdjęciu na zielono jest w lusterku, a widoczny przy tym pręcik jest w trójkącie.

Ale dzięki za info. Jutro jadę co prawda na wesele, ale jak wrócę to mam wolne i spróbuję z tym powalczyć smile.gif

Napisano

> Miałem problemy z rozczajeniem bo mówisz, że w tylnej części haczyk

> jest w trójkącie. A u mnie to to co jest zaznaczone na zdjęciu

> na zielono jest w lusterku, a widoczny przy tym pręcik jest w

> trójkącie.

> Ale dzięki za info. Jutro jadę co prawda na wesele, ale jak wrócę to

> mam wolne i spróbuję z tym powalczyć

Ustalmy jedno:

Są 2 haczyki. Jeden z przodu, drugi z tyłu lusterka. Oba powinny być wypięte i najpierw powinno się wsadzić cycki (no niezłe zdanie hahaha.gif)

Zobacz to w swoim lusterku. Zrobiłbym Ci zdjęcia mojego ale nie chcę go otwierać bo już mi się ułamał jeden ząbek od trzymania obudowy a lusterko było kupione nowe w grudniu i nawet nie zdążyłem go jeszcze pomalować sciana.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.