Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie ASO w Wawie możecie polecić?

Featured Replies

Napisano

Padła mi co prawda Omega, a nie Astra ale tutaj jest spory ruch i pewnie też korzystacie z ASO.

Możecie polecić któreś ASO Opla w Wawie?

Auto padło mi pod domem i jest to automat więc hol na lince raczej odpada crazy.gif Najbardziej pasuje mi auto-żoliborz na Rudnickiego lub Łomianki.

Sprawa raczej pilna bo chciałbym, żeby jutro z rana wzięli kluske na lawete i się nią zajęli.

Z góry dzięki 20.GIF

Napisano

> Padła mi co prawda Omega, a nie Astra ale tutaj jest spory ruch i

> pewnie też korzystacie z ASO.

> Możecie polecić któreś ASO Opla w Wawie?

> Auto padło mi pod domem i jest to automat więc hol na lince raczej

> odpada Najbardziej pasuje mi auto-żoliborz na Rudnickiego lub

> Łomianki.

> Sprawa raczej pilna bo chciałbym, żeby jutro z rana wzięli kluske na

> lawete i się nią zajęli.

> Z góry dzięki

a musi być ASO? wink.gif

może Auto-Expert? klik

Napisano
  • Autor

> a musi być ASO?

> może Auto-Expert? klik

A przyjadą po moje auto do mnie do domu? Bo nie zabiorę na barana zlosnik.gif

Napisano

> A przyjadą po moje auto do mnie do domu? Bo nie zabiorę na barana

tego nie wiem

ale skoro nikt nie poleca żadnego ASO, to co Ci szkodzi zadzwonić? wink.gif

Napisano
  • Autor

> tego nie wiem

> ale skoro nikt nie poleca żadnego ASO, to co Ci szkodzi zadzwonić?

Zadzwonię na pewno.

Myślałem, że może ktoś teraz mi powie coś w tym temacie zlosnik.gif

Dzięki ok.gif

Napisano

> Myślałem, że może ktoś teraz mi powie coś w tym temacie

może zapytaj jeszcze na GW? smile.gif

> Dzięki

ok.gif

Napisano

Osobiście mogę polecić ASO Miniewski na 17-tego Stycznia. Z tym, że ostatnio byłym u nich jakieś 8 lat temu hmm.gif

Ale podobno nic się nie zmieniło. ASO jest niemal za płotem Auto-Experta, więc jakby coś nie wyszło to taki kawałek przepchniesz Astrę wink.gif

Nadal uważam, że ASO na Mangalia jest be.

Napisano

Szczerze powiem, że w mojej opinii ASO Opla jest beznadziejne. Od kiedy pamiętam gdy Opla Kadeta ojciec serwisował, potem Astrę (którą ja mam teraz) dwa razy zawiózł do ASO w tym na 17 stycznia, tak na tym się skończyło. W rodzinie jest jeszcze Viki 2.2 DTi i nikt z nas nie ryzykowałby jej zawozić do ASO. Lepiej do sprawdzonych serwisów. Opel coś nie wyciągnął do tej pory nauki, że dobry serwis to same plusy dla marki.

Napisano

Zgadzam się. Mi na Mangalii szybę z boku wymieniali 6 godzin. Siedziałem przez ten czas w salonie (do warsztatu wstęp wzbroniony) bo miało być za chwilkę zrobione sciana.gif

Ale u Miniewskiego można było sobie wejść na halę, pogadać z serwisantem, popatrzeć co robi. Wymienili ECU (2000zł), który padł 2 tyg. po końcu gwarancji, za darmo.

To cała moja przygoda z ASO wink.gif.

Napisano
  • Autor

> więc jakby coś nie wyszło to taki kawałek

> przepchniesz Astrę

> Nadal uważam, że ASO na Mangalia jest be.

Jak wyżej pisałem Omega automat i to 3,0. Trochę waży zlosnik.gif ledwo ze skrzyżowania ją zepchnąłem jak padła sick.gif

Napisano

Jeżeli zależy Ci koniecznie na ASO to polecam ESO na ul.Białołęckiej- telefon znajdziesz na www.pf.pl lub http://www.eso.waw.pl/.

Dobrze robią i ceny mają tańsze niż w klasycznym ASO Opla . TO jest warsztat prywatny z licencją ASO Opla. Może nie wygląda okazale i nie ocieka chromem i szklanymi ścianami ale procedury ISO są zachowane.

- telefonik na wizytę

- rejestracja problemu

- wykonanie skanu auta pod kątem problemu i całej okolicy (np. wymiana klocków to jednocześnie przegląd całego układu hamulcowego)

- telefon z sugerowanym zakresem robót i ceną

- robota po decyzji klienta co i jak

- odbiór na określoną godzinę.

Oczywiście można poczekać na miejscu i żłopnąć kawczana lub wody lub popatrzeć na ręce mechanikom.

Onegdaj to był jedyny warsztat który kumał dobrze roposilniki w Omegach.

Napisano

NEXTEAM ul. Modlińska

Napisano

Mogę pomóc... moje 2.5 V6 pociągnie smile.gif

Napisano

Mają zaprzyjaźnionego laweciarza, bardzo sympatycznego zresztą zlosnik.gif W tym roku 2 razy moją Omegę brał na lawetę hahaha.gif

Napisano

> Padła mi ... Omega,..

>...kluske...

Kolega z LOB?

Napisano

No to git. Teraz jesteśmy z AK 20.GIF

Przepraszam za OffTop

/OffTop mode end

Napisano
  • Autor

No dobra. Dzisiaj omega zrobiła mi prezenta i zaczęła odpalać i jeździć zlosnik.gif Ale i tak zadzwoniłem do autoeksperta żeby zapytać się o koszt wymiany rozrządu i ew. naprawę rozrusznika lub tego co tam padło. Jak wspomniałem wykonałem telefon i odebrał miły Pan X. Na moje pytanie o koszt wymiany rozrządu podał mi cenę xx zł po konsultacji z jakimś Panem Y. Ale na pytanie o ceny części odpowiedział, że jak przyjadę to zobaczą jakie części są potrzebne icon_eek.gif I tu powstaje moja obawa ponieważ zakład specjalizujący się w Oplach za bardzo nie wie z czego składa się rozrząd... Mam to olać i jechać do nich bo może Pan X akurat nie zna się na autach tylko telefony odbiera? Czy raczej odpuścić i pojechać do ASO?

Napisano

> jak przyjadę to zobaczą jakie części są

> potrzebne

Pewnie miał na myśli to co może być do wymiany przy okazji rozrządu - w Astrze np.: pompa, termostat, dolne kółko, uszczelniacze itp.

Pozdroofka

Napisano

Dokładnie to co Lelek miał na myśli, ale pamiętaj że ASO nie jest właścicielem - to ty decydujesz co będzie zrobione. ASO Ci podpowiada co wg nich i hm....wg "sztuki rzemieślniczej" winno być wymienione i od tego uzależnią gwarancję jakiej Ci udzielą na robotę.

Napisano

> No dobra. Dzisiaj omega zrobiła mi prezenta i zaczęła odpalać i

> jeździć Ale i tak zadzwoniłem do autoeksperta żeby zapytać się

> o koszt wymiany rozrządu i ew. naprawę rozrusznika lub tego co

> tam padło. Jak wspomniałem wykonałem telefon i odebrał miły Pan

> X. Na moje pytanie o koszt wymiany rozrządu podał mi cenę xx zł

> po konsultacji z jakimś Panem Y. Ale na pytanie o ceny części

> odpowiedział, że jak przyjadę to zobaczą jakie części są

> potrzebne I tu powstaje moja obawa ponieważ zakład

> specjalizujący się w Oplach za bardzo nie wie z czego składa się

> rozrząd... Mam to olać i jechać do nich bo może Pan X akurat nie

> zna się na autach tylko telefony odbiera? Czy raczej odpuścić i

> pojechać do ASO?

Witam.AUTO-EKSPERTA mogę polecić z czystym sumieniem.Od roku serwisuję u nich dwie Asterki III i żadnych problemów. Fachowa i rzetelna obsługa oraz humanitarne ceny .

Jestem z nimi umówiony na przegląd po 45 tkm w środę.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Ale tylko dla autokącikowiczów .

To warto przyczepić złośnika na autko? zlosnik.gif

Chyba będę musiał z lodówki przełożyć rotfl.gif

Napisano

> To warto przyczepić złośnika na autko?

> Chyba będę musiał z lodówki przełożyć

Szkoda odrywać, zniszczysz... Jedź z lodówka... grinser006.gifzlosnik.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> a musi być ASO?

> może Auto-Expert? klik

No więc sprawa wygląda następująco...

Po telefonie do Auto-Ekspert'a zbyt wiele się nie dowiedziałem.

W piątek 9.05 postanowiłem napisać do nich maila z listą rzeczy które chcę zrobić. Poprosiłem o wycenę ile mniej więcej może to kosztować. Czekałem na odpowiedź do popołudnia w poniedziałek.

Zadzwoniłem ponownie do Auto-Eskperta upewnić się czy mail został przeczytany. Dostałem odp. że szef jeszcze nie czytał ale zaraz mu powiedzą to da mi odpowiedź.

Czekałem do popołudnia wtorkowego i nadal cisza.

Wpadłem na genialny pomysł, żeby wysłać im fax (sugerowane to było tutaj na forum w którymś wątku). Poza tym papier to papier i tak szybko nie zaginie.

Tak więc wysmarowałem od nowa o co mi chodzi i wysłałem faxem. Byłem zszokowany bo zaraz był do mnie telefon z dodatkowym pytaniem co do samochodu. Pogadałem chwilę z Panem który do mnie zadzwonił i dowiedziałem się, że szef zadzwoni do mnie podać mi ceny i ustalimy termin. Uprzedziłem Pana, że bardzo mi się spieszy bo olej powinienem mieć wymieniony 3kkm temu. Pan powiedział, że rozumie i szef wszystkim się zajmie. Mija chyba 24 godzina od ostatnich obietnic kontaktu i nasuwa mi się pytanie... Możecie polecić jakieś ASO? angryfire.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.