Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koło hamuje w czasie jazdy.

Featured Replies

Napisano

Jedno tylko, prawy tył. Czasami nie daje oznak, a czasami po 5 km leci dym jak z popielniczki. Klocki były wyczyszczone i nasmarowane, więc to nie ich zapieczenie jest przyczyną. Ręczny też wygląda OK, co to może być?

Napisano

> Jedno tylko, prawy tył. Czasami nie daje oznak, a czasami po 5 km

> leci dym jak z popielniczki. Klocki były wyczyszczone i

> nasmarowane, więc to nie ich zapieczenie jest przyczyną. Ręczny

> też wygląda OK, co to może być?

Coś się jednak zapiekło, jak nie ręczny to zostaje tłoczek w zacisku który nie odbija, sprawdź jeszcze czy ręczny jednak odbija czy może zostaje, jak jest O.K. to zostaje tylko tłok w zacisku, wewntualnie prowadnice zacisku.

Napisano

> Jedno tylko, prawy tył. Czasami nie daje oznak, a czasami po 5 km

> leci dym jak z popielniczki. Klocki były wyczyszczone i

> nasmarowane, więc to nie ich zapieczenie jest przyczyną. Ręczny

> też wygląda OK, co to może być?

.............przedmówca słusznie radzi ....skoro czyszczone i smarowane były prowadnice klocków to wygląda zdecydowanie na zacisk i nie odbijający tłoczek oslabiony.gif

Napisano

Powodem jest na 99% uszkodzona/ pęknięty pancez - linki hamulca ręcznego. powoduje blokowanie się układu samonapinacza w tylnym kole i taki efekt jak pisałeś...

Przerabiałem to ostatnio oslabiony.gif sprawdź i jak jest pęknięta to wymień .. smarowanie nic tu nieda.... no.gif

Napisano
  • Autor

Klocki, tłoczki, ręczny było OK (jak wspominałem cfaniaczek.gif). W warsztacie w końcu zdiagnozowali - przewód hamulcowy. Ponoć pęcznieje czasem w środku, i po naciśnięciu pedału płyn się spokojnie przeciśnie, ale po zwolnieniu hamulca, ma problem z cofnięciem się. Z tego co słyszałem, była to częsta przypadłość Bravo, w Stilo jeszcze się z tym nie spotkali, ale czas robi swoje i możliwe, że zaczną się właśnie tego typu problemy smile.gif

Napisano

> co słyszałem, była to częsta przypadłość Bravo, w Stilo

yikes.gifyikes.gif miałem Brave przez 5 lat i zrobiłem nią 300.000 km ale o czymś takim jeszcze nie słyszałem hehe.gif

Czyli co ... wymienili węzyk i jest ok.gifhehe.gif

Napisano
  • Autor

> miałem Brave przez 5 lat i zrobiłem nią 300.000 km ale o czymś

> takim jeszcze nie słyszałem

> Czyli co ... wymienili węzyk i jest

Na razie (1kkm) jest OK smile.gif

Napisano

> Klocki, tłoczki, ręczny było OK

Zgadza się to samo miałem wsieniasie, a kumpel w uno wada wężyka.

Napisano

Hmmm, po pierwsze zacisk ręcznego jest w lewym kole, ie w prawym moi drodzy, a po drugie, całkiem niedawno miałem ten sam problem i wina była po stronie skrzywionego trzpienia pompy hamulcowej, miałem te same problemy i w warsztacie łącznie z zaciskiem i przewodami miękkimi wymieniłem wszystko oprócz pompy i metalowych przewodów. Nie chcę Cię martwić, ale od wymiany zacisku przejechałem ponad 2kkm i nic, a pewnego ranka jak mi zacisnęło hample, to ruszyć nie mogłem. Po wymianie pompy hamulcowej wszystko wróciło do normy, i od 4kkm mam w końcu święty spokój. Koszt pompy na allegro to 160 PLN, może warto to jeszcze sprawdzić.

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Hmmm, po pierwsze zacisk ręcznego jest w lewym kole, ie w prawym

Hm... byłem przy tej naprawie, zdemontowali mi PRAWE koło, i był tam zacisk ręcznego hmm.gif

Napisano

> Hm... byłem przy tej naprawie, zdemontowali mi PRAWE koło, i był tam

> zacisk ręcznego

No i dobrze hehe.gif zaciski są w lewym i prawy tylnim kole - linki ręcznego wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.