Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problemy z klimą dwustrefową

Featured Replies

Napisano

Witam,

no i trafiło na mnie. oslabiony.gif pojechałem sprawdzić klimę z powodu następujących objawów:

przy wyłączonym full auto wiało gorącem na stronie kierowcy, u pasażera ok. (wydaje mi się, że niekiedy było ok, potem zaś ten objaw - ale pewien nie jestem)

Facet powiedział, że czujnik poszedł, dokładnie nie wie który, bo na kompie nie wyświetla, natomiast uważa, że to lewy jakiśtam.

Zeby go wyjąć trzeba prawdopodobnie zdemontować deske - koszt samej robocizny ok. 700pln pad.gif a czujnik nie wiadomo ile, bo ASO musi sobie go najpierw ponoć zobaczyć. angryfire.gifsciana.gif

Czy wiecie może, czy naprawdę trzeba zdjąć deskę aby dojść do tego lewego czujnika? Wie ktoś ile taki czujnik kosztuje? oslabiony.gif

facet powiedział, że tak długo, jak klima działa, to gra nie jest warta świeczki crazy.gif

Napisano

Hm... a jestes pewien czy to oby nie silniczek się zepsuł? Kolega Lisek mial takowe przejscia i na moje oko masz tak samo jak u niego... coś było ze na poczatek te silniczki trzeba silikonem potraktowac!

Napisano
  • Autor

według gościa na kompie wyskakuje błąd czujnika. Wytłumaczył mi to w taki sposób, że czujnik wariuje, bo nie wie, jaką ma temperature w otoczeniu i dlatego wali ciepłem niewiem.gif

Napisano

A jak stoisz na słońcu i masz FULL AUTO włączone,

to wiatraczek rozkręca się na więcej niż dwie podwójne kreski?

Napisano

Miałe tak po zakupie auta devil.gif

Wymiana aku pomogła hehe.gifhehe.gifhehe.gif bo tamten był zabity devil.gif

Druga sprawa to podobno cięgna spadają wink.gif

Napisano
  • Autor

> A jak stoisz na słońcu i masz FULL AUTO włączone,

> to wiatraczek rozkręca się na więcej niż dwie podwójne kreski?

rozkręca się

Napisano
  • Autor

> Druga sprawa to podobno cięgna spadają

eee, jakie cięgna? niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> czego

> Lisek opracowal : jakiś tekst

czytałem, pytanie czy czujnik to to samo co silniczek, dlatego też nowy temat niewiem.gif

Napisano

> eee, jakie cięgna?

No które sterują może się odczepił i nie "przekierowuje" zimne/ciepłe.

Napisano
  • Autor

> No które sterują może się odczepił i nie "przekierowuje"

> zimne/ciepłe.

hmm.gif musiałbym sprawdzić, ale że jestem laik w tych sprawach, będzie z tym ciężko. Jak mi elektryk powie że trzeba, to raczej wyjścia nie będę miał, bo sam tego nie zrobię frown.gif

Napisano

napisz z nim umowę w której zagwarantuje , że sobie nie policzy za wykonaną prace w przypadku błędnej diagnozy a sama zapłata zostanie uregulowana po stwierdzeniu przez ciebie usunięcia problemu wink.gif

Napisano

Proponuję najpierw wykonać test autoadaptacji opisany przez Liska.

Napisano

> według gościa na kompie wyskakuje błąd czujnika. Wytłumaczył mi to w

> taki sposób, że czujnik wariuje, bo nie wie, jaką ma temperature

może... ale jeśli ustawiasz na Fulll / grzanie lub mrozenie / to czujniki już tu nie maja nic do gadania ....

Po prostu przepustnice mają sie otwierać lub zamknąć na Maxa... i tyle hmm.gif Skoro daje tylko gorącym to przestawić należy na max zimne.. jeśli cały czas daje goracym to to nie jest czujnik a jeden z silniczków....cięgieł zatrzymanych....

Może być tak,że coś wpadnie do środka ... najćżęściej zaczepy od zapaszków ale i bilety parkingowe, wizytówki itp... poprzez nawiewy i one blokują klapki na silniczkach

Zaczynać zawsze należy od dobrego preparatu do potencjometrów...... popryskać bez rozbierania tego ustrojstwa do wnętrza silniczków poprzez jakąś rureczkę ... nie zaszkodzi a może pomoc skromny.gif

Ostatnio byłem w ASO odnośnie turbinki... ale przy okazji sprawdzałem Klime przez Examiner....nie znalazłem tam funkcji programowania połozeń klapek a ten niby spec od klim w Gdyni mniej wiedział odemnie .... cytuje: nigdy nie miałem doczynienia z klimatronikiem w Stilo.... pad.gif

Być może coś tam jest ale wiedzy zabrakło.... oslabiony.gif

Natomiast błędy pokazywał że zapamiętał dokładnie te od lewego mieszacza przy kierowcy więc u ciebie powinien być dokłądny opis - jaki czujnik i który.... hmm.gif

Napisano
  • Autor

posprawdzam. popsikam czymś. zobaczymy. na examinerze wyszło facetowi że czujnik poszedł, ale jaki tego examiner mu nie powiedział hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.