Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyciek

Featured Replies

Napisano

Dziś po przejechaniu kilku km przypadkowo zauważyłem jak kapie mi spod auta - po stronie pasażera, mniejwięcej tak między schowkiem a szybą. W załączniku zdjęcia. Wyciekło około 0,3 litra, ciecz przypomina wodę ;p Dodam że jechałem z włączoną klimą, czy to wyciek czynnika chłodzącego? Co się mogło "rozszczelnić" w tamtym miejscu?

post-67901-14352494568059_thumb.jpg

Napisano

generalnie auto z klimą znaczy teren, nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ale niestety nie wiem skąd robią pod siebie mk2.

Choć umiejscowienie schowek-szyba wydaje się rozsądne wink.gif

280936065-2.JPG

280936065-1.JPG

Napisano

Jest wszystko waytogo.gif jest to normalny objaw skroplin prawidlowo dzialajacej klimatyzacji przy wyzszysz temperaturach .Nie posiadam foto ale jak lukniesz pod maske , to zaraz za agregatem ( to nad alternatorem napedzane paskiem ) na przegrodzi silnikowej ujzysz gumowy jezyczek od spustu skroplin z klimy , i to z niego skapuje woda w okolice prawego wahacz tak jak zapodales na foto .

Napisano

U mnie nic pod autem nie zostaje, co prawda klima coś słabo dmucha, ale sladów nie ma. Czy powinna się grzać sprężarka od klimy ?? Grzać, tz być dość gorąca, dotknąć się nie da. Co może być nie tak ?? Przegląd klimy był 2 miechy temu, cały czynnik niby został przefiltrowany,uzupełniony,dodany został olej do czynnika.

Napisano
  • Autor

> Jest wszystko jest to normalny objaw skroplin prawidlowo

> dzialajacej klimatyzacji przy wyzszysz temperaturach .Nie

> posiadam foto ale jak lukniesz pod maske , to zaraz za

> agregatem ( to nad alternatorem napedzane paskiem ) na

> przegrodzi silnikowej ujzysz gumowy jezyczek od spustu skroplin

> z klimy , i to z niego skapuje woda w okolice prawego wahacz tak

> jak zapodales na foto .

uff myślałem że jakaś droga awaria klimy smile.gif A tak swoją drogą - ile kosztuje nabicie? Czy jakiś przegląd? nie miałem nigdy auta z klimą tongue.gif

Napisano

> ugff myślałem że jakaś droga awaria klimy A tak swoją drogą - ile

> kosztuje nabicie? Czy jakiś przegląd? nie miałem nigdy auta z

> klimą

W Gliwicach, około 150-200zł. Nabicie, sprawdzenie szczelności, odgrzybienie, ewentualnie wymiana filtra kabinowego + 60zł (sam filtr).

Napisano

> generalnie auto z klimą znaczy teren, nie ma w tym nic

> nadzwyczajnego, ale niestety nie wiem skąd robią pod siebie mk2.

> Choć umiejscowienie schowek-szyba wydaje się rozsądne

hmmm zawsze myslalem ze tak jest, ale u mnie w toyce yaris II nic nie kapie. patrze od kilku dni czy kaluza zostaje a tam ciagle sucho a klima chodzi (ale tak sobie, zadnej rewelacji choc auto nowiutkie) niewiem.gif

Napisano

Powinno byc wszystko Ok , ale sprawdz jeszcze filtr pylkowy czy nie jest zanieczyszczony a najlepiej go wymien , Ja nawet dwa razy w roku go wymieniam , wszystko zalezy w jakim terenie sie poruszasz .

Napisano
  • Autor

> Powinno byc wszystko Ok , ale sprawdz jeszcze filtr pylkowy czy nie

> jest zanieczyszczony a najlepiej go wymien , Ja nawet dwa razy w

> roku go wymieniam , wszystko zalezy w jakim terenie sie

> poruszasz .

Filtr kupiłem, bo okazało się że nie było go wcześniej - może właściciel wyjął go na zimę, żeby mocniej dmuchawa działała?

Napisano

Wszystko zalezy od temperatury otoczenia im jest wyzsza tym jest wiecej skroplin .Czasami ludzie dziwnie reaguja jak sie zatrzymuje lub parkuje i mowia ze cos cieknie z auta wink.gif

Napisano

> Filtr kupiłem, bo okazało się że nie było go wcześniej - może

> właściciel wyjął go na zimę, żeby mocniej dmuchawa działała?

Filtr przy klimie musi byc koniecznie , moze masz takie odczucie ze klima dziala slabo jak masz otwarty obieg zewnetrzny a temperatura na zewnatrz wysoka tzn. powietrze chlodne miesz sie z cieplym , jak zamkniesz obieg ( suwak w lewo do konca) powinno byc wyrazne odczucie chlodu , oczywiscie przy zalaczonej klimie .

Napisano

> Filtr przy klimie musi byc koniecznie , moze masz takie odczucie ze

> klima dziala slabo jak masz otwarty obieg zewnetrzny a

> temperatura na zewnatrz wysoka tzn. powietrze chlodne miesz sie

> z cieplym , jak zamkniesz obieg ( suwak w lewo do konca) powinno

> byc wyrazne odczucie chlodu , oczywiscie przy zalaczonej klimie

> .

U mnie nie ma różnicy. Czy obieg zamkniety czy otwarty.

Napisano

> U mnie nie ma różnicy. Czy obieg zamkniety czy otwarty.

Sprawdz jeszcze u siebie czy nie masz zabitej owadami chlodnicy klimatyzacji , ona glownie odpowiada za odprowadzanie Ciepla , jesli jest zabita trzeba je usunac przez przedmuchanie lub zewnetrzne przeplukanie woda z weza ( tylko uwazaj na zeberka by ich nie uszkodzic ).

Ja u siebie nawet zastanawiam sie czy nie zamontowac drucianej siatki ochronnej przed ta chlodnica bo czasami jest na niej tak duzo zyjatek wink.gif , szczegolnie jak robie dlugie trasy .

Napisano

> uff myślałem że jakaś droga awaria klimy A tak swoją drogą - ile

> kosztuje nabicie? Czy jakiś przegląd?

u mnie na wiosce przegląd (nabicie na porządnym sprzęcie,odgrzybianie) - 153 PLN

Napisano
tak ma być - klima osusza powietrze,więc ta woda z parownika musi gdzieć ujść...
Napisano

> Wszystko zalezy od temperatury otoczenia im jest wyzsza tym jest

> wiecej skroplin .

przede wszystkim od wilgotności powietrza

Napisano

jak w okolicach prawego przedniego koła, za nim, to wszystko jest ok. Znaczy, że kanały odprowadzające skroploną wodę masz drożne i nie ma się czym przejmować IMHO ok.gif

Napisano

> Filtr przy klimie musi byc koniecznie

Chyba ze producent przewidzial inaczej rotfl.gif.

Napisano

> u mnie na wiosce przegląd (nabicie na porządnym

> sprzęcie,odgrzybianie) - 153 PLN

Przy tych cenach chyba jednak zaczne jeździć co 2 lata gdzieś w okolice śląska albo wrocławia bo u mnie wszędzie w Opolu krzyczą ok. 150-170 zł za samo nabijanie czynnikiem i olejem + sprawdzenie szczelności niby

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.