Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wspomaganie..

Featured Replies

Napisano

Witam

Czy jes mozliwosc zalozenia wspomagania do pandy 1.1 jezeli nie posiadala, mam full opcje alecz brak wspomagania,

1 Jakie sa z tym zwiazane koszty

2 Co potrzeba wymienic

3 Czy sa kostki w standardowej wiazce elektrycznej, czy trzba klasc nowe,

4 Czy kompyter steruje wspomaganiem

5 Prosil bym o schemat elektryczny

Z gory dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam 20.GIF

Napisano

jesli hcodzi o koszty, to pytałem się u mnie w mototehcnice i powiedzili, że okolo 3000 zł wszystko kosztować będzie, więc podarowałem sobie to, a jezdze na laciach 195/50/R15 i jest suuper ok.gif

Napisano

Wow. A co to tyle kosztuje. Sama kolumna z silnikiem itp to okolo 700 zl, za co reszta tej kwoty?

Napisano
  • Autor

> Wow. A co to tyle kosztuje. Sama kolumna z silnikiem itp to okolo 700

> zl, za co reszta?

ja mam mozliwosc za 500zl kupic kolumne z silnikiem, lecz nie wiem co dalej potrzeba zeby dzialalo wszystko jak powinno

A ma ktos moze schemat elektryczny??

Napisano

> ja mam mozliwosc za 500zl kupic kolumne z silnikiem, lecz nie wiem co

> dalej potrzeba zeby dzialalo wszystko jak powinno

> A ma ktos moze schemat elektryczny??

Na pewno inne jest przełożenie przekładni i maglownica. A druga sprawa to komunikacja miedzy silnikiem wspomagania a body czyli

komp musi widzieć wspomaganie bo siła jest zależna od predkości.

Napisano

Może off topic, ale też się zastanawiałem na montażem wspomagania do siebie, tylko ja mam totalnego golasa oslabiony.gif.

Wybrałem "najtańsze" wspomaganie na rynku zlosnik.gif - obszycie kierownicy skórą skromny.gif

Napisano

> Wow. A co to tyle kosztuje. Sama kolumna z silnikiem itp to okolo 700

> zl, za co reszta tej kwoty?

tyle mi policzyli, powiedzieli mechanizm, podlączenie, przeróbka w body komputerze i im powiedziałem <papa>

Napisano

> Może off topic, ale też się zastanawiałem na montażem wspomagania do

> siebie, tylko ja mam totalnego golasa .

> Wybrałem "najtańsze" wspomaganie na rynku - obszycie kierownicy

> skórą

i słusznie ok.gif

moje auto ma wspomaganie, ale jeździłam pandą bez - powiem szczerze że jakbym nie miała wspomagania to też tragedii by nie było wink.gif

Napisano

> i słusznie

> moje auto ma wspomaganie, ale jeździłam pandą bez - powiem szczerze

> że jakbym nie miała wspomagania to też tragedii by nie było

Tragedii na pewno nie będzie lecz ja po przesiadce z auta "bez niczego" do takiego wypasionego nie poczułem raczej dyskomfortu! hehe.gif

Kiedyś twierdziłem, że jesli dałem radę Starowi bez wspomagania to inne nie są w stanie mnie przerazić, tak teraz

Uważam, że trudniej jest się przestawić na gorsze niż na lepsze!

Napisano

> Tragedii na pewno nie będzie lecz ja po przesiadce z auta "bez

> niczego" do takiego wypasionego nie poczułem raczej dyskomfortu!

> Kiedyś twierdziłem, że jesli dałem radę Starowi bez wspomagania to

> inne nie są w stanie mnie przerazić, tak teraz

> Uważam, że trudniej jest się przestawić na gorsze niż na lepsze!

naturalnie - od przybytku głowa nie boli - ino jak miałabym na to wydać 3 koła to gra nie jest warta świeczki skromny.gif

Napisano

> naturalnie - od przybytku głowa nie boli - ino jak miałabym na to wydać 3 koła to gra nie jest warta świeczki

i te mięśnie jakie sobie człowiek wyrobi przy kręceniu kierownicy jump.gif

Napisano

> i te mięśnie jakie sobie człowiek wyrobi przy kręceniu kierownicy

no a jak , jeszcze rok pokręce kierownicą i potem startuje z pudzianem na zawodach zakrecony.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

tez nad tym pracuje! kolumne z silniczkiem i centralka juz mam! teraz pracuje nad wiazka kabli bo w mojej bryczce nie ma kabli do wspomagania i wtedy pozostaje tylko wymiana seryjnego body na body z opcja wspomagania koszt nowego 700-900zl bo sa jakies tansze i drozsze! ale jak juz to strzele sobie tez el. szybki i centralny! jak juz cos posklejam to dam znac! chyba ze biala strzala stanie w plomieniach po tych wszystkich modyfikacjach

p.s. po serwisach nie ma co pytac bo zielonego pojecia nie maja na ten temat sprawdzalem w kilku!!! co jak co ale serwisy fiata to totalna klapa!!! a serwis w moim rodzinnym Kutnie radze omijac! im dalej od nich tym bezpieczniej!!!!

Napisano

> tez nad tym pracuje! kolumne z silniczkiem i centralka juz m

LITOSCI!!

Kolego, może faktycznie masz coś do powiedzenia, lecz wybacz, ale to co Ty piszesz, a wlaściwie jak piszesz to się nie nadaje do czytania!

Taka mała sugestia: jak masz kłopot z pisaniem, to pisz w Wordzie, poprawiaj blędy i interpunkcję a następnie wklejaj na forum!

Też mam z tym problem, lecz nie mam sumienia aby zmuszać innych do domyślania się o co chodzi i próbuję w jakioś sposób temu przeciwdziałac!

Napisano

> LITOSCI!!

Tez nad tym pracuje! Kolumnę z silniczkiem i centralka już mam! Teraz pracuje nad wiązką kabli, bo w mojej bryczce nie ma kabli do wspomagania i wtedy pozostaje tylko wymiana seryjnego body na body z opcja wspomagania! Koszt nowego 700-900zl! Są jakieś tańsze i droższe! Ale przy okazji wymiany body strzelę sobie tez el. szybki i centralny! Jak już cos posklejam to dam znać! Chyba ze biała strzała stanie w płomieniach po tych wszystkich modyfikacjach!

P.s. po serwisach nie ma, co pytać, bo zielonego pojęcia nie maja na ten temat, sprawdzałem w kilku!!! Co, jak co ale serwisy fiata to totalna klapa!!! A serwis w moim rodzinnym Kutnie radzę omijać! Im dalej od nich tym bezpieczniej!!!!

Teraz lepiej???

Może i faktycznie mój tok myślowy jest trochę zawiły i nie jasny, ale przecież nie pisze wypracowania!!! A na zabawy z Wordem nie mam czasu!!! Postaram się pisać jaśniej i czytelniej!!! Pozdrawiam!!! 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.